Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Ragadj meg minden lehetőséget! Canon EOS...
2014. február 21. 17:47, péntek - canon.hu

Az EOS 1200D ideális azok számára, akik először használják a DSLR rendszert. A Canon EOS Companion alkalmazással együtt olyan képeket készíthetsz, amelyek tségével emlékeidet még könnyebb és élvezetesebb feleleveníteni.

ACDSee 7 - 2. rész

2006. február 15. 08:00, szerda - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Valószínűleg nem tévedek nagyot, ha azt állítom az ACDSee mára a legismertebb és talán a legnépszerűbb képböngésző program, ami valaha megjelent Windows platformra. Az évek során az ACD Systems fejlesztői igyekeztek folyamatosan a vásárlói igénykehez alakítani üdvöskéjük tudását, aminek következtében szépen lassan a szoftver túlnőtt önmagán, és sokkal többé vált, mint egy egyszerű képnézegető alkalmazás.

Szerkesztés

Az ACDSee 7 alapesetben egy meglehetősen visszafogott képességű képszerkesztővel rendelkezik, azonban a legszükségesebb és leggyakrabban előforduló műveleteket ezzel is el tudjuk végezni. Kijelölve egy fotónkat, a pozícióérzékeny eszköztáron megjelenik egy Edit Image (kép szerkesztése) feliratú gomb, amire kattintva a szerkesztő elindul. A megjelenő ablak felső eszköztárán találhatóak a nagyításhoz szükséges ikonok, de itt jeleníthető meg a Preview Bar (előnézeti ablak) egy szem piktogramú kapcsolóval, ami „ilyen volt-ilyen lett” megoldással két egymás alatti ablakocskában, a fotón már elvégzett műveletek hatását mutatja. Ugyanezt az áttekintést megtehetjük a bal felső sarokban található fülek segítségével, amelyek a Saved (eredeti elmentett), a Current (pillanatnyi) és a Preview (változtatások utáni) állapotról adnak képet.

 

Mindennapi képkorrekciós igényeinkre egyszerű megoldást kínál a beépített szerkesztő

 

A szerkesztő elindulásakor a teljes képernyőt elfoglalja, kiszorítva a Windows tálcáját és ezen a helyzeten nem is tudunk változtatni, amíg ki nem lépünk a bal felső sarokban található Finished Editing (szerkesztés vége) gombbal, vagy a klaviatúrán az Esc billentyű leütésével.

Egy Edit Panel (szerkesztési panel) feliratú, alapértelmezés szerint a jobb oldalon látható lebegőablakban sorakoznak a rendelkezésünkre álló eszközök, szépen egymás alatt. Általánosságban elmondható, hogy mindegyik menüpontban a hatások, effektek és változtatások mértéket csúszkákkal adhatjuk meg, de minden esetben több gyárilag előre elmentett beállítás közül választhatunk a Presets (előre beállított értékek) sorból, vagy kérhetjük a számítógép segítségét, azaz automatikus beállítás alkalmazását. Az általunk megadott paraméterek - amennyiben azokat érdemesnek találjuk az újbóli felhasználásra akár más képek esetében is -, elmenthetők és később beolvashatók a Presets legördülő menüből. Az Edit Panel legalján az Undo (visszavonás) paranccsal az egyes képszerkesztési műveletek elvégzése előtti, eredeti állapothoz juthatunk vissza. Ha pedig mégis meggondoljuk magunkat a Redo (újbóli végrehajtás) gomb megnyomásakor a már visszavont műveleteket végeztethetjük el.

 

A fő eszközök menüpontokba szedve beszédes ikonokkal ábrázolva

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle