Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
2014. július 01. 21:36, kedd - Nikon, Amszterdam, Hollandia

Bemutatjuk a Nikon új nagy felbontású mesterművét, a rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgépet. Páratlan képminőségével, nagy sebességű teljesítményével, teljes HD videózási rugalmasságágával a teljesen újratervezett D810 mindenben többet nyújt, mint az elődje, és új mércét állít a nagy felbontású fényképezés területén.

ACDSee 7 - 2. rész

2006. február 15. 08:00, szerda - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Valószínűleg nem tévedek nagyot, ha azt állítom az ACDSee mára a legismertebb és talán a legnépszerűbb képböngésző program, ami valaha megjelent Windows platformra. Az évek során az ACD Systems fejlesztői igyekeztek folyamatosan a vásárlói igénykehez alakítani üdvöskéjük tudását, aminek következtében szépen lassan a szoftver túlnőtt önmagán, és sokkal többé vált, mint egy egyszerű képnézegető alkalmazás.

Szerkesztés

Az ACDSee 7 alapesetben egy meglehetősen visszafogott képességű képszerkesztővel rendelkezik, azonban a legszükségesebb és leggyakrabban előforduló műveleteket ezzel is el tudjuk végezni. Kijelölve egy fotónkat, a pozícióérzékeny eszköztáron megjelenik egy Edit Image (kép szerkesztése) feliratú gomb, amire kattintva a szerkesztő elindul. A megjelenő ablak felső eszköztárán találhatóak a nagyításhoz szükséges ikonok, de itt jeleníthető meg a Preview Bar (előnézeti ablak) egy szem piktogramú kapcsolóval, ami „ilyen volt-ilyen lett” megoldással két egymás alatti ablakocskában, a fotón már elvégzett műveletek hatását mutatja. Ugyanezt az áttekintést megtehetjük a bal felső sarokban található fülek segítségével, amelyek a Saved (eredeti elmentett), a Current (pillanatnyi) és a Preview (változtatások utáni) állapotról adnak képet.

 

Mindennapi képkorrekciós igényeinkre egyszerű megoldást kínál a beépített szerkesztő

 

A szerkesztő elindulásakor a teljes képernyőt elfoglalja, kiszorítva a Windows tálcáját és ezen a helyzeten nem is tudunk változtatni, amíg ki nem lépünk a bal felső sarokban található Finished Editing (szerkesztés vége) gombbal, vagy a klaviatúrán az Esc billentyű leütésével.

Egy Edit Panel (szerkesztési panel) feliratú, alapértelmezés szerint a jobb oldalon látható lebegőablakban sorakoznak a rendelkezésünkre álló eszközök, szépen egymás alatt. Általánosságban elmondható, hogy mindegyik menüpontban a hatások, effektek és változtatások mértéket csúszkákkal adhatjuk meg, de minden esetben több gyárilag előre elmentett beállítás közül választhatunk a Presets (előre beállított értékek) sorból, vagy kérhetjük a számítógép segítségét, azaz automatikus beállítás alkalmazását. Az általunk megadott paraméterek - amennyiben azokat érdemesnek találjuk az újbóli felhasználásra akár más képek esetében is -, elmenthetők és később beolvashatók a Presets legördülő menüből. Az Edit Panel legalján az Undo (visszavonás) paranccsal az egyes képszerkesztési műveletek elvégzése előtti, eredeti állapothoz juthatunk vissza. Ha pedig mégis meggondoljuk magunkat a Redo (újbóli végrehajtás) gomb megnyomásakor a már visszavont műveleteket végeztethetjük el.

 

A fő eszközök menüpontokba szedve beszédes ikonokkal ábrázolva

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle