Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/fotomarket/html/inc/boxes/latestprodlist.php on line 54
Panasonic DMC-FZ4 termékismertető - FotoOnline - online fotómagazin
 
 
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
A Kata táskák legnépszerűbb tagjai
2014. február 17. 19:48, hétfő - FotoMarket

Hihetetlen kényelem, kiváló anyagok és jó gyártási minőség jellemzi a Kata táskákat. Bemutatkoznak a legnépszerűbb sorozat tagjai.

Panasonic DMC-FZ4 termékismertető

2006. február 15. 08:00, szerda - SG.hu
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Panasonic 2005. februárban vadonatúj LUMIX modelljei között bemutatta a 4,0 megapixeles DMC-FZ4 modellt is. A gép 12-szeres optikai zoom használatot tesz lehetővé (ez egyenértékű a 35 mm-es filmet alkalmazó fényképezőgépeken a 35 mm és 420 mm  közötti tartománnyal) F2.8 és F3.3 közötti blendeértékkel. A DMC-FZ4 a 3,1 megapixeles DMC-FZ3 utóda, tulajdonságai azonban nem csak a képpontok számának növekedésében nyilvánulnak meg, hanem olyan műszaki fejlesztések alkalmazásában is, mint például a gyorsabb autofókusz (AF). A giroszkópos elven működő optikai képstabilizátor kiküszöböli a kézremegés következtében fellépő elmosódást, ezáltal jelentős segítséget nyújt gyenge fényviszonyoknál történő fényképezés, nagy fókusztávolság használata (nagy zoom), és makro felvételek készítése esetén is.

 Az FZ20-hoz hasonlóan, ez a fényképezőgép is LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívvel van felszerelve a csekély torzítású képek készítése érdekében. Három aszférikus lencse alkalmazása teszi lehetővé, hogy a 12-szeres zoommal rendelkező digitális fényképezőgép méretét tekintve kompakt maradhasson.

A központi egység, vagy az agy, amelynek a fényképezőgép a minőségi képfeldolgozást és a gyorsaságot köszönheti, továbbra is a Venus Engine II LSI, amely a vízszintes és függőleges irányokon túl átlósan is jó felbontással rendelkezik. A korábbi Venus Engine-ben a fényesség jelet minden RGB pixelből nyerték az átlós felbontás 50%-kal történő növelése érdekében. A Venus Engine II viszont új képalkotási folyamattal rendelkezik, amely a képben vízszintes vagy függőleges vonalakat észlelve csak a G pixelekből vonja ki a fényesség jelet. Ezáltal a Panasonic közlése szerint a régebbi Venus Engine-hez viszonyítva több mint 10%-kal javul a vízszintes és a függőleges felbontás, miközben továbbra is megmarad az átlós felbontás 50%-os javulása.

 


A minimum 0,006 másodperces kioldási késedelem és a kb. 0,3 (FZ4) másodperces zárintervallum teszi lehetővé a téma pontos megörökítését. A sorozatfelvétel teljesítménye másodpercenként 4 teljes felbontású kép készítését teszi lehetővé. A korlátlan sorozatfelvétel funkció használatával pedig mindaddig készíthetjük a felvételeket gyors egymásutánban, amíg a memóriakártya vagy a beépített memória meg nem telik. A felvehető videók mérete 320 x 240 képpont, sebességük 30, illetve képkocka másodpercenként. A maximális felvételi idő a memóriakártya kapacitásától függ.

Az AF üzemmód a fotózási helyzetnek megfelelően válaszható ki: 9-pontos, 3-pontos nagy sebességű, 1-pontos nagy sebességű, 1-pontos normál sebességű és spot. Az új, 1-pontos nagy sebességű AF üzemmódban a zár késése (az AF sebességgel együtt, vagyis a kioldó gomb teljes lenyomásától a kép elkészítéséig eltelt idő) a korábbi DMC-FZ3 modellhez viszonyítva nagymértékben, mintegy egyharmadával csökkent. Bár a készített kép "kimerevedése" a nagy sebességű AF működése közben elhanyagolható mértékű, mégis, ha mozgó tárgyakról készítünk felvételeket, akkor választhatjuk az 1-pontos normál sebességű AF funkciót is, melynek működése közben egyáltalán nem tapasztalható az említett jelenség.

 


A 9 jelenetválasztási üzemmód a gyártó szerint a legtöbb fényképezési helyzet igényeit kielégíti. A manuális funkciók, mint például a zár- és a rekesz előválasztás, vagy a kézi expozíció közvetlenül az üzemmódválasztó tárcsával választhatók ki, és egyenletesen szabályozhatók. Ugyanakkor a kezdő felhasználók számára egyszerű fényképezési lehetőségeket biztosít az Egyszerűsített üzemmód, amelyben a legtöbb beállítás automatikusan történik.

Az LCD monitor 1,8"-re nőtt (130 000 pixel) a képminőség hatékonyabb ellenőrzése érdekében, és a gyári adat szerinti 300 képre elegendő akkumulátor üzemidő az FZ3-énál nagyobb kitartást kölcsönöz az FZ4 számára. A gép maximális ISO érzékenysége 400, méret 108 x 68,4 x 84,8 mm, tömegük 290 gramm.

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle