Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Kiemelt híreink
A Kata táskák legnépszerűbb tagjai
2014. február 17. 19:48, hétfő - FotoMarket

Hihetetlen kényelem, kiváló anyagok és jó gyártási minőség jellemzi a Kata táskákat. Bemutatkoznak a legnépszerűbb sorozat tagjai.

Easy Graphic Converter

2007. március 26. 20:19, hétfő - Budai Péter - Digiretus.hu
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Ezúttal egy grafikai fájlkonvertáló segédprogram kerül sorra, amely elsősorban kis mérete és végtelenül egyszerű működése révén nyerheti el a felhasználók tetszését. A különféle fotó és grafikai formátumok konverziója mellett ráadásul még a fájlok csoportos átnevezésére és méretezésére is alkalmas.

Az Easy Graphic Converterről van szó, amely szimplább talán nem is lehetne.
Aki tucatjával, százával, ezrével tárol grafikai vagy fotófájlokat a gépén gyakran kerülhet olyan helyzetbe, hogy egy jó adagnyit kell átneveznie, átméreteznie, netán más formátumba konvertálnia. Az átnevezéshez ott a rég bevált manuális módszer, a Windows Intéző, ami egy-két fájl esetén még rendben is volna, de egy halom fotót már kétszer meggondol az ember. Átméretezéshez egy szerkesztő funkcióval felruházott képnézegető is megteszi, de itt sem biztos az adott program csoportos átméretezésre is képes, márpedig egyenként ez a munka igen idegőrlő. A fájlkovertáláshoz is megteszi többnyire egy hasonló alkalmazás, de ez esetben is felmerül az iménti kérdés. A legegyszerűbb megoldás egy apró célszoftver, jelen esetben az Easy Graphic Converter 1.2-es verziója. Amely mindhárom alapvető feladatot néhány másodperc alatt megoldja és persze ingyenes.

A szoftver alig több mint 1 megabájt helyett foglal, gyorsan működik és megértéséhez sem kell informatikus végzettség.
Elindítása után egy átlátható képernyő jelenik meg, felül öt, alul pedig egy gombbal. A középső - egyelőre még üres - rész a konvertálásra előkészített fájlok listájának van fenntartva. A grafikai fájlok az Add gombbal pakolhatók fel a listára. Ez történhet egyenként, vagy egy egész fájlcsoport hozzáadásával (Add files), illetve egy teljes mappa kijelölésével (Add directory). Utóbbi esetben a mappában található összes grafikai fájl konvertálását elvégzi a szoftver. A konvertálható formátumok száma nem túl népes. Ezek a következők: BMP, DIB, GIF, JPG, PNG, PCX, PSD, TGA, TIFF, WMF, EMF. Alig több, mint 10 formátum, ami kissé szerény, viszont a Photoshop PSD konverzióért egy piros pontot azért megérdemel az szoftver.

 

 

A kiválasztott fájlok tehát a Source file listára kerülnek, ahol nevükön kívül méretük és létrehozások dátuma is látható. A Remove gombbal eltávolítható a listáról egy vagy több kijelölt fájl, a Clear gomb pedig a teljes lista törlésére szolgál. A sor végén található Exit gomb működését talán nem kell részleteznünk. A program bezárására használható. Viszont az előtte lévő Settings már annál érdekesebb. Itt állíthatók be a konvertálás opciói.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle