Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Kiemelt híreink
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
2014. február 23. 17:18, vasárnap - FotoMarket

Rádiót hallgatni jó! Legyen az komoly-, metál vagy könnyűzene, hírek, kabaré, rádiójáték vagy kívánságműsor. Keresse meg most az Önhöz legközelebb álló stílust és válogasson kedvére a Muse rádiói közül.

Egyszerűen kiterjeszthető látószög - Olympus FE-200

2006. szeptember 26. 12:49, kedd - Olympus Magyarország
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Egyszerűen kiterjeszthető látószög - Olympus FE-200, az ultrakompakt 5x-ös zoom

Napjaink alapkategóriás digitális fényképezőgépeivel szembeni követelmény a kis méret, mégis nagy teljesítmény, és ami a legfontosabb: az egyszerű kezelhetőség. Ezeknek a kritériumoknak az új Olympus FE-200 maximálisan eleget tesz, sőt valamivel még többet kínál. Kompakt formája ellenére - aminek köszönhetően gyakorlatilag bármekkora zsebben elfér - lenyűgöző 5x-ös zoom objektívvel rendelkezik, melynek gyújtótávolsága 28-140mm (35mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva). Amellett, hogy a felhasználó közvetlenül az eseményekre közelíthet, nagylátószögű beállítással nagyobb színtér örökíthető meg - akár lenyűgöző panorámaképet, akár közelről átfogó képet örökítünk meg. A fényképezőgép fejlett technológiával előállított belső alkatrészeit ultrakompakt, elegáns fém váz burkolja. A 6.0 millió pixel biztosítja a nagy teljesítményű zoom objektíven keresztül felvett képek élethű rögzítését, garantálva a kristálytiszta minőséget. A pillanatfotósok általában nem szeretnek a hosszas menübeállításokkal bajlódni, és szeretnek azonnal akcióba lépni. Ennek érdekében a fényképezőgép kezelése egyszerű, és szórakoztató. Mindez az "egy gomb, egy funkció" működési elvnek, és a praktikus súgó funkciónak köszönhető, amely közvetlenül a nagyméretű, 6.4cm átmérőjű LCD kijelzőn jeleníti meg a fényképezőgép funkcióinak leírását.

A precíziós, 5x-ös optikai zoom objektív (35mm-es megfelelője 28-140mm), ilyen kisméretű fém vázban történő elhelyezése, jelentős technikai kihívást jelent. Ennek teljesítésével az Olympus olyan kompakt fényképezőgépet alkotott, amely a közeli, és nagylátószögű felvételek készítésében egyaránt specialista. Az FE-200 egyrészt lehetővé teszi a távoli témák  közelebb hozását, másrészt nagyobb terület befogását. A telefotó és nagylátószögű fotó készítésének lehetősége, az alapkategóriás fényképezőgépek között páratlan teljesítményt, és rugalmasságot garantál.

Ez a 6.0 millió pixeles modell elegendő képalkotó teljesítményt biztosít a szenzációsan éles fotók készítése érdekében - még nagy formátumú nyomtatásban is. A nagyméretű, 6.4cm átmérőjű LCD kijelző annak biztosítéka, hogy ne maradjunk le az eseményekről, továbbá kényelmes komponálást, és azonnali megjelenítést  eredményez.

Az „egy gomb, egy funkció" működési elvnek köszönhetően azok számára sem jelent problémát a fényképezőgép kezelése, akik korábban soha nem tartottak a kezükben digitális fényképezőgépet. Mindemellett folyamatos segítséget nyújt a beállítások során a súgó funkció. Tíz, előre beállított expozíció-vezérlési program áll rendelkezésre, melyek alkalmazása esetén a fényképezőgép automatikusan végzi el, a feltételeknek megfelelő beállítást. A hüvelykujjal kényelmesen forgatható üzemmód tárcsával gyorsan válthatunk a nyolc különböző program közül (köztük a képstabilizáló üzemmód ISO 800 érzékenységgel), így megspórolható a menük végignavigálására fordítandó idő. Annak érdekében, hogy a makrófelvételek és videofelvételek rajongói se szoruljanak háttérbe, ez a modell Szuper Makró üzemmóddal is rendelkezik, melynek alkalmazásával mindössze 5cm távolságról készíthető felvétel. Továbbá lehetőség a hanggal rögzíthető filmfelvételek készítésére.

A belső memória mellett az FE-200 természetesen xD-Picture Card memóriakártya nyílással is rendelkezik. Számítógép használatával a fényképezőgéphez mellékelt Olympus Master szoftvernek köszönhetően, a képadatok egyszerű letöltésére, kezelésére, szerkesztésére és sokoldalú nyomtatására van lehetőség.

Az FE-200 fényképezőgépben minden benne van, ami egy alapkategóriás fényképezőgéptől elvárható - és még annál is több: elegancia, egyszerűség, kiváló képalkotó teljesítmény, megfizethető ár - plusz a nagylátószögű 5x-ös zoom sokoldalúsága. Összességében nehezen felülmúlható. Ez az ultrakompakt, sok adottsággal rendelkező készülék 2006. szeptemberében jelenik meg az üzletekben.

Főbb jellemzők

• 6.0 millió pixel elegáns fém vázban
• 5x optikai zoom (35mm-es megfelelője 28-140mm), 1:3.3-4.8
• 6.4cm/2.5” átmérőjű LCD
• „Egy gomb, egy funkció” működési elv
• Súgó funkció, mely közvetlenül az LCD kijelzőn jeleníti meg a fényképezőgép funkcióihoz tartozó leírásokat
• 10 expozíció-vezérlési program (pl. Sport, Vízpart és Hó, Éjszakai felvétel)
• Hanggal rögzíthető filmfelvétel a memória kapacitásáig
• 32MB belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
• Olympus Master szoftver, LI-12B lítium-ion akkumulátor és töltő
• Többnyelvű menü (10 nyelv), további nyelvek interneten keresztül tölthetőek le (25 európai nyelv közül választhatunk)

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle