Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Két új GPS készülék a WayteQ-től
2014. július 02. 08:35, szerda - WayteQ

Két új GPS készülék a WayteQ-től. A WayteQ x980BT és x880 GPS eszközök elsősorban azoknak jelenthetnek megoldást, akiknél elsődleges szempont a megbízható, folyamatos GPS-vétel.

Filmlejátszós digitális fényképező - Samsung NV3

2006. szeptember 26. 13:42, kedd - [origo] Digifoto - Halász Dániel
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Samsung NV3 az egyik legvékonyabb digitális fényképezőgép a piacon, de még videót is lehet nézni rajta. Az új eszköz lejátssza az mp3-fájlokat, és e-könyveket is lehet olvasni rajta -sajnos viszont kissé elmosódott képeket produkál. Alig két hónapja jelentette be a gyártó új fényképezőgép-családját, a New Visiont, melyből a legapróbb típust, a hét megapixeles Samsung NV3-at teszteltük.

A sajtóanyagok szerint az új termékek kifejlesztését meglehetősen hosszú, két éven át tartó piackutatás előzte meg, majd az eredményeket összegezve olyan fényképezőket próbáltak készíteni a tervezők, melyek vonzó külsővel és könnyű kezelhetőséggel párosulnak.

 

 

 

 

A most kipróbált minigép különlegessége azonban elsősorban az, hogy médialejátszóként is funkcionál, vagyis képes lejátszani filmeket, zenefájlokat, sőt még e-bookot is lehet olvasni rajta.

Retró kialakítás, sztereó hangszórók

A Samsung NV3-as meglepően vékony kamera: a magnókazettánál is kisebb, mindössze 17,5 milliméteres készülék bármilyen zsebben könnyedén elfér, de egy igényes kivitelű bőrtokot is mellékelnek hozzá, így a nadrágszíjra is rögzíthető.

A gépváz rozsdamentes acélból készült, melynek köszönhetően ellenáll a karcolásnak és az ütődéseknek is - ez mindenképpen egy nagyon hasznos tulajdonság. Formatervezését tekintve a vadonatúj masina a korábban népszerű távmérős fényképezőkre hajaz, és a szimmetrikus külső összességében retró hatást kölcsönöz a gépnek. Az NV3 tetején két gombot helyeztek el, ezek elsőre az analóg eszközök filmtekerő szerkezetére emlékeztetnek, ám ezekről hamar kiderült, hogy valójában sztereó hangszórókat rejtenek.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a gép hátoldalán található kezelőszervek jól átgondolt tervezést sejtetnek, bár némi megszokást igényel a használatuk, ugyanis minden egyes üzemmódban eltérő tulajdonsággal bírnak: a zoomolásra és a hangerő szabályozására például ugyanaz a billentyű szolgál.

Átlagos optika, digitális stabilizátor

Az új Samsung fényképezőbe háromszoros optikai zoomot szereltek, mely a többi ultrakompakt termékhez hasonlóan nem tolódik ki a gépházból. Az objektív átfogása kisfilmes értékeken számolva 38 - 114 milliméternek felel meg, vagyis ezzel a kütyüvel sem lehet igazán nagy látószögű képeket készíteni.

Érdekesség, hogy a konkurens gyártókkal szemben a dél-koreai gyártó nem épített optikai képstabilizátort ebbe a modellbe, helyette csupán egy digitális rendszert kapott az NV3-as.

Az Advanced Shake Reduction (ASR) nevű technológia egy digitális eljárást takar, mely részben a fényérzékenység automatikus növelésével, részben utólagos korrekcióval hivatott csökkenteni a kézremegést okozta életlenséget. Mivel a módszer az érzékenység növelésével operál, természetesen rosszabb képminőségű lesz az eredmény, mint az analóg változatok esetében.

 

 

Az élességállítás sebessége megfelel a kategóriában megszokottal, a rossz fényviszonyok közötti beállítást pedig egy autófókusz-segédfény segíti. Sajnos ki kell emelni viszont azt, hogy a közvetlenül az optika mellett elhelyezett aprócska vaku szinte minden esetben vörös szemű portrékat produkált, melyen érdemben a beépített szoftveres korrekció sem tudott segíteni.

Digitális kijelző

A Samsung NV3 is az idei trendet követi: nem található rajta átnézeti kereső. Ez egyeseket zavarhat, de szerintünk egy ilyen méretű gépnél nehéz lenne megfelelő minőségben ezt biztosítani, és komponálásra a digitális kijelző még jobban is megfelel, hiszen a végleges képet mutatja.

A hátfali digitális monitor tehát 2,5 col átmérőjű, felbontása pedig 230 ezer pixeles. A mérettel és az élességgel tehát nem volt probléma, sajnos azonban erős napfényben nem látható túl jól az LCD.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 43 190 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle