Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
2014. július 02. 10:40, szerda - brotherkellek.hu

Ha a jövőben csak egyszer is szeretne nagyobbat nyomtatni vagy másolni, akkor vegyen A3-as multifunkciós készüléket az A4-es helyett, mert megéri!

Easy Graphic Converter

2007. március 26. 20:19, hétfő - Budai Péter - Digiretus.hu
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Ezúttal egy grafikai fájlkonvertáló segédprogram kerül sorra, amely elsősorban kis mérete és végtelenül egyszerű működése révén nyerheti el a felhasználók tetszését. A különféle fotó és grafikai formátumok konverziója mellett ráadásul még a fájlok csoportos átnevezésére és méretezésére is alkalmas.

Az Easy Graphic Converterről van szó, amely szimplább talán nem is lehetne.
Aki tucatjával, százával, ezrével tárol grafikai vagy fotófájlokat a gépén gyakran kerülhet olyan helyzetbe, hogy egy jó adagnyit kell átneveznie, átméreteznie, netán más formátumba konvertálnia. Az átnevezéshez ott a rég bevált manuális módszer, a Windows Intéző, ami egy-két fájl esetén még rendben is volna, de egy halom fotót már kétszer meggondol az ember. Átméretezéshez egy szerkesztő funkcióval felruházott képnézegető is megteszi, de itt sem biztos az adott program csoportos átméretezésre is képes, márpedig egyenként ez a munka igen idegőrlő. A fájlkovertáláshoz is megteszi többnyire egy hasonló alkalmazás, de ez esetben is felmerül az iménti kérdés. A legegyszerűbb megoldás egy apró célszoftver, jelen esetben az Easy Graphic Converter 1.2-es verziója. Amely mindhárom alapvető feladatot néhány másodperc alatt megoldja és persze ingyenes.

A szoftver alig több mint 1 megabájt helyett foglal, gyorsan működik és megértéséhez sem kell informatikus végzettség.
Elindítása után egy átlátható képernyő jelenik meg, felül öt, alul pedig egy gombbal. A középső - egyelőre még üres - rész a konvertálásra előkészített fájlok listájának van fenntartva. A grafikai fájlok az Add gombbal pakolhatók fel a listára. Ez történhet egyenként, vagy egy egész fájlcsoport hozzáadásával (Add files), illetve egy teljes mappa kijelölésével (Add directory). Utóbbi esetben a mappában található összes grafikai fájl konvertálását elvégzi a szoftver. A konvertálható formátumok száma nem túl népes. Ezek a következők: BMP, DIB, GIF, JPG, PNG, PCX, PSD, TGA, TIFF, WMF, EMF. Alig több, mint 10 formátum, ami kissé szerény, viszont a Photoshop PSD konverzióért egy piros pontot azért megérdemel az szoftver.

 

 

A kiválasztott fájlok tehát a Source file listára kerülnek, ahol nevükön kívül méretük és létrehozások dátuma is látható. A Remove gombbal eltávolítható a listáról egy vagy több kijelölt fájl, a Clear gomb pedig a teljes lista törlésére szolgál. A sor végén található Exit gomb működését talán nem kell részleteznünk. A program bezárására használható. Viszont az előtte lévő Settings már annál érdekesebb. Itt állíthatók be a konvertálás opciói.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle