Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény...
2014. július 02. 08:57, szerda - WayteQ

Megszokott külső, megnövelt teljesítmény. A processzort a nagy teljesítményű MStar MSB2531 kétmagos, Cortex-A7 alapú, 800 MHz-re skálázott példánya váltja, a memória pedig megduplázódott: 256 MB RAM és 8 GB tárhely áll rendelkezésre.

Fotós blog: Fotózni tanulok

2007. szeptember 24. 11:18, hétfő - FotoOnline - Arwen
Fotózásról A-Z-ig » Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Hogyan lehet megtanulni fotózni? Végy egy fényképezőgépet, vidd magaddal mindenhová, kezdj el kattintgatni és ha egy év múlva is olyan lelkesen cipeled a felszerelést a Margitszigetre, borfesztiválra vagy a tengerpartra mint az elején, és minden porcikáddal azt érzed, hogy az Isten is fotózásra teremtett, nos, akkor két út van előtted. Vagy autodidakta módon fejleszted magad, fotós újságokat nézegetsz és könyvből próbálod megtanulni a technikát, vagy beiratkozol egy fotósuliba.

Utóbbit tettem én is. Egy éve szereztem be egy Nikon D70s tükörreflexes digitális fényképezőgépet, az eltelt idő alatt rengeteg rosszabb-jobb fotót készítettem, melynek nagy része a számítógép Lomtárában végezte. Igyekeztem a fotós ismerősöktől és az internetről összeszedett információk alapján fejlődni, és most jutottam el odáig, hogy szakemberektől szeretném megtanulni a fotózás fortélyait. Hogy tudjam, mikor milyen záridőt és rekeszt állítsak be és a kompozíciók is érdekesek legyenek. És persze az is érdekel, mitől jó egy fotó.

Hosszas keresgélés és információgyűjtés után választottam ki a féléves tanfolyamot, amelyre végül beiratkoztam. Ismertetőjük szerint nagy hangsúlyt helyeznek a gyakorlatias, szemléletes oktatásra, céljuk, hogy minden hallgató örömét lelje a fotózásban. Ez ígéretesen hangzott és alig vártam, hogy elkezdődjön a tanfolyam.

Heti egy három órás elméleti foglalkozást és egy hétvégi terepgyakorlatot ígértek. Sajnos rögtön az első alkalmat ki kellett hagynom, de megnyugtattak, hogy nem maradtam le semmiről, a tananyagot hozzáférhetővé teszik az interneten, így be tudom pótolni az előadást. És hogy mi is zajlik a foglalkozásokon? Beszámolok róla a hetente megjelenő blogbejegyzésekben.

Nem nevezem meg tanfolyamot, mert nem a reklámozás a célom, hanem a tapasztalataim megosztása, hogy a fotózást kedvelő amatőrök is betekinthessenek egy tanfolyam világába és hétről hétre követhessék, mit és hogyan tanítanak a fotósiskolában. A bejegyzésekből érdekes információkat és olyan trükköket is megtudhatnak, amelyeket hasznosítani tudnak fotózáskor.

Tovább a következő bejegyzéshez...

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Square SQ1 Chalk White instant kamera 48 900 Ft Fuji Instax Square SQ1 Chalk White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle