Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Kiemelt híreink
Két új GPS készülék a WayteQ-től
2014. július 02. 08:35, szerda - WayteQ

Két új GPS készülék a WayteQ-től. A WayteQ x980BT és x880 GPS eszközök elsősorban azoknak jelenthetnek megoldást, akiknél elsődleges szempont a megbízható, folyamatos GPS-vétel.

H

Halszem objektív (Fisheye lens)

180°-os látószögük miatt ezekkel az objektívekkel meglehetősen szürrealisztikus képet alkothatunk. Átlós típusú halszem objektív használata esetén a teljes képmezőt kitölti a kép, mig kerek objektív használatával kerek kép keletkezik a képmezőn.

Hangrögzítés (Sound recording)

Néhány modern digitális fényképezőgép alkalmas hangfelvételre filmfelvételekhez vagy képekhez. A beépített (vagy külső) mikrofon segítségével a képekhez hangeffektusok rögzíthetőek.

Hard drive /disk

Programok és információk tartós tárolására akalmas eszköz, amelyről a számítógép kikapcsolása után sem vesznek el az adatok.

Hardware

Minden fizikailag is megjelenő számítógépalkatrész, mint maga a számítógép, a perifériális eszközök: a monitor, az egér, a nyomtató, a digitális fényképezőgép, stb.

Harmadik generációs mobiltelefónia (3G)

A 3G a jövő vezetéknélküli technológiáira vonatkozó általános kifejezés, amely a cdma2000, az UMTS, a GPRS, a WCDMA és EDGE technológiákat foglalja magába. A 3G a nagysebességű mobil hozzáférést az internet protokoll (IP) alapú szolgáltatásokkal kombinálja. Ez nemcsak gyors mobilkapcsolatot jelent a világhálóval, hiszen megszabadulunk a lassú kapcsolatlétesítéstől, a nehézkes berendezésektől és a helyhez kötött hozzáférési pontoktól, hanem a 3G technológiák a kommunikáció, az információ-elérés, az üzletvezetés és a tanulás új formáit is magukkal hozzák

Háttérfókusz

Kifejezés arra az esetre, amikor a fókuszban lévő rész nem a tárgy, hanem a tárgy mögötti terület. A háttérfókusz kifejezést gyakran annak a hibának a leírására használják, amikor a háttér van fókuszban a tárgy helyett.

Hi Colour

Legalább 32000 színből álló kép jellemzője.

Hi-Fi Sztereo

Hi-Fi sztereó felvétel és lejátszás. Ennek szerepe a kétcsatornás adások felvétele és lejátszása. Alkalmazkodik a Dolby Surround térhang-rendszerhez is.

Hibás képpontok (Hot pixels)

Azok a képpontok, amelyek általában egy képpontnál kicsivel nagyobb fehér foltként jelennek meg a képen.

Hibrid VBR

A hibrid VBR ötvözi a valós idejű VBR-t (Variable Bit Rate) a Láthatóság modulációs (Visibility Modulation) technológiával.

Hipersáv

A "hipersáv" kifejezetten a kábel-TV rendszerekhez kapcsolódó fogalom. Olyan hullámsávokat (frekvenciatartományokat) takar, melyeket hagyományos földi sugárzásra nem is használnak. Előnye, hogy a kábelen keresztül több csatorna, több adás válik elérhetővé. A csatornakiosztás sem lesz olyan zsúfolt, így adott esetben a minőség is jobb lehet.

Hisztogram

A kép fénysűrűség eloszlást ábrázoló grafikon (a sötét és világos képpontok eloszlásának ábrázolásával). Ezt az adatot az expozíciós idő megítéléséhez lehet felhasználni. Hisztogramokat a csúcskategóriás digitális fényképezőgépeken találhatunk.

Honlap (Homepage)

Internetes oldalak első lapja.

Horn Sound System

Ennél a hangszórórendszernél reflexnyílású elülső hangszórók biztosítják az erőteljes basszushangokat. A tévékészülék két oldalán elhelyezett hangszórókon keresztül tiszta közép- és magas hangok érhetők el. A Horn Sound System rendkívül tiszta és mély hangzást kínál.

Hot shoe

Kapcsos csatlakozó külső vakurendszer csatlakoztatására (vagy egyéb tartozékok, mint távirányítók, vaku adapterek), mely általában a fényképezőgép tetején található. Két fém sínből áll, amelynek közepén általában egy vagy több elektromos csatlakozó helyezkedik el a fényképezőgép és a vaku közötti kommunikáció biztosításához. Ha nincs rajta ilyen csatlakozó, akkor tartozék papucsról van szó, A vakun szintén van egy ilyen csatlakozó, valamint egy rögzítő szerkezet, ami megakadályozza, hogy kicsússzon a vakupapucsból.

Hotline

Technikai támogatás vásárlók részére.

HQ felbontás (HQ resolution)

Kiváló minőségű felbontás. A csúcsminőségű digitális fotóminőség jellemzője.

HSCSD (High Speed Circuit Switched Data)

Mobil kommunikációs szabvány, amely 43.2 Kb/s adatátviteli sebességre képes.

HTML (Hypertext Markup Language)

A web, mint hiperszöveges adatbázis oldalainak leírásához használt jelölőnyelv. A HTML az SGML séma továbbfejlesztéseként került kialakításra, és a szöveges információk formázása mellett képek és más multimédiás tartalmak az oldalakba illesztését, valamint az oldalak közötti hiperkapcsok kialakítását teszi lehetővé.

http

Hypertext transfer protocol: az Internetes adatáramlás formátuma és kommunikációs alapja.

Hyper focal setting

A hiperfokális távolság meghatározott távolság, amely a mélységélesség megállapítására szolgál; a mélységélesség hátsó pontja mindig a végtelenbe kerül. Mikor a fényképezőgép fix rekesznyílást és fix gyújtótávolságot alkalmaz, és ezen két paraméterhez a megfeleő hiperfokális távolság van beállítva, a legközelebbi éles pont a beállított távolság felénél van.

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle