Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény...
2014. július 02. 08:57, szerda - WayteQ

Megszokott külső, megnövelt teljesítmény. A processzort a nagy teljesítményű MStar MSB2531 kétmagos, Cortex-A7 alapú, 800 MHz-re skálázott példánya váltja, a memória pedig megduplázódott: 256 MB RAM és 8 GB tárhely áll rendelkezésre.

ACDSee 7 - 1. rész

2006. február 15. 07:00, szerda - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Valószínűleg nem tévedek nagyot, ha azt állítom az ACDSee mára a legismertebb és talán a legnépszerűbb képböngésző program, ami valaha megjelent Windows platformra. Az évek során az ACD Systems fejlesztői igyekeztek folyamatosan a vásárlói igénykehez alakítani üdvöskéjük tudását, aminek következtében szépen lassan a szoftver túlnőtt önmagán, és sokkal többé vált, mint egy egyszerű képnézegető alkalmazás.

Telepítés

Az ACDSee 7.0 próbaverziója letölthető a gyártó cég honlapjáról, melyet előbb 30 napig, majd egy kérdőív kitöltésével plusz 15 napig használhatunk díjmentesen. A telepítőkészletet egyetlen fájl tartalmazza, amely elindítása után a Custom (egyéni) pontot bejelölve kiválaszthatjuk, hogy mely összetevőkre lesz szükségünk, illetve hogy milyen kiterjesztésű fájlokat legyen képes a program automatikusan megnyitni. A telepítő megvizsgálja, hogy egy korábbi verzió megtalálható-e a számítógépünkön, és amennyiben használható a bélyegképeket tartalmazó adatbázis, felajánlja annak átkonvertálását. Tapasztalataim szerint ez gyakran nem éppen a legkifizetődőbb megoldás, mivel az ehhez szükséges idő töredéke alatt képes újra beolvasni az összes képünket, újra legyártva inkább a miniatűröket tartalmazó adatbázis fájlt.

Az ACDSee a számtalan képállomány és multimédia fájlformátum mellett az elterjedtebb tömörített típusokat is kezeli, sőt mi több, a legnagyobb digitális fényképezőgép-gyártók RAW formátumának olvasásával is megbirkózik. Az első indítás után a Tools menü Options pontjában adhatjuk a meg az alapvető, működést befolyásoló beállításokat, illetve ugyanezen menü File Associations pontjában dönthetünk újra a telepítéskor megadott fájltípusok felismeréséről.

 

Options

Személyre szabhatjuk az ACDSee működését Alfától Omegáig

 

A kezelőfelület

A több mint tíz éves fejlesztői munka eredménye meglátszik a kezelőfelület kialakításán. Az ős-ACDSee kétablakos felépítésével szemben a hetes verzió már bővelkedik a navigálást, az informálódást segítő ablakokban. A menüsor alatti eszköztárak személyre szabhatók, az egyes panelek elhelyezése, mérete egyesével változtatható, amelyeket kiemelve helyükről lebegőablakként viselkednek, tehát akár be is zárhatóak. A Main Toolbar-on (fő eszköztár) található gombok kiválasztásához először ezt az eszköztárat kell aktiválnunk a View (nézet) menü Toolbars (eszköztár) pontja alatt, mivel ez alaphelyzetben nem látszik, majd a megjelenő gombsoron jobb egérgombbal kattintva a felbukkanó Customize (testreszabás) pontban magunk ízléséhez igazíthatjuk a látható gombok sorát.

 

     Csak azok a gombok legyenek kint, amelyek nekünk fontosak

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 46 500 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle