Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházu...
2016. április 25. 08:16, hétfő - Ariete termékek

Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk termékpalettáján. Kínálatunkban nem csak szezonális termékeket talál. Az Ariete cég háztartási kisgépek gyártására szakosodott, a kisgépek terén igencsak széles a kínálata.

Élesítés II.

2007. április 27. 19:56, péntek - Budai Péter - Digiretus.hu
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop tippek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

 

Nem is vitás ! Ez a zavaró lilás jelenség bizony színhiba.
Módszerünk olyan esetekben hatásos, ha képünk lilához közeli árnyalatokat egyáltalán nem, vagy csak kis részben tartalmaz.

Amennyiben a kép más területein - például egy lila virágon, vagy lila pulóveres emberalakon - megtalálható ugyanez, vagy ehhez hasonló szín, akkor válaszd ki a Polygonal Lasso Toolt (L gomb), ami egy kijelölõ eszköz. Piros nyíllal jelöltük a bal oldali eszközsoron található ikonját.

Ezen eszköz segítségével egyszerûen jelöld körbe az a részt, ahol a színi hiba található. Nem kell nagyon pontosan, csak nagy vonalakban. Kattints egy pontra, ahol a kijelölés körvonalát el szeretnéd kezdeni, majd egy új pontra és a program a két pontot vonallal köti össze. Így pontonként kattintgatva és körbehaladva rajzolj "kerítést" a javítani kívánt terület köré. Ha le kívánod zárni a körvonalat, térj vissza kiindulási ponthoz !
Nyugodtan kilóghat a kijelölésed kép szélén, úgy is csak a képen belüli tartalom lesz változtatható.

A Photoshop csak ezen területen belül fog dolgozni, a kép többi része érintetlen marad.

 

 

Ha kívánt területet kijelölted a jobb fölsõ Navigator ablakban nagyítsd ki a kép nézetét, hogy könnyebben tudj dolgozni. Egy jó 500%-os nagyítással már igen kézre - illetve egérre - álló lesz a lila elszínezõdés. Most válaszd ki a fõmenübõl az Image/Adjustments/Replace Color parancsot és egy ablak fog megjelenni ! Ezen parancs segítségével kiválaszthatunk egy, vagy több színt és ezek tulajdonságait külön állíthatjuk. Bizonyára nem nehéz kitalálni, hogy a következõkben a kérdéses lila elszínezõdésünket próbáljuk meg csökkenteni a segítségével.

Menjünk végig az ablak beállításain !
A Fuzziness csúszka 0-200 között állítható és megszabhatjuk vele, hogy a kiválasztott szín, illetve az ahhoz közelálló színek milyen mennyiségben vegyenek részt a módosításban. A 0 közeli érték azt jelenti, hogy a kiválasztott színnel legjobban megegyezõ árnyalatokon hajtódik végre a módosítás, míg a 200-as érték közelében a módosításba a választott sznnel távolabbról rokon színeket is beleveszi a program (például a lila mellé a kékeket). A változás mértéke a csúszka alatti kis képen látható, amennyiben a Selection jelölõt aktiváltuk.
A Transform részben hajthatjuk végre a változtatásokat. A Hue csúszka szolgál a megfelelõ szín kiválasztására, amit a választott szín helyet használni szeretnénk. A Saturation a színtelítettség beállítására szolgál. A -100 érték "színtelenít" a +100 pedig extra színtelítettséget ad a választott színnek. A Lightness-el sötétíthetünk vagy világosíthatunk a színen.
Jobbra középen találunk még 3 db pipetta ikont, melyek közül az elsõ lesz alapból aktív. Ez az ikon szolgál a megfelelõ szín kiválasztására. A soron következõ '+' jeles ikonnal további színeket adhatunk, míg a '-' jelessel elvehetünk a kijelölésbõl.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle