Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Brother - 3 év regisztráción alapuló gar...
2014. július 15. 21:10, kedd - brother.hu

A Brother minden termékéhez INGYENESEN kibővíti a garanciát, a weboldalon megtett regisztrációt követően.

OptikVerve Labs Virtual Photographer

2007. május 05. 10:24, szombat - Budai Péter - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop pluginek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Nem feltétlenül igaz a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve. Vagy ha igen akkor az is igaz, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Ez a kivétel a német optikVerve Labs Virtual Photographer nevő pluginje, amely amellett, hogy jó, még ingyenes is. A kiegészítés (plugin) alap koncepciója, hogy a filmes fotográfiában megszokott látványvilággal gazdagítsa digitális fotóinkat. Magyarán szemcsésséget, kiégett, sárgult, megöregedett fotóhatásokat varázsolhatunk frissen elkészült digitális felvételeinkre.

 

 

Letöltés és telepítés

A szoftvert ingyenesen tölthetjük le a fejlesztő weboldaláról és nem lesz szükség hatalmas tárhelyre vagy gyors netkapcsolatra, hiszen mindössze egy 273 Kb-os, zip-tömörített (EXE) fájlról van szó. A Virtual Photographer egyelőre csak PC (Win) tulajdonosok számára elérhető. Kicsomagolása során megadhatjuka fájlkönyvtár elérési útját. Legyszerűbb mindjárt a képszerkesztő szoftverünk plugin könyvtárát megadni. Photoshoppot használva ez többnyire a C:/Program Files/Adobe/Photoshop xx/Plug-Ins könyvtár. Ha máshová csomagoljuk ki a fájlokat a kapott optikVerveLabs könyvtárat másoljuk az említett helyre.

 

 

A Photoshop elindítása után a Filter menü alján - a többi telepített pluginunk között - találjuk meg az optikVerve Labs menüpontot és abból kinyitva a Virtual Photographer plugint.


Kezelőfelület

A plugin megnyitásával a következő ablak fogad. Természetesen csak akkor tudjuk aktiválni a plugint, ha előtte behívtunk egy fotót a programba.

 

 

Az 1. számú ablakrész mindenki számára ismerős lehet. Itt látjuk behívott képünket. Nézetét a 2. pont alatt található +/- gombokkal nagyíthatjuk 6-100% között. A mellette lévő 100% gombbal rögtön teljes méretre vált a képnézet, a FIT gomb pedig akkorára méretezi, hogy beleférjen a nézőablakba. Ha csak egy képkivágást látunk belőle az egér bal gombjával a képre kattintva majd húzva görgethetjük át más kivágásra. Ha kiadtunk valamilyen képmódosító parancsot az ablak jobb oldali részén ugyanígy a képre kattintva majd a gombot elengedve válthatunk az eredeti és a módosított képnézet között. A '?' gombbal az optikVerve Labs weboldalának angol nyelvű szoftverleírása kérhető.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle