Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Kiemelt híreink
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínála...
2014. február 23. 15:21, vasárnap - Perfact Kiadó

A Perfact Kiadó fotóskönyvei ezentúl elérhetőek webshopunkban és üzleteink polcain is.

ACDSee 7 - 1. rész

2006. február 15. 07:00, szerda - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Valószínűleg nem tévedek nagyot, ha azt állítom az ACDSee mára a legismertebb és talán a legnépszerűbb képböngésző program, ami valaha megjelent Windows platformra. Az évek során az ACD Systems fejlesztői igyekeztek folyamatosan a vásárlói igénykehez alakítani üdvöskéjük tudását, aminek következtében szépen lassan a szoftver túlnőtt önmagán, és sokkal többé vált, mint egy egyszerű képnézegető alkalmazás.

Telepítés

Az ACDSee 7.0 próbaverziója letölthető a gyártó cég honlapjáról, melyet előbb 30 napig, majd egy kérdőív kitöltésével plusz 15 napig használhatunk díjmentesen. A telepítőkészletet egyetlen fájl tartalmazza, amely elindítása után a Custom (egyéni) pontot bejelölve kiválaszthatjuk, hogy mely összetevőkre lesz szükségünk, illetve hogy milyen kiterjesztésű fájlokat legyen képes a program automatikusan megnyitni. A telepítő megvizsgálja, hogy egy korábbi verzió megtalálható-e a számítógépünkön, és amennyiben használható a bélyegképeket tartalmazó adatbázis, felajánlja annak átkonvertálását. Tapasztalataim szerint ez gyakran nem éppen a legkifizetődőbb megoldás, mivel az ehhez szükséges idő töredéke alatt képes újra beolvasni az összes képünket, újra legyártva inkább a miniatűröket tartalmazó adatbázis fájlt.

Az ACDSee a számtalan képállomány és multimédia fájlformátum mellett az elterjedtebb tömörített típusokat is kezeli, sőt mi több, a legnagyobb digitális fényképezőgép-gyártók RAW formátumának olvasásával is megbirkózik. Az első indítás után a Tools menü Options pontjában adhatjuk a meg az alapvető, működést befolyásoló beállításokat, illetve ugyanezen menü File Associations pontjában dönthetünk újra a telepítéskor megadott fájltípusok felismeréséről.

 

Options

Személyre szabhatjuk az ACDSee működését Alfától Omegáig

 

A kezelőfelület

A több mint tíz éves fejlesztői munka eredménye meglátszik a kezelőfelület kialakításán. Az ős-ACDSee kétablakos felépítésével szemben a hetes verzió már bővelkedik a navigálást, az informálódást segítő ablakokban. A menüsor alatti eszköztárak személyre szabhatók, az egyes panelek elhelyezése, mérete egyesével változtatható, amelyeket kiemelve helyükről lebegőablakként viselkednek, tehát akár be is zárhatóak. A Main Toolbar-on (fő eszköztár) található gombok kiválasztásához először ezt az eszköztárat kell aktiválnunk a View (nézet) menü Toolbars (eszköztár) pontja alatt, mivel ez alaphelyzetben nem látszik, majd a megjelenő gombsoron jobb egérgombbal kattintva a felbukkanó Customize (testreszabás) pontban magunk ízléséhez igazíthatjuk a látható gombok sorát.

 

     Csak azok a gombok legyenek kint, amelyek nekünk fontosak

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle