Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
2014. július 01. 21:36, kedd - Nikon, Amszterdam, Hollandia

Bemutatjuk a Nikon új nagy felbontású mesterművét, a rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgépet. Páratlan képminőségével, nagy sebességű teljesítményével, teljes HD videózási rugalmasságágával a teljesen újratervezett D810 mindenben többet nyújt, mint az elődje, és új mércét állít a nagy felbontású fényképezés területén.

Színösszhatás III.

2006. szeptember 09. 11:03, szombat - Budai Péter - Digiretus.hu
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop tippek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Jó néhány példával ezelőtt is foglalkoztunk a témával: miként tüntethető el a színfátyol fotóinkról. Természetesen sok megoldás létezik. A legnyilvánvalóbbak közé tartozik a múltkor bemutatott Variations (Variációk) és a következőkben tárgyalt Color Balance (Színegyensúly) menüparancs. A Color Balance opcióinak kezelése végtelenül egyszerű, csupán annak eldöntése kíván némi szépérzéket, hogy pontosan melyik opciót és milyen mértékben használjuk. Hát persze! De nyugtasson bennünket a tudat, hogy kísérletezési lehetőségeink szinte végtelenek és bármely félresikerült lépés visszavonható.

Egyébként stílusosak szerettünk volna lenni, így ez alkalommal is egy szobros képet választottunk.

 

 

1. Nyisd meg a fotót!

Sárgás-zöldes fátyol fedi fotónkat. Szódával talán még elmenne a szobron, egyfajta naplemente előtti hatást adva, de az ég furcsán fakó és lettelen ettől a sárgás "lepedéktől". Tennünk kell valamit! 

 

 

2. Színek egyensúlya

A Color Balance (Színegyensúly) opciót az Image/Adjustments/Color Balance (Kép/Módosítások/Színegyensúly) pont alatt találod. A megjelenő ablakban a fenti látvány fogad.
A Color Levels alatt adhatod meg az egyes színcsatornák számértékeit, -100/+100 között. A csatornák arányát az alatta lévő csúszkákkal szabályozhatod. Minden szín a maga ellentétes színével van párban, így az egyik erősítése a másik gyengülését eredményezi. Az első pár a Cyan-Red (cián-piros), ezt követi a Magenta-Green (bíbor-zöld), majd a Yellow-Blue (sárga-kék) kettős.

A Tone Balance részben négy jelölőt találsz. Az első hárommal a különféle világossági tartományokat kapcsolhatod, így beállíthatod, hogy a fenti színmódosítások melyik világossági tartományra legyenek hatással. Ezek a Shadows (árnyékok), Midtones (középtónusok) és a Highlights (csúcsfények). A Preserve Luminosity a világossági értékek fixálására szolgál.

Első lépésként válaszd a középtónusokat (Midtones), majd a hármas csúszkán, a sárga színek rovására növeld a kék színek értékét! Ez nálunk +20 volt. 

 

 

3. Ugyanez még kétszer

Ugyanezt az értéket írd be a Shadows és a Highlights tartományt kiválasztva is. Mindkét esetben a kékek értéke legyen +20!
A Preserve Luminosity hatására a kép kontrasztosabbá válik. Mi kikapcsoltuk, így csak a színeink változtak. 

 

 

 

4. Fátyol nélkül

Nos, valóban szembetűnő a változás. A szoborra telepedett sárgás-zöldes fátyol eltűnt. Megpróbáltuk a fotó napsütötte jellegét megtartani, így a szobron egy enyhébb sárgás "íz" maradt. Hűvösebb színösszhatást kapunk a Cyan-Red csatorna enyhe cián irányba történő eltolásával minden világossági tartományban.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Silicon Power CF 32GB 400x memóriakártya 13 690 Ft Silicon Power CF 32GB 400x memóriakártya
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle