Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
2014. július 02. 10:40, szerda - brotherkellek.hu

Ha a jövőben csak egyszer is szeretne nagyobbat nyomtatni vagy másolni, akkor vegyen A3-as multifunkciós készüléket az A4-es helyett, mert megéri!

A legjobb webkettes fotós szerszámok

2007. augusztus 06. 21:23, hétfő - [origo] Digifoto
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Flickr.com a feltöltött fotók megosztására, rendszerezésére, s akár térképes megjelenítésére alapból is képes, ám a lelkes felhasználók rengeteg ötletes kiegészítőt készítenek hozzá.

A hálózatok sebességének növekedésével párhuzamosan megfigyelhető trend az utóbbi két-három évben, hogy a fotó- és videómegosztó oldalak forgalma ugrásszerűen megnőtt. Gyakorlatilag garázscégként indult 2004-ben a Flickr, majd egy évvel később a YouTube, mára pedig már mindkét vállalkozás egy internetes mamutvállalat  részévé vált, ugyanis egy évvel alakulása után az előbbit a Yahoo, míg az utóbbit a Google vásárolta meg.

A fotósok számára elsősorban a Flickr lehet érdekes, amely az egyik első webkettes szolgáltatásként indult, vagyis az egyszerű képmegosztáson kívül egy online közösségi platformmá is vált. Tagjai főként személyes fényképeiket osztják meg másokkal, melyek között címszavak alapján lehet keresni. A több százmilliós archívum percenként átlagosan kétezer fotóval bővül, és naponta bukkannak fel izgalmas kiegészítők, amelyek az oldal használatában nyújtanak valamilyen extrát.

WayMarkr

A fotóbloggolásban nyit új fejezetet a mobiltelefonokhoz készült a WayMarkr szoftver: lényege, hogy szabálytalan időközönként automatikusan készít képeket a telefonnal, majd ezeket feltölti a Flickr oldalára, így folyamatosan dokumentálja az adott személy életét, amit bárki nyomon követhet.

A béta fázisban lévő alkalmazás egyre több eszközzel kompatibilis, ráadásul a fejlesztők azt ígérik, hogy hamarosan geokódolásra is alkalmas lesz, vagyis rögzíteni fogja, hol készülnek a fotók, és ezeket térképen helyezi el, valószínűleg ahhoz hasonlóan, ahogyan ezt már mi is bemutattuk.

ZoneTag

Szintén mobilokhoz készült a Yahoo saját fejlesztése, a ZoneTag. Használata gyakorlatilag megegyezik az előbb ismertetett módszerrel, bár lényegi különbség, hogy itt nem automatizált a képkészítés, vagyis csak akkor készül felvétel, ha azt a fotós szeretné. A megfelelő Nokia vagy Motorola telefonnal elkapott képet aztán a telefon feltölti a Flickr fotótárába.

A ZoneTag érdekessége, hogy rögzíti a mobiltelefon helyzetét, mégpedig a mobiltelefonos átjátszóállomás kódjának rögzítésével. Ezeket az adatokat a felhasználók segítségével folyamatosan pontosítja a rendszer.

PicLens

Rendkívül látványos a Firefoxhoz, illetve Safarihoz egyaránt letölthető teljes képernyős diavetítő, a PicLens. Érdemes kipróbálni ezt az ingyenes plugint, garantáltan leesik tőle az ismerősök álla, ugyanis a Flickr képeit teljes képernyős nézetben mutatja meg egyetlen kattintással. Külön pozitívum, hogy az apró szoftver többek között a Google és a Yahoo képkereső oldalán is működik, így a találati eredmények között stílusosabban lehet böngészni.

 

 

Bubblr

Képregényt is lehet készíteni a Flickr-en található fotókból a Bubblr segítségével. A könnyen használható oldalon címszó vagy felhasználónév szerint keresve lehet képeket adni a történethez az egérrel húzogatva a képkockákat. Háromféle szövegbuborék közül lehet válogatni, sőt ezek helye is szabadon változtatható. A végeredményt publikálni is lehet, így később bárki megnézheti az alkotást.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle