Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínála...
2014. február 23. 15:21, vasárnap - Perfact Kiadó

A Perfact Kiadó fotóskönyvei ezentúl elérhetőek webshopunkban és üzleteink polcain is.

Kezdőknek szánt tintasugaras nyomtató - Canon iP1200

2006. április 20. 16:38, csütörtök - Canon Hungária
Termékismertetők » Nyomtatók Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A PIXMA iP1200 árkategóriájában az első 4800 ×1200 dpi felbontású, ugyanakkor 2 pikoliteres cseppmérettel dolgozó nyomtató a piacon.
Az igényes megjelenést az élenjáró FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófej-technológia előnyeivel ötvöző PIXMA márkanév már eddig is széleskörű elismerést vívott ki a felhasználók körében. A főként kezdőknek szánt iP1200-as modell 70 másodperc alatt képes egy fotólabor-minőségű, szegélynélküli fotó előállítására, ami egyben azt is jelenti, hogy több, mint 15%-al gyorsabb a hasonló kategóriás korábbi modellnél.
A hosszú élettartamú, fakulás-álló nyomatok elérése érdekében az iP1200 az új ChromaLife100 rendszerrel dolgozik. Így az új modell a Canon médiák alkalmazásával olyan nyomatok előállítására alkalmas, amelyek albumban tárolva akár 100 évig is megőrzik színeiket. A keretezés nélküli, fedetlen nyomatok 10 éven át képesek ellenállni a levegő fakító hatásának, ha azok Photo Paper Pro-ra (PR-101) készültek.

 

 

FINE: a sebesség és a minőség garanciája

A FINE technológia továbbfejlesztésével az iP1200 elődeinél 50%-kal hosszabb nyomtatófejjel és arányosan több fúvókával rendelkezik, így rövidebb idő alatt is több tintát képes a papírra juttatni, A/4-es méretű hordozó esetén is szegélymentes nyomatokat produkál.
A sikeres technológia fotónyomtatáskor is labor-minőségben teljesít a másodpercenként milliónyi mikroszkopikus méretű tintacsepp rendkívül egyenletes és pontos célba juttatásával.

Csillogó külső, kompakt kialakítás

Az új FINE kazetták keresztmetszete jelentősen csökkent az előző generációs modellekben használtakhoz képest, kikövezve ezzel az új belépő szintű modellek kifejlesztéséhez vezető utat: az iP1200 három tintapatronnal működő nyomtató, amely a CL-41 FINE kazettát használja. A felhasználóknak lehetőségük van a monokróm dokumentum-nyomtatás minőségének fokozására az opcionális PG-40 fekete pigment-tintás kazetta alkalmazásával.

A híres PIXMA formatervezés

A Canon folytatja az egyedülálló PIXMA design hagyományát. A stílusos megjelenés otthoni használatra is kifogástalan megjelenésű lakberendezési tárggyá teszi a nyomtatót, a döntött kialakítás pedig gyors és könnyű hozzáférést tesz lehetővé a nyomtató belsejéhez, ami többek között az egyszerű kazettacserét is biztosítja.

Maradandó minőség

A tökéletesebb színtartósság érdekében a nyomtató támogatja az új Canon ChromaLife 100 rendszert: az eredeti, vízfesték-alapú, kivételesen széles színskálát biztosító Canon-tinták, és a speciálisan a FINE nyomtatófejekkel való együttműködéshez kifejlesztett fotópapírok együttesét. A tinta, a média és a fúvóka-kialakítás (az új technológiai három alapköve) olyan fotó-nyomatok előállítására képes, amelyek minőségben és sebességben is felveszik a versenyt az ezüst-nitrát előhívással. Az albumban tartott nyomatok 100, az üveg alatt megőrzöttek 30, a levegőnek kitett fotók pedig 10 évig ellenállnak a nemkívánatos fakulásnak.

 

 

A média kiválasztása

A Canon nyomtatási technológiában birtokolt versenyelőnye azonban kizárólag az eredeti Canon média és a tinta együttes használatakor jut érvényre teljességében. A Canon hordozóanyagok egyre bővülő és változatos köre - beleértve az új, kedvező árfekvésű Glossy Photo Paper Everyday Use (GP-501) médiát - került kifejlesztésre kifejezetten a Canon FINE tintasugaras nyomató-technológiával való együttműködésre. Széles skálán állnak rendelkezésre fotópapírok és egyéb médiák: méret tekintetében a hitelkártyától az A/4-es méretig; formátum-korlátok sincsenek (a mini matricákat is beleértve), kivitelezésben pedig a fél-mattól a matton át a magasfényűig terjed a skála. A kínálatban megtalálható a kétoldalas fotópapír (PP-101D 13×18 cm és PP-101D A4) és a zászlóshajóként elismert Photo Paper Pro (PR-101), amely a legmagasabb fokú megjelenítést és a legtartósabb professzionális minőséget kínálja.

Szoftverek a kreativitásért

Az iP1200 mellé a következő szoftver-csomagokat kapják a vásárlók:
Easy-PhotoPrint – lehetővé teszi képek kinyomtatását három egyszerű lépésben, és különböző opciókkal segíti például a média kiválasztását. Olyan funkciókat tartalmaz, mint például a Face Sharpening (arckép élesítése: ami a nem fókuszban lévő arcokat teszi élesebbé a képen), a Red-Eye Correction (vörösszem-korrekció) és a Digital Face Smoothing (digitális arcsimítás: ami a ráncokat teszi kevésbé feltűnővé).
Easy-WebPrint (csak Windowshoz) – az Explorer eszközsorába költözik be, és megszünteti a weboldalak nyomtatásával járó vesződséget. Időt, tintát és papírt takarít meg a kimenet megfelelő skálázásával, megszüntetve azt az általános problémát, hogy nyomtatáskor gyakran lemarad a weblapok jobb vagy bal oldali széle.
PhotoRecord (csak Windowshoz)– végigvezeti a felhasználót egy személyes fotóalbum kinyomtatásához szükséges lépéseken, illetve segítséget nyújt a Canon új, kétoldalas fotópapírjának használatához.
Easy-Print Toolbox (csak Windowshoz) – mindenkor üzemkész indítómenü a Windows Asztalon, olyan gyakran használatos alkalmazások indításához, mint a PhotoRecord és az Easy-PhotoPrint.
Az iP1200 szoftverei a Windows 98/Me/2000/XP és Macintosh OSX v10.2.1 vagy újabb rendszerekkel kompatibilisek.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle