Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
2014. február 23. 17:18, vasárnap - FotoMarket

Rádiót hallgatni jó! Legyen az komoly-, metál vagy könnyűzene, hírek, kabaré, rádiójáték vagy kívánságműsor. Keresse meg most az Önhöz legközelebb álló stílust és válogasson kedvére a Muse rádiói közül.

DFT Digital Film Lab plugin 1.

2007. november 26. 21:11, hétfő - Budai Péter - FotoOnline
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop pluginek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A különböző filmhatás emuláló effektek és pluginek száma szinte végtelen. Úgy tűnik a digitális fotózás korában is népszerű a filmszemcse, vagy a különböző vegyszeres hívások által keltett színezet. Az elvetemültebbek - köztük néha magunk is - odáig merészkednek, hogy szép színvilágú és zajmentes fotóikat különféle ósdi, sárgító és öregítő effektekkel dobják fel. A pluginek tarka kavalkádjából nehéz kiválogatni a valóban figyelemre méltóakat. Talán ezek egyike a jó nevű Digital Film Tools kiegészítése, ami stílusosan Digital Film Lab névre keresztelt. A plugin rendkívül sokrétűen beállítható, mégis elég könnyen kezelhető, és nem utolsósorban jól néz ki. Ez már Pamela Andersonnnak is bevált a Baywatchban. Őt sem a színészi játéka miatt kedveltük. A Digital Film Lab azonban tényleg tehetséges, ha tehetséges kezekbe kerül, de a kezdő felhasználók is megtalálhatják vele a számításukat, hiszen számos előre mentett beállítást kínál.

A program hétféle alap korrekciója számos filmes effekt, vagy egyedi képhatás emulálására ad lehetőséget. Felvihetünk például szemcsézetet, de használhatunk lágyító, vagy átmenetes színszűrőket is, vagy bevethetjük a fotólaborok trükkjeit, mint például a különféle vegyszeres-, vagy túl-, és kereszthívások.
Mostani leírásunkban a plugin fontosabb kezelőszerveiről és gyári beállításairól lesz szó, legközelebb pedig kivesézzük a kézi beállítási lehetőségeket.

 

 

Először is a telepítés. Semmi komoly. Ugyanúgy történik, ahogy általában. A szoftver saját telepítőfelülettel rendelkezik, csupán Photoshopunk plugin könyvtárának helyét kell megmutatnunk számára, a többi gyerekjáték. A szoftver egyébként nem csak Photoshop, de Adobe After Effects, Avid Edit Systems és Apple Final Cut Pro szoftverekre is telepíthető, szóval videószerkesztéshez is felhasználhatjuk.

A fotóretusálásnál maradva, következő lépésünk a Photoshop, majd egy megfelelő fénykép megnyitása. A plugin a Filter/Digital Film Tools menüpont alatt található. Jól megszerkesztett, könnyen átlátható munkaablaka öt fontosabb részre osztható. Az alábbi képen színes négyszögekkel jelöltük őket.

 

 

 • A plugin működését szabályzó ikonok.
 • Előre mentett gyári beállítások (Presets). A szoftver rengeteg ilyet kínál.
 • Előnézeti ablak, tetején a képnézetet beállító kezelőszervekkel.
 • Paraméter szekció (Parameters), a kiválasztott gyári beállítás kézi finomhangolásához. 7 fő beállítási csoport közel 60 opciója szabályozható ebben a részben.
 • Előre definiált szűrőcsoportok (Filters). A mentett gyári beállítások csoportjai választhatók ki e szekcióban.
 •  

  Kapcsolódó cikkek:

  FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
  FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
  Levél szerkesztőségünknek

  © FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

  Még több akciós termék »

   

  Silicon Power CF 32GB 400x memóriakártya 13 690 Ft Silicon Power CF 32GB 400x memóriakártya
  Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
  Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
  Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
  Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
  Még több újdonság »

  Designed and hosted by InternetMarket

  Valid HTML 4.01 RSS 2.0
  Valid CSS 2 iGoogle