Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
A Kata táskák legnépszerűbb tagjai
2014. február 17. 19:48, hétfő - FotoMarket

Hihetetlen kényelem, kiváló anyagok és jó gyártási minőség jellemzi a Kata táskákat. Bemutatkoznak a legnépszerűbb sorozat tagjai.

Fotókból készít térbeli modellt egy szoftver

2006. augusztus 15. 11:57, kedd - [origo] Digifoto
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A fejlesztés alatt álló Photosynth bejárható modellt állít össze az ugyanarról a területről készült fényképekből. A Photosynth-et a Microsoft és Washington állam egyetemének kutatói által alkotott Microsoft Live Labs kutatói hozták létre, és ezen a héten mutatták be először a nagyközönségnek. A szoftver egy webböngészőhöz hasonlóan működik, és térhatású, virtuálisan bejárható modellt épít fel a számára elérhetővé tett fotókból.

Lapos képből térbeli ábra

A kliens egy kereső és egy modellező modult foglal magában. A kereső a megegyező részletek alapján kikeresi és összeilleszti az ugyanarról a tárgyról vagy helyről készült fényképfelvételeket, a modellező pedig kielemzi azokat, hogy ennek alapján elkészítse a terület térbeli vázát. A program képes megbecsülni a fotós helyzetét, és a legjobb felbontású és minőségű felvételeket választja ki a megjelenítéshez.

 

 

A Photosynth erre a modellre illeszti rá az elérhető képeket vagy a felhasználó saját gyűjteményéből, vagy az interneten megosztott fényképekből. A térbeli modell megtekintése során a felhasználó úgy nézhet körbe az adott helyen, mintha maga is ott állna: ha elég sok felvétel készült ugyanarról a pontról, akkor a szoftver képes "kitapétázni" a teljes vázat. A böngészőben rá lehet közelíteni az egyes részletekre, ha pedig a felhasználó virtuális körsétát tesz az adott helyen, akkor a szoftver igyekszik folyamatos, összefüggő animációt megjeleníteni.

Megosztott képekkel még jobb a hatás

A szoftver annál jobban használható, minél több kép áll rendelkezésére, ezért a fejlesztők hálózati alkalmazásnak szánják. A Photosynth az internetes fotóalbumok anyagából válogatva érheti majd el a leglátványosabb hatást. Így több ezer, vagy több tízezer, az internetezők által megosztott képből rekonstruálhatja például az olyan turistalátványosságokat, mint az illusztráción látható velencei Szent Márk-tér.

A Photosynth sajnos még csak a Microsoft Live Labs munkatársainak játékszere, és fejlesztés alatt áll, megjelentetéséről pedig egyelőre nincs szó. A szoftver már most is képes arra, hogy a felhasználók hiperlinkekkel ellátott megjegyzéseket helyezzenek el egy-egy felvételen, de a fejlesztők azt is meg szeretnék valósítani, hogy ne csak térbeli, hanem időbeli dimenziója is legyen a szoftvernek. Így a Photosynth nem csak egy-egy hely valósághű kinézetét, hanem történetét is be tudná mutatni az azonos időszakban készült fotók összeválogatásával.

 

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Silicon Power CF 32GB 400x memóriakártya 13 690 Ft Silicon Power CF 32GB 400x memóriakártya
Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle