Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Két új GPS készülék a WayteQ-től
2014. július 02. 08:35, szerda - WayteQ

Két új GPS készülék a WayteQ-től. A WayteQ x980BT és x880 GPS eszközök elsősorban azoknak jelenthetnek megoldást, akiknél elsődleges szempont a megbízható, folyamatos GPS-vétel.

Találkozás a fogyasztói igényekkel - Canon EOS 400D

2006. augusztus 27. 18:05, vasárnap - Canon Hungária
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Canon bejelentette újgenerációs tükörreflexes digitális (DSLR) fényképezőgépét: az EOS 400D-t olyan tulajdonságok jellemzik, mint a 10,1 megapixel felbontású CMOS szenzor, az új EOS Integrated Cleaning System (beépített szenzortisztító-rendszer), nagyobb és világosabb 2,5 inch képátlójú LCD kijelző, valamint a 9 pontos AF, előrevetíti, hogy ez a modell átveszi a világ legkeresettebb fényképezőgépének pozícióját. Az új gépet fejlesztői az EOS 350D fölé pozícionálták, amely egyébként jelenleg minden idők legkeresettebb tükörreflexes digitális fényképezőgépe.

 

 

Megnövelt teljesítmény

Az EOS 350D különleges képességeit számos újdonsággal bővítették a fejlesztők, így az EOS 400D-ben már megtaláljuk az EOS Integrated Cleaning System-et is. A felbontás megnövelése 8.0 megapixelről 10,1 megapixelre, a magas érzékenység, a nagy sebesség, vagy például az alacsony zajszintű CMOS technológia mind a 6 EOS Digitális modellnél megtalálhatóak. Az LCD kijelző közel kétszer nagyobb méretű, mint az EOS 350D esetében: a maga 2,5 inches képátlójával a legvilágosabb az EOS-ok közül, valamint kijelzi az összes fontos expozíciós beállítási értéket, visszajátszáskor pedig a felhasználói információkat. A képfelbontás növelésével párhuzamosan a fejlesztők közel megduplázták a sorozatfelvétellel készíthető képek számát: így 14-ről 27-re növekedett a maximálisan készíthető nagyfelbontású JPEG formátumú képek száma, RAW esetében pedig 5-ről 10-re növekedett.

Szennyeződés-csökkentés

Az EOS 400D az első olyan gép a Canon kínálatában, amely magában foglalja az EOS Integrated Cleaning System elnevezésű beépített szenzortisztító-rendszert, amely a szennyeződések keletkezésének okait vizsgáló kutatások eredményeként három alapvetően fontos, de egymással kölcsönhatásban lévő elemet ötvöz. Ezek a következők:

Csökkentés
A gép belső mechanikája minimális szennyeződést okozva dolgozik. A vázsapka áttervezésénél is fontos szempont volt, hogy csak a minimális szennyeződést engedje át.
Taszítás
A szenzor előtt található félig-áteresztő szűrő felületén egy antisztatikus bevonat tartja távol a szennyeződést.
Eltávolítás
A Self-Cleaning Sensor Unit (Öntisztító szenzor-egység) minden bekapcsolás után (átlagosan egy másodpercig) nagyfrekvenciájú vibrálást alkalmaz a szennyeződések eltávolítására a félig-áteresztő szűrőről. Az üzemkész állapot utáni azonnali expozíció elérése érdekében ez a funkció azonnal kikapcsolódik az exponáló gomb félig való lenyomásával egyidejűleg.

Az EOS-előny

Az EOS 400D számos, eddig csak a professzionális EOS modelleknél (pl. EOS 30D, EOS 5D) található tulajdonságokat örökölt. Ide tartozik többek között a 9 pontos AF rendszer, a Picture Style (lásd: Technológiai magyarázat), a 9.999 kép tárolását is felkínáló mappák, vagy a kiterjedt PictBridge funkciók.

 

 

Az EOS 400D ugyanazt a DIGIC II processzort foglalja magában, mint az EOS-1-es professzionális család minden tagja (lásd: Technológiai magyarázat). A kiváló minőségű képek készítését biztosító fejlett kiolvasási technológián át a 0,2 másodperc alatt elérhető első expozícióig a DIGIC II processzor gyorsított működése azt is biztosítja, hogy a fotós minden pillanatban tudjon exponálni és a sorozat-felvételnél se legyen fennakadás.

Szoftverek

Ahogy az EOS digitalis gépek mindegyike, az EOS 400D is támogatja azt a széleskörű szoftver-palettát, amely segítenek a fotósnak a teljes munkafolyamat során. Ide tartozik a Digital Photo Professional (DPP), amelynek különlegessége az a kiváló RAW konvertert, mely biztosítja a teljes RAW képfeldolgozási folyamat felügyeletét. A DPP képes együttműködni a fényképezőgép számos új funkciójával, mint például a Dust Delete Data (szennyeződési adatok törlése) és Picture Style (Képstílus). A gép támogatja a EOS Capture, Image/Zoom Browser és PhotoStitch szoftvereket is.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle