Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
A Kata táskák legnépszerűbb tagjai
2014. február 17. 19:48, hétfő - FotoMarket

Hihetetlen kényelem, kiváló anyagok és jó gyártási minőség jellemzi a Kata táskákat. Bemutatkoznak a legnépszerűbb sorozat tagjai.

Kivételes nyomtatási minőség - Canon iP4200

2006. július 14. 08:57, péntek - Canon Hungária
Termékismertetők » Nyomtatók Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A PIXMA iP4200-as modell árkategóriájában az első olyan személyi fotónyomtató, amely 9600×2400 dpi felbontással képes 1 pikoliteres cseppek elhelyezésére. Az értékesítési adatok szerint korábban népszerű iP3000 utódjaként megjelenő az iP4200-as 51 másodperc alatt képes egy 10×15 centiméteres fotó szegélymentes kinyomtatására.

 

 

A FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófej és az 5 tintás ContrastPLUS technológia kivételesen magas kontrasztú, fotólabor-minőségű eredményt biztosít.
A futurisztikus megjelenésű nyomtató két papírtálcát, automatikus duplex egységet és a CD/DVD nyomtatásra szolgáló tálcát tartalmaz, és a PictBridge csatlakozásnak köszönhetően lehetővé teszi a közvetlen fotónyomtatást a legtöbb digitális fényképezőgépről és digitális videokameráról.
A hosszú élettartamú, fakulás-álló nyomatok elérése érdekében az iP4200 az új ChromaLife100 rendszerrel dolgozik. Canon médiák alkalmazásával olyan nyomatok előállítására képes, amelyek albumban tárolva akár 100 éven át megőrzik színüket. A keretezés nélküli, fedetlen nyomatok 10 évig képesek ellenállni a levegő fakító hatásának, ha Photo Paper Pro-ra (PR-101) készültek.

FINE: a sebesség és minőség garanciája

A Canon szabadalmaztatott, a félvezető-gyártásban használatos FINE elnevezésű eljárása rendkívüli nyomtatási sebesség elérését teszi lehetővé fényképek és dokumentumok esetében. A kivételesen hosszú nyomtatófejek sűrűn elhelyezett fúvókákat tartalmaznak, így rövidebb idő alatt is több tintát képesek a papírra juttatni, A/4-es méretű hordozók esetén is szegélymentes nyomatokat produkál. A FINE technológiának köszönhetően szemcsementes, fotólabor-minőségű nyomatok készíthetők a 9 mikrométeres fúvókákból másodpercenként milliószámra kilőtt 1 pikoliteres tintacseppek rendkívül egyenletes és pontos célba juttatásával.
A mindkét modellnél kiépített nagysebességű USB 2.0 kapu megszünteti az adatátviteli torlódásokat, így a nyomtatómű maximális teljesítménnyel dolgozhat.

Követhető tintafelhasználás

A nyomtató egyedi, külön cserélhető PGI-5BK és CLI-8 tintakazettái lehetővé teszik, hogy csakis a kifogyott színek patronjait kelljen cserélni. Olyan LED-eket tartalmaz, amelyek csak akkor világítanak, ha megfelelően telepítették a kazettákat. Az egyéni felhasználókhoz rendelt használat során mindenki nyomon követheti az aktuális tintaszinteket: a LED mérsékelt ütemben villog, ha kifogyóban van a tinta, és gyorsabban jelez, ha a hozzá tartozó kazetta egészen kiürült.

Maradandó minőség

A tökéletesebb színtartás érdekében a nyomtató támogatja az új Canon ChromaLife100 rendszert: az eredeti, vízfesték alapú, kivételesen széles színskálát biztosító Canon-tinták és a speciálisan a FINE nyomtatófejekkel való együttműködéshez kifejlesztett fotópapír együttesét. A tinta, a média és a fúvóka-kialakítás (az új technológiai három alapköve) olyan fotó-nyomatok előállítására képes, amelyek minőségben és sebességben is felveszik a versenyt az ezüst-nitrát előhívással. Az albumban tartott nyomatok 100, az üveg alatt kiállítottak 30, a levegőnek kitett fotók pedig 10 évig állnak ellen a nemkívánatos fakulásnak.

 

 

A média kiválasztása

A Canon nyomtatási technológiában birtokolt versenyelőnye azonban kizárólag az eredeti Canon fotóminőségű média és tinta használatakor jut teljességében érvényre. A Canon hordozóanyagok egyre bővülő és változatos köre - beleértve az új, kedvező árfekvésű Glossy Photo Paper Everyday Use (GP-501) médiát - került kifejlesztésre kifejezetten a Canon FINE tintasugaras nyomtatótechnológiával való együttműködésre. Széles skálán állnak rendelkezésre fotópapírok és egyéb médiák: méret tekintetében a hitelkártyától az A/4-es méretig; formátum-korlátok sincsenek (a mini matricákat is beleértve), kivitelezésben pedig a fél-mattól a matton át a magasfényűig terjed a skála. A kínálatban megtalálható a kétoldalas fotópapír (PP-101D 13×18 cm és PP-101D A4) és a zászlóshajóként elismert Photo Paper Pro (PR-101), amely a legmagasabb fokú megjelenítést és a legtartósabb professzionális minőséget kínálja.

Kreatív szoftverek

Az iP4200 a következő szoftverekkel csomagolva kapható:
Easy-PhotoPrint - lehetővé teszi képek kinyomtatását három egyszerű lépésben - különböző opciókkal segít, pl. a média kiválasztása, skálázás. Olyan funkciókat tartalmaz, mint például a Face Sharpening (arckép élesítése: ami a fókuszon kívülre került arcokat teszi élesebbé a képen, a Red-Eye Correction (vörösszem-korrekció) és a Digital Face Smoothing (digitális arcsimítás, ami a ráncokat teszi kevésbé feltűnővé).
Easy-WebPrint (csak Windowshoz) - az Explorer eszközsorába költözik be, és megszünteti a weboldalak nyomtatásával járó vesződséget. Időt, tintát és papírt takarít meg a kimenet megfelelő skálázásával, megszüntetve azt az általános problémát, hogy nyomtatáskor gyakran lemarad a weblapok jobb széle.
PhotoRecord (csak Windowshoz)- végigvezeti a felhasználót egy személyes fotóalbum kinyomtatásához szükséges lépéseken, illetve segítséget nyújt a Canon új, kétoldalas fotópapírjának használatához.
CD-LabelPrint - Leegyszerűsíti a közvetlenül CD-re és DVD-re történő nyomtatást.
Easy-Print Toolbox (csak Windowshoz) mindenkor üzemkész indítómenü a Windows Asztalon, olyan gyakran használatos alkalmazások indításához, mint a PhotoRecord és az Easy-PhotoPrint.
Az iP4200 a Win 98/Me/2000/XP és Macintosh OS X v10.2.1 vagy újabb rendszerekkel kompatibilis.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 46 500 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle