Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Két új GPS készülék a WayteQ-től
2014. július 02. 08:35, szerda - WayteQ

Két új GPS készülék a WayteQ-től. A WayteQ x980BT és x880 GPS eszközök elsősorban azoknak jelenthetnek megoldást, akiknél elsődleges szempont a megbízható, folyamatos GPS-vétel.

Adobe Photoshop Elements 3

2006. február 15. 08:00, szerda - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Az Adobe cég nevének hallatán a legtöbb embernek a Photoshop jut eszébe, mint a mai napig a leginkább meghatározó profi képszerkesztő program. Az Adobe azonban a piac nyomásának engedve, termékeinek jó hírére építve, egyre újabb és újabb, a digitális fényképezéshez kapcsolódó alkalmazással rukkol elő. Ezek közé a viszonylag új fejlesztésű szoftverek közé sorolható az Adobe Photoshop Elements 3 is, amely gyakorlatilag nem más, mint egy leegyszerűsített és megszelídített Photoshop, és az Adobe képrendszerező programjának, az Adobe Photoshop Album 2-nek a házasságából született univerzális képmahináló szoftver.

Böngészés, szerkesztés, katalogizálás, kategorizálás

Mint ismeretes a Photoshop minden igényt kielégít, ha egy elektronikus formában tárolt fotó átalakításáról van szó. Egészen a közelmúltig azonban ennél többre nem is volt képes, azaz nem volt egyszerű vele a meglévő fájlok gyors áttekintése, és a szerkesztésre váró fényképek kiválasztása sem. Nem beszélve ezeknek a rendszerezéséről, amihez más, külső alkalmazások segítségét kellett igénybe venni. A legújabb verziók már integrált megoldást kínálnak némelyik problémára, de pontosan a Photoshop összetettsége miatt sosem lehet egy ilyen szintű program a szimplán kedvtelésből fényképező felhasználó mindennapi eszköze. A Photoshop Elements 3 viszont erre tökéletesnek tűnik, mivel megoldja a képek számítógépre töltését, áttekinthető formában listázza a meglévő állományokat, egyszerűen kezelhető felületen keresztül alapvető korrekciós műveletekre ad lehetőséget, illetve rendszerbe szedi a digitális fényképeket.

A Photoshop Elements 3 hibrid felépítése szembeszökő. Jól elkülönülő egységekként található meg benne az Elements 2 képességeit felsorakoztató Editor (szerkesztő), illetve a Photoshop Album génjeit öröklő Organizer (rendező). Ezek között az átváltás egyszerűen történik az eszköztáron elhelyezett gomb segítségével, csupán csak a két alprogram indítása vesz igénybe több időt. 

 

30 próbanap

Még 30 munkanap

 

Indítás után egy a 30 próbanapból még hátralévő időre figyelmeztető tábla, majd a Try gomb megnyomása után az üdvözlő ablak jelenik meg (Welcome Screen), melyben az elvégezhető műveletek sorakoznak, segítve ezzel a telepítés utáni első használatbavétel kezdeti lépéseit, valamint felkínálva a program fontosabb képességeit. A View and Organize Photos (fényképek böngészése és rendszerezése) és a Make Photo Creation (fényképes alkotás készítése) a rendező részhez, a Quickly Fix Photos (fotók gyorsjavítása), a Start From Scratch (kezdés az elejéről, azaz új dokumentum) és az Edit and Enhance Photos (fényképszerkesztés és kiemelés) pedig a szerkesztő alprogramhoz tartozik. A Product Overview a Photoshop Elements 3 képességeit és szolgáltatásait mutatja be, a Tutorial gomb pedig az Interneten keresztül egy, az eszközök használatát ismertető weboldalra navigál el a telepített böngészőn keresztül.

 

Kezdőkép

Az Elements 3 Welcome feliratú „lábtörlője” – a kezdőkép

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle