Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a me...
2016. március 11. 15:27, péntek - hama.blog.hu

Az addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér mondást azok biztosan nem szeretik, akik iPhone-t vagy iPadot használnak; ezeknek a készülékeknek a belső memóriáját ugyanis nem lehet memóriakártyával bővíteni. Szerencsére azért van gyors megoldás arra az esetre, ha fogyóban a szabad kapacitás!

 

Alien Skin Eye Candy 5: Textures plugin

2007. július 25. 21:08, szerda - Pi Tóth István - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop pluginek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Ha a Photoshophoz tartozó több ezer plug-int (magyarul bővítmény, de talán így többen ismerik) szeretnénk valahogy csoport átlátni, akkor mindenképpen felhasználási terület szerint érdemes csoportosítani. E szerint egy plug-in az alábbi igényt teljesítheti:

- Korrekciós bővítmények: Azok a kiegészítők, melyekkel valamilyen fényképezési hibát tudunk javítani, pl. lencsetorzulást. Ugyan ide tartoznak azok is, melyekkel az egyébként jó képet szeretnénk még jobbá tenni, pl. a fotószűrők digitális változatai.
- Nyomdai segéd bővítmények: Ilyenek lehetnek azok, melyek a nyomdai feldolgozásban segíthetnek, pl. nagyító programok.
- Folyamatot segítő bővítmények: Azon plug-inek, akik nélkül is remekül tudnánk dolgozni, ugyan azokat meg tudjuk csinálni, de túl maceráns, túl sok időt igényel, így szeretnénk valahol rövidíteni. Ilyen lehet pl. egy szkennelés utáni kép körbevágást segítő plug-in (Photoshop CS és újabb verziókban a fájl, automatizálás, fotók körülvágása és dőlésmentesítése funkció ilyen). Ugyan ide tartoznak azok is, melyek önmagukban használhatatlanok, de segíthetnek a munkában. Pl. ha a plug-in hatására olyan területeket tudunk kijelölni, amiket egyébként nehezen.
- Kreatív plug-inek: egy teljesen más kategória, mint a többiek. Általában a kép eredeti tartalmától függetlenül (vagy csak kis mértékben kapcsolódóan) új dolgokat hozhatunk létre. Pl. tűzet kreálhatunk, textúrát készíthetünk, stb...

Ez a kicsit hosszú bevezetőre azért volt szükség, hogy mindannyian tisztán lássunk, mit várhatunk egy bővítménytől, mielőtt azt megvásároljuk, használjuk.

Az Alien Skin Eye Candy 5 kreatív plug-in, tehát új elemekkel bővíthetjük a képet. Egyáltalán nem alkalmas arra, hogy szebbé tegyük az autót, viszont nagyon könnyedén felgyújthatjuk, behavaztathatjuk, megolvaszthatjuk, krómozhatjuk, összevizezhetjük, kifüstölhetjük, befalazhatjuk, kiszőrősíthetjük, vagy akár megetethetjük a rozsdával is ?. Mindezt hogyan? Lássuk!

Tehát az Alien Skin cég Eye Candy sorozata, mint említettük, kreatív plug-in. Már az első verzió óta nagy rajongó tábora van ennek a sorozatnak. A gyártok figyelnek arra is, hogy az új verzióba a régi lehetőségeket is bele tegyék, de mindaz felújítva, kibővítve.
Az Eye Candy 5 valójában nem egy Photoshop szűrő, hanem több csomag, és mindegyik csomagban 10-10 kreatív eszközt találunk.

Kezdjük az ismerkedést az Alien Skin Eye Candy 5: Textures szűrőkészlettel! A Textures csoportban olyan eszközöket találunk, melyekkel felületeket lehet beborítani.

Számomra az egyik legizgalmasabb bővítmény az Állatbunda (Animal fur).
Ezzel a szűrővel állatok bundáját lehet a rajzunkra, kijelölésünkre generálni. Hihetetlen, mennyire szépen kidolgozza a program. És még a széleken szőrös is lesz.

 

Nagyon könnyedén állítható, milyen állatot szeretnénk, mennyire legyen foltos, mennyire legyen a bundája „jólfésült". És mire jó egy ilyen szőrős bővítmény? Azon felül, hogy roppant látványos, ha bármilyen területen állati elemre lenne szükségünk. Pl. 3D programokba egy jó szőrős textúrát szeretnénk, akkor itt könnyedén megcsinálhatjuk.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle