Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
2014. július 01. 21:36, kedd - Nikon, Amszterdam, Hollandia

Bemutatjuk a Nikon új nagy felbontású mesterművét, a rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgépet. Páratlan képminőségével, nagy sebességű teljesítményével, teljes HD videózási rugalmasságágával a teljesen újratervezett D810 mindenben többet nyújt, mint az elődje, és új mércét állít a nagy felbontású fényképezés területén.

Kontraszt emelése I.

2006. szeptember 22. 10:22, péntek - Budai Péter - Digiretus.hu
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop tippek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A világossági kontraszt beállításánál elsõsorban arra ügyeljünk, hogy emelésével részletek vesznek el a képbõl, valamint túlzott használatával egyes területek kifehérednek, más területek feketévé válnak és veszítenek részletességükbõl. Ha csak nem ezen hatás elérése acélunk, lehetõleg óvatosan bánjunk a kontraszttal.

 

 

Képünk kontrasztján emelni szeretnénk. Ezt legkönnyebben a Photoshop Image/Adjustments/Auto Contrast (Kép/Módosítás/Auto Kontraszt) parancsával tehetjük meg, de ez túlságosan automata ahhoz, hogy finom végeredményt kapjunk. Jobb lehetõséget kínál az Image/Adjustments/Brightness/Contrast parancs. Most azonban a réteg összhatásmódokat hívjuk segítségül.

Duplázd a háttérréteget úgy, hogy a réteg palettán nevét az új réteg létrehozása ikonra húzod !

 

 

A paletta bal fölsõ sarkában találod az összhatásmódok lenyílóablakát. A listából válaszd ki a Soft Light (Lágy Fény) összhatásmódot. Jól láthatóan változni fog a kontraszt. Ha egészen nagy kontrasztemelésre van szükséged, választhatod az Overlay, még nagyobb emelés esetén a Hard Light módot. Azt az összhatásmódot válaszd ki, ami némileg erõsebb eredményt ad így elsõre, mint amit a képen látni szeretnél ! Ezt úgy is finomítani fogjuk.

 

 

A finomításhoz ugyanezen paletta jobb fölsõ sarkában az Opacity (Átlátszóság) ablakot használd ! Ez a fölsõ módosított és az alsó háttérréteg arányát állítja. 0% esetén csak az alsó réteg érvényesül, 100% felé haladva pedig a fölsõ hatása. Az érték csökkentésével finomítsd a kontrasztot ! Vedd figyelembe, hogy ne legyenek zavaróan részlettelen (világos és sötét) területek ! Esetünkben 60%-ra csökkentettük a két réteg arányát, amelynek íme a végeredménye:

 

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Silicon Power CF 32GB 400x memóriakártya 13 690 Ft Silicon Power CF 32GB 400x memóriakártya
Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle