Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
A piacon elsőként egy színes Nikon model...
2012. március 30. 12:52, péntek - Nikon, Amszterdam, Hollandia

A Nikon a piacon elsőként egy színes modellel bővíti digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek termékcsaládját. A népszerű digitális tükörreflexes D3100 modell 2011. szeptember 22.-től egész Európában kapható lesz. Softwhile CrispImage Pro plugin

2007. július 09. 19:55, hétfő - Budai Péter - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop pluginek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Ez alkalommal Photoshopunk élesítési képességeit egészítjük ki egy ügyes kis pluginnel, ami gazdagabb szolgáltatáskészletet nyújt a jó öreg Életlen Maszk (Unsharp Mask) szűrőnél.

A Softwhile CrispImage Pro valódi hasznát a Photoshop CS verzióktól korábbi változatokat használók látják majd, de bárki számára érdekes alternatíva lehet.

Eleve „nem sok vizet zavar" hiszen a telepítőfájl kb. 160 kByte, a telepítése pedig nagyjából három másodperc, ha mindkét telepítőablak instrukcióit elolvassuk. A telepítés után nincs más dolgunk, mint elindítani a Photoshopot és betölteni egy fotót. A plugint érdekes módon, nem a többi telepített bővítmény közt a Filter menü alján, hanem a Filter/Sharpen almenüben találjuk a szoftver gyári élesítő eszközeivel egy kupacban. A CrispImage Pro pontra kattintva meg is jelenik az alábbi ablak.

 

 

A megszokott elrendezés. Balra egy előnézeti ablak, melyen nyomon követhető beállításaink hatása a képen. Sajnos a nézet átméretezésére nincs lehetőség, csak teljes méretben látjuk a fotó egy részlettét, amit a képre kattintva odébb görgethetünk. A széleken lévő nyíl gombokkal a fotó négy sarkához ugrik a nézet.

A jobb oldal ezúttal is a kezelőszerveké. Az egyik legfontosabb a Standard Deviation csúszka. Ezzel állítható be az élvastagság. Fölötte egy kis grafikonon jól nyomon követhető a működése. Alacsony értékre állítva a finom részleteket, vékony éleket emeljük ki. Tökéletes választás relatíve éles képekhez, vagy olyan fotókhoz, amelyeket webgalériába szánunk. Magas értéken durvább éleket, vastag élkontrasztot kapunk. Főleg lágyabb, esetleg életlen fotóknál érdemes használni. A beállítás értéke 0,40 - 2,00 pixel lehet. Utóbbi sem ad túl durva élesítést ezért a plugin főleg a finomabb részletek kiemelésére alkalmas.

A Channels részben négy jelölőnégyzetet kapunk, amelyekkel kijelölhető az élesítendő csatorna. A Lightness opcióval csak a világossági csatornát élesítjük, azaz a kép valódi részleteit, a színcsatornákat nem. Így megkíméljük a képet a színzaj emelkedésétől, ami velejárója lehet a képnek. Ez esetben csak a világossági zaj növekedésével kell számolnunk. Az alatta lévő Red, Green és Blue opció a színcsatornákat (piros, zöld és kék) jelöli. Élesíthetjük őket külön-külön de közösen is. Mindhárom bejelölése a teljes képtartalom élesítését jelenti. Egyenként használva őket finomabb élesítést állíthatunk be, viszont az élek mentén színeltolódás alakulhat ki.

 

 

A Strength csúszka az élesítés erősségét befolyásolja. Értelemszerűen balra gyengébb, míg jobbra tolva erősebb hatást kapunk. Értéke 1.0 - 9.5 között szabályozható.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle