Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínála...
2014. február 23. 15:21, vasárnap - Perfact Kiadó

A Perfact Kiadó fotóskönyvei ezentúl elérhetőek webshopunkban és üzleteink polcain is.

AmphiSoft Photo Tinter plugin

2007. október 10. 20:18, szerda - Budai Péter - FotoOnline
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop pluginek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Ismét egy ingyenes plugin kerül terítékre, ezúttal egy orosz fejlesztőcsapat, az AmphiSoft műhelyéből. A Photo Tinter névre keresztelt kiegészítésre elsősorban végtelen egyszerűsége miatt esett a választásunk. A plugin nem más mint egy „színezet-beállítás-tároló" segédprogram. Egyszerűbben fogalmazva, egy vagy több színre színezett képeink tónusait menthetjük benne, majd ezeket előhívhatjuk más képekre is. A kiegészítés több mint egy tucat saját mentést is tartalmaz.

Nézzük először a telepítését, ami az eddigi plugin cikkeink ismeretében szintén gyerekjáték lesz. Az egyetlen akadály csupán az lehet, hogy a letöltött ZIP-et kicsomagolva itt nem csak egy .8bf kiterjesztésű fájl kapunk, hanem egy rakat .tin kiterjesztésűt is. Ezekkel is ugyanaz a dolgunk, mint korábban. Bemásolni őket a Photoshop/Plug-Ins könyvtárába. Először azonban hozzunk létre ezen belül egy Amphisoft mappát és másoljuk őket ide, hogy mind egy helyen legyen. Az eltávolítása mindössze annyiból áll, hogy töröljük majd ezt a könyvtárat.

 

 

A Photoshop következő elindításakor a Filter/AmphiSoft/AS Photo Tinter menüpont alatt találjuk az új plugint.

A Photo Tinter kezelőfelülete nagyon egyszerű, hisz nem is találunk rajta egyetlen beállító opciót sem. A munkaablak tetejét a megszokott nézőkép tölti ki, amely alatt 6-100% méretezésre nyílik lehetőségünk. Az ablakból kilógó képet a bal egérmutató nyomva tartásával „markolhatjuk meg" és húzhatjuk arrébb a nézőkeretben, de a jobb alsó sarokban a teljes ablak átméretezhető és ezzel együtt a nézőablak mérete is növelhető.

Az alsó négy gomb közül a bal szélső kettővel menthetők el az adott kép tónusai (Acquire and save profile, then exit filter), vagy tölthető be az előzőleg mentett .tin fájl (Load profile and preview result). A felső gomb a mentés után be is zárja a plugint, az alsó pedig a betöltés után egy előnézetet jelenít meg, amit a jobb alsó Apply gombbal véglegesíthetünk. A Cancellel változtatás nélkül léphetünk ki a plugin ablakból.

 

 

A fentiek ismeretében már nem is olyan nehéz egy előre mentett beállítást, vagyis színtónust behívnunk. Csupán kattintsunk a Load profile and preview result gombra és válasszuk ki a nekünk tesző .tin fájlt. Sajnos ehhez semmilyen előnézetet nem kapunk, csak a kiválasztás után, így a fájl nevéből kell következtetnünk a színhatásra. Az oliver8b.tin például enyhe olivazöld színezetet ad a képnek, ahogy a következő fotón látszik.

 

 

A saját színezet elkészítése és mentése szintén pofonegyszerű, de egy kis Photoshop előképzettséget igényel, ugyanis előre létre kell hoznunk egy nekünk tetsző színezetű képet.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle