Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
A Kata táskák legnépszerűbb tagjai
2014. február 17. 19:48, hétfő - FotoMarket

Hihetetlen kényelem, kiváló anyagok és jó gyártási minőség jellemzi a Kata táskákat. Bemutatkoznak a legnépszerűbb sorozat tagjai.

Adobe Photoshop Elements 3

2006. február 15. 08:00, szerda - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Az Adobe cég nevének hallatán a legtöbb embernek a Photoshop jut eszébe, mint a mai napig a leginkább meghatározó profi képszerkesztő program. Az Adobe azonban a piac nyomásának engedve, termékeinek jó hírére építve, egyre újabb és újabb, a digitális fényképezéshez kapcsolódó alkalmazással rukkol elő. Ezek közé a viszonylag új fejlesztésű szoftverek közé sorolható az Adobe Photoshop Elements 3 is, amely gyakorlatilag nem más, mint egy leegyszerűsített és megszelídített Photoshop, és az Adobe képrendszerező programjának, az Adobe Photoshop Album 2-nek a házasságából született univerzális képmahináló szoftver.

Böngészés, szerkesztés, katalogizálás, kategorizálás

Mint ismeretes a Photoshop minden igényt kielégít, ha egy elektronikus formában tárolt fotó átalakításáról van szó. Egészen a közelmúltig azonban ennél többre nem is volt képes, azaz nem volt egyszerű vele a meglévő fájlok gyors áttekintése, és a szerkesztésre váró fényképek kiválasztása sem. Nem beszélve ezeknek a rendszerezéséről, amihez más, külső alkalmazások segítségét kellett igénybe venni. A legújabb verziók már integrált megoldást kínálnak némelyik problémára, de pontosan a Photoshop összetettsége miatt sosem lehet egy ilyen szintű program a szimplán kedvtelésből fényképező felhasználó mindennapi eszköze. A Photoshop Elements 3 viszont erre tökéletesnek tűnik, mivel megoldja a képek számítógépre töltését, áttekinthető formában listázza a meglévő állományokat, egyszerűen kezelhető felületen keresztül alapvető korrekciós műveletekre ad lehetőséget, illetve rendszerbe szedi a digitális fényképeket.

A Photoshop Elements 3 hibrid felépítése szembeszökő. Jól elkülönülő egységekként található meg benne az Elements 2 képességeit felsorakoztató Editor (szerkesztő), illetve a Photoshop Album génjeit öröklő Organizer (rendező). Ezek között az átváltás egyszerűen történik az eszköztáron elhelyezett gomb segítségével, csupán csak a két alprogram indítása vesz igénybe több időt. 

 

30 próbanap

Még 30 munkanap

 

Indítás után egy a 30 próbanapból még hátralévő időre figyelmeztető tábla, majd a Try gomb megnyomása után az üdvözlő ablak jelenik meg (Welcome Screen), melyben az elvégezhető műveletek sorakoznak, segítve ezzel a telepítés utáni első használatbavétel kezdeti lépéseit, valamint felkínálva a program fontosabb képességeit. A View and Organize Photos (fényképek böngészése és rendszerezése) és a Make Photo Creation (fényképes alkotás készítése) a rendező részhez, a Quickly Fix Photos (fotók gyorsjavítása), a Start From Scratch (kezdés az elejéről, azaz új dokumentum) és az Edit and Enhance Photos (fényképszerkesztés és kiemelés) pedig a szerkesztő alprogramhoz tartozik. A Product Overview a Photoshop Elements 3 képességeit és szolgáltatásait mutatja be, a Tutorial gomb pedig az Interneten keresztül egy, az eszközök használatát ismertető weboldalra navigál el a telepített böngészőn keresztül.

 

Kezdőkép

Az Elements 3 Welcome feliratú „lábtörlője” – a kezdőkép

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 46 500 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle