Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
2014. július 01. 21:36, kedd - Nikon, Amszterdam, Hollandia

Bemutatjuk a Nikon új nagy felbontású mesterművét, a rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgépet. Páratlan képminőségével, nagy sebességű teljesítményével, teljes HD videózási rugalmasságágával a teljesen újratervezett D810 mindenben többet nyújt, mint az elődje, és új mércét állít a nagy felbontású fényképezés területén.

Ünnepi fények

2007. január 08. 14:36, hétfő - Budai Péter - Digiretus.hu
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop tippek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

 

1. Íme egy kicsit...

...unalmas karácsonyi tucatfotó. Dobjuk fel színes fényekkel, amitől, ha esztétikusabb nem is, de érdekesebb lesz! Ehhez legkönnyebb a Filter/Render/Lighting Effects szűrő megnyitása.
 

2. Alap világítás

Ablakát megnyitva nagyjából ez a látvány fogad. Mielőtt nekikezdenénk a világítás csinosítgatásának, állítsunk be egy alap lámpaelrendezést. Az ablak tetején lévő Style (Stílus) lehullómenüből választhatunk magunknak megfelelőt. Válaszd a Crossing Down stílust, amely két, felülről keresztező szpotlámpát szimulál!

3. Világítás ablak

Most nézzük az ablak kezelőszerveit közelebbről!

Bal oldalt találod az előnézeti ablakot, ahol fotód kicsinyített képét láthatod, rajta a beállított világítással. Az előnézet a bal alsó sarokban megbúvó Preview jelölővel kapcsolható ki és be.

Az ablak alatt középen egy kis izzót mintázó ikont látsz. Ezzel tudsz új fényforrást hozzáadni a képhez úgy, hogy rákattintasz az ikonra, majd ráhúzod a fényforrást a képre.

Mellette a szemetesvödör ikon értelemszerűen ennek ellenkezőjére szolgál. Ezzel törölhetsz egy fényforrást úgy, hogy a képről ráhúzod azt az ikonra.

Egy hozzáadott fényforrás átméretezhető körszegélyként látható a képen, szélein fogópontokkal. A kör (ellipszis) mutatja a fény helyzetét és irányát.. Az alsó és felső fogóponttal nyújthatod a kört és vele a megvilágítás fénykévéjét, az oldalsó fogópontokkal pedig a méretét növelheted meg, hogy mekkora területet világítson be. A körszegély középpontja mindig olyan színű, amilyen a fény színe (ez alapesetben fehér). A középpontot megfogva pozicionálhatod át a fényforrást és erre kattintva jelölheted ki melyik fény legyen aktív, azaz állítható. A középpontból egy egyenes mutat az egyik szélső fogópont felé, melyet a képen kék körrel jelöltünk. Szpotlámpa esetén ez a fogópont a fényforrás helye. Tehát úgy képzeld el, mintha itt lenne elhelyezve egy kis szpotlámpád, mely a kép bal felső sarkából a kép középpont felé világít.

Az ablak jobb oldalán a Light Type ablakrészben választhatod ki az aktuálisan kijelölt fényforrás jellegét. Ez lehet reflektor/szpotlámpa (Spotlight), fénykör (Omni), vagy irányított (Directional) fény. Esetünkben szpotlámpás (Spotlight) megvilágításokat használunk majd. Az adott fényforrást az ON jelölővel kapcsolhatod ki/be.

Az Intensity (Intenzitás) csúszkával állítható a fényforrás erőssége, a Focus (Fókusz) pedig fénykör szélesebb vagy keskenyebb szórását szabályozza. Az ablakrész jobb oldalán lévő szín négyzetben állítható be a fényforrás kívánt színe.

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle