Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
2014. július 02. 10:40, szerda - brotherkellek.hu

Ha a jövőben csak egyszer is szeretne nagyobbat nyomtatni vagy másolni, akkor vegyen A3-as multifunkciós készüléket az A4-es helyett, mert megéri!

R

RAM

Véletlenszerűen elérhető memória. Ez a fajta memória arra használható, hogy a felhasználó írhasson bele és olvashasson belőle. A RAM programok és adatok időszakos tárolására használatos. A ROM-mal ellentétben a RAM-on tárolt valamennyi adat kikapcsoláskor elvész, ezért illékony memóriának is nevezik. (SIMM)

Raszter hosszúság (Raster length)

Az hüvelykenként megjeleníthető raszterpontok számát mutatja meg. Mértékegysége a sor/cm (L/cm) vagy sor/hüvelyk (lpi). 60 raszter = 60 sor/cm vagy 152 sor/hüvelyk

RAW

Néhány fényképezőgéppel a fájlok elmenthetőek RAW formátumban. Ez a fájlformátum a CCD által közvetlenül küldött formában tartalmazza az információt, mielőtt a fényképezőgép bármilyen feldolgozást hajtott volna végre rajta. A RAW fájlok általában kisebbek a TIFF formátumban mentett fájloknál, mert a színadatok ezen a ponton még nem kerültek feldolgozásra. A fájlok megtekintéséhez és szerkesztéséhez, valamint egy megszokottabb formátumban való elmentéséhez speciális program vagy plug-in szükséges.

RAW formátum

Nyers adatformátum, azt jelenti, hogy az adatok közvetlenül a CCD-képérzékelőből kerül olvasásra, az analóg jelek digitális jelekké alakulnak. Az adatok továbbítása az eredeti állapotban történik, nem a digitális kamerában megy végbe az adatfeldolgozás.

Real Black Drive rendszer

Ha egy képrészletet feketének szántak, akkor legyen is fekete! A kisülés előtti fénykibocsátás szintjének csökkentésével a Panasonic új Real Black Drive rendszere mélyebb és gazdagabb fekete színt, valamint döbbenetesen magas, 4000:1 kontrasztarányt képes produkálni. Ennek eredményeként a kapott kép sokkal valóságosabbnak és tisztábbnak hat.

Régiókód

A világot szerzői jog alapján hat régióra osztották (Európa: régiókód 2). A DVD-lejátszókat és a szoftvereket is a mindenkori régiókóddal jelölik. A lejátszáshoz a kódok egyezése szükséges. A szoftvergyártótól függ, hogy egy DVD több régiókóddal rendelkezik-e.

Rekesz (Apertúra)

Működése a szem pupillájára hasonlít. Az objektív belső apertúra lemezeinek mozgása zárja vagy nyitja az apertúrát, beállítva az objektíven áthaladó fény mennyiségét. Az objektív apertúra gyűrűjén látható érték (F1.4, F2, F2.8, stb.) az apertúra méretét jelenti, és "apertúra értéknek" vagy "F értéknek" nevezik. Ahogy nő ez az érték, az apertúra szűkül, vagy "záródik". Az érték csökkenésével az apertúra szélesebb lesz, "nyílik".

Rendszermag (Kernel)

Egy számítógép operációs rendszerének a lelke. A kernel a közvetítő a programok és a hardver között. Menedzseli a gép erőforrásait -a memória és a processzor kihasználtságát- továbbá egy egységes felületet nyűjt a programoknak, amelyen át azok kommunikálhatnak az egyes hardver elemekkel

Repeat

A kiválasztott zenei egység bármely kombinációban történő megismétlése, akár véletlen sorrendű üzemmódban is.

RGB

A kép különálló vörös, zöld és kék videojelekből áll össze. Ez a képátviteli technológia biztosítja az RGB be-/kimenettel rendelkező komponensek közötti legjobb minőségű képátvitelt.

ROM

Csak olvasható memória, amely csak az információ olvasását teszi lehetővé a felhasználó számára, nem menthető (írható) rá információ. A ROM-on egyszer letárolt információkat nem lehet megváltoztatni. (Flash ROM, CD-ROM, RAM)

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 24 690 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 24 690 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 24 690 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Dörr All in One PC230 USB 2.0 memóriakártya olvasó 2 290 Ft Dörr All in One PC230 USB 2.0 memóriakártya olvasó
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 9 290 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle