Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Kiemelt híreink
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a me...
2016. március 11. 15:27, péntek - hama.blog.hu

Az addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér mondást azok biztosan nem szeretik, akik iPhone-t vagy iPadot használnak; ezeknek a készülékeknek a belső memóriáját ugyanis nem lehet memóriakártyával bővíteni. Szerencsére azért van gyors megoldás arra az esetre, ha fogyóban a szabad kapacitás!

 

Kis-generál a Sony messzelátójának - Sony H5 gépteszt

2006. augusztus 27. 18:44, vasárnap - FotoMarket
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Sikeresen csatlakozott a Sony a kompakt ultrazoom kategóriához a H1-es gépével. Ennek folytatásaként elkészítette a H2 és H5 típusokat, melyek már kettéválasztják ezt a vonalat: a H5 picit okosabb, ügyesebb, a H2 viszont ennek kompenzálására olcsóbb, lehetőséget kínálva mindazok számára, akiknek nem olyan fontos, hogy milyen felbontású a gépük, vagy hogy mekkora a kijelző átlója. Mi a zászlóshajó értékeit kutattuk mostani tesztünkben, bemutatva és értékelve azokat a fejlesztéseket, melyek miatt a sok egyéb márka közül a Sony talán kiemelhető, vagy jó választás lehet.

 

 

A sikeres elődhöz képest az adatok alapján nem sok minden változott. Ezek közül a legjellemzőbbek:

• nagyobb felbontású, 7 megapixeles érzékelő
• méretesebb, 3 collos LCD
• magyar menü

Felépítés

A gép törzse, burkolata műanyag, ami természetesen nem ritkaság ebben a kategóriában. Fogása a gumírozott markolatnak köszönhetően ugyanolyan kényelmes és jó, mint a H1-é volt. A gép teste ugyanakkor kissé alacsony, így nem minden ujjunk fér el rajta.

Kijelzők, kereső

Az egyik szembeötlő különbség a Sony H1-hez képest a H5 hátoldalán található 3 collos LCD, melynek fényereje két fokozatban állítható. A kijelző felbontása megfelelően magas - 230e pixel -, így a vetített kép részletessége jó. Ezt az élményt fokozza, hogy a kép színei és kontrasztossága kiemelkedő, erős napsütésben is jól látható, és egy külön vásárolható bevonat alkalmazásával pedig nem tükröződik. Sajnos sok gépnél gyakori jelenség - és a H5-ös kijelzője sem kivétel ez alól -, hogy kevés fénynél, sötétben belassul a megjelenítés, szaggat a kép. A felvételek komponálásához alternatívát a kis elektronikus kereső kínál. Az egyedi megoldást alkalmazó, elektronikus kereső nagyon kicsi keresőképet ad, ami szinte használhatatlanná teszi annak ellenére, hogy minősége sokkal jobb az átlagosnál. A keresőt dioptria korrekció lehetőségével is ellátták.

 

 

Menürendszer

Az immáron magyar nyelven is használható menürendszerbe lépve a hagyományos Sony elrendezés köszön vissza. Az előnézetben vagy a visszanézéskor vetített kép alján találhatóak a menüpontok, melyeket megnyitva kinyílik az adott menüpont listája. Ezek tartalma az aktuális üzemmódtól függ. A főbb menüpontok végére lépkedve pedig átválthatunk a teljes képernyőt elfoglaló Setup menübe, ami a gép alapvető működését befolyásoló opciókat tartalmazza. Kikapcsolt állapotban a play gomb megnyomására a gép visszajátszás módba kapcsol, melyből a Play gomb lenyomásával át lehet váltani azonnal felvétel módba is.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle