Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Kiemelt híreink
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházu...
2016. április 25. 08:16, hétfő - Ariete termékek

Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk termékpalettáján. Kínálatunkban nem csak szezonális termékeket talál. Az Ariete cég háztartási kisgépek gyártására szakosodott, a kisgépek terén igencsak széles a kínálata.

Olympus SP-500 termékismertető

2006. február 15. 08:20, szerda - Olympus Hungary
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Kompakt, 10x-es zoom, 6,0 millió pixeles felbontás

Vágjunk dolgok közepébe. Az Olympus SP-500UZ akkor is közel hozza a távoli tárgyakat, ha messze állunk a témától. A 10x-es zoomos objektív (38-380 mm-nek felel meg 35 mm-es fényképezőgépre átszámítva) hatalmas lehetőségeket és rugalmasságot biztosít a fotós számára, amely az 1:2,8-3,7 értékekkel csodálatosan élénk képeket eredményez a teljes fókusztartományban. 6,0 millió képpontjával nagy felbontású képek elkészítését teszi lehetővé, amelyek maradandó élményt nyújtanak. Ráadásul a 21 expozíció-vezérlési üzemmód, automata expozíció és teljesen manuális beállítás, zár- és rekeszidő előválasztási lehetőségek szintén rendelkezésünkre állnak, hogy teret adjanak a fotós kreativitásának és kísérletező kedvének. A hisztogram funkciónak köszönhetően az expozíció vezérlési beállításokat ellenőrizhetjük a rendkívül nagy méretű, 6,4 cm-es LCD-kijelzőn, akár a kész képek megtekintésekor, akár a kompozíció beállításakor. Annak érdekében, hogy bármilyen szituációban éles képet garantáljon, az SP-500 UZ precíziós autofókusz rendszert alkalmaz, úgymint az egy- és többpontos autófókusz - 143 mérési hely kiválasztásának lehetőségével - valamint követő autófókusz a közeledő vagy távolodó tárgyak pontos beméréséhez. Kiváló minőségű mozgóképeket is rögzíthetünk hanggal együtt - egészen VGA felbontásig, másodpercenként 30 képkockával. Ergonómikus, professzionális kialakításával, rengeteg különleges tulajdonságával, ez a modell ideális választás sporteseményekhez, természetjáráshoz és utazásokhoz is.

 

Kerüljünk közel a tárgyhoz

A nagy fényerejű (1:2,8-3,7) 10x-es optikai zoomos objektívvel rendelkező SP-500UZ, lefedi a 38-380 mm-ig terjedő fókusztartományt (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva), így rendkívül rugalmas fényképezési lehetőségeket biztosít. Ezzel a modellel könnyedén választhatunk távoli témát is - például egy játékost a futballpálya túlsó végéről -, és még így is lehetőség marad a kompozíció megválasztására. Még ennél nagyobb zoom-tartomány is elérhető az opcionális TCON-17* konverter használatával, amely 1,7x-esére növeli az eredeti nagyítást, egészen a hihetetlen 646 mm-es (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatott) gyújtótávolságig. A fényképező nagylátószögű tartománya tovább növelhető a WCON-07* konverter segítségével, elérve a kiemelkedő 27 mm-es értéket (35 mm-es filmre vonatkoztatva). Rendkívül közelről, akár már 3 cm távolságból is készíthetünk fényképeket a szuper makró üzemmód alkalmazásával. A fentieken túl a TruePic TURBO processzor biztosítja a gyors és optimális adatfeldolgozást, hogy mindig kiemelkedően jó képet kapjunk. Annak érdekében, hogy a helyszín és a fényképezés paramétereit teljes egészében szemmel tarthassuk, ez a modell különösen nagy, 6,4 cm-es LCD kijelzővel rendelkezik, ezzel is segítve a képbeállítást, és természetesen az elkészült fényképek kényelmes megtekintését. A fényképezőgépen egy elektronikus kereső is található 201.600 pixeles felbontással.

 

 

A kreativitás szabadsága

Az SP-500UZ egyfelől megfelel mindazok igényeinek, akik egyszerűen, kényelmesen, minimális erőfeszítéssel szeretnek fényképezni: a 21 választható expozíció vezérlési üzemmód lefedi szinte az összes felvételi körülményt, mint például a portré, a sportjelenetek és a naplemente. Másfelől az ambiciózus felhasználók számára rugalmasságot biztosít kreativitásuk kibontakoztatása érdekében. Pontosan ezért a készülék nem csak a zár- és rekeszidő előválasztás lehetőségét kínálja, hanem a teljesen manuális expozíciós beállítások lehetőségét is. A fényviszonyok a hisztogram funkcióval - mind felvételkor, mind visszanézéskor - ellenőrizhetőek. A fénykép optimális expozíciós paramétereinek automatikus beállítása érdekében, az Auto Bracketing funkció maximum öt felvételből álló sorozatot készít 1/3EV értékű eltérésekkel, amelyek közül kiválasztható az igényeknek legjobban megfelelő kép.

A modell több fókusz-beállítási lehetőséggel is rendelkezik: az iESP autofókusztól ez egy- és többpontos autófókusz üzemmódig, ez utóbbi esetén 143 mérési pont kiválasztásának lehetőségével. Természetesen rendelkezésre áll a manuális élességállítás lehetősége is - amelynél a fotós maga állítja be a megkívánt szintet. Sőt mi több, az EISA díjas Olympus C-7070 Wide Zoom modellhez hasonlóan, az SP-500UZ is rendelkezik követő AF rendszerrel. Ez érzékeli a távolodó vagy közeledő tárgyak távolságát, és kiszámítja a várható elhelyezkedésüket a zár kioldásának pillanatára. Ez különösen játszó gyermekek, állatok fényképezésekor lehet hasznos.

A sorozatfelvétel funkcióval, 2,5 kép/perc sebességgel örökíthetünk meg egy mozdulatsort. Ha a mozgást még folyamatosabban szeretnénk ábrázolni, a készülékkel lehetőség van mozgókép felvételére hanggal együtt. A film VGA felbontásig, másodpercenként 30 képkockával kerül rögzítésre, amelynek időtartamát csak a memória a kapacitása határolja be.

A fényképek vagy mozgóképfelvételek továbbítása a fényképezőgépről PC-re vagy nyomtatóra gyors és egyszerű. Az USB AutoConnect funkciónak és a PictBridge támogatásnak köszönhetően az SP-500UZ közvetlenül csatlakoztatható bármely, a fenti szabványt támogató olyan nyomtatóhoz - mint például az Olympus P-11, amely egy 10x15 cm-es szegély nélküli képet már 33 másodperc alatt kinyomtat.

 

Nem csak JPEG formátumban van lehetőségünk a képek rögzítésére, hanem RAW formátumban is, amely a képadatokat további feldolgozás nélkül, pontosan ugyanúgy őrzi meg, ahogy megörökítésre kerültek, így teljes kontrollt biztosít a felhasználó számára a későbbi szerkesztésekhez. A képeket a készülék a belső memórián (10 MB) vagy a cserélhető xD-Picture Cards memóriakártyán tárolja.
 
Számos fejlett fényképezési tulajdonságot egyesítve, a 10x-es zoomos sokoldalúságával, 6,0 millió pixeles felbontásával, kompakt és ergonómikus kialakításával az Olympus SP-500UZ olyan hatásos eszközt nyújt az ambiciózus felhasználók részére, amellyel megvalósíthatják kreatív indíttatásaikat. Olympus Master szoftvercsomaggal 2005. őszén kerül a boltok polcaira.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 43 190 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle