Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházu...
2016. április 25. 08:16, hétfő - Ariete termékek

Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk termékpalettáján. Kínálatunkban nem csak szezonális termékeket talál. Az Ariete cég háztartási kisgépek gyártására szakosodott, a kisgépek terén igencsak széles a kínálata.

ACDSee Pro Photo Manager - igényességre hangolva?

2006. április 07. 17:36, péntek - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

1. Új termékvonalat határoz meg az ACD Systems a sokak által már régről ismert ACDSee a Pro, azaz professzionális célokra fejlesztett változatával. Szinte magától értetődő, hogy a kezdetektől fényképböngészés céljára készített program nem válik szinte egyik napról a másikra felsőkategóriás képszerkesztővé, de nem is lehet ez a készítők célja, hiszen ahhoz még nagyon sok gombócot kell megennie az ACDSee-nek. Ami viszont kétségtelenül kiemeli a többi hasonlóan univerzális képességekkel bíró szoftver közül a Pro változatot az az, hogy minden olyan funkció elérhető benne, mellyel egy jó képességű és megfelelő „erejű" számítógéppel rendelkező, igényes felhasználó meg tudja valósítani a böngészéshez, rendezéshez és az alapvető képszerkesztéshez kapcsolható elképzeléseit. Ami funkció vagy képesség esetleg eddig hiányzott - a jól működő vállalati marketingnek köszönhetően már a jóval drágábban mért - Pro verzióban keresendő.

Az egyik tizenkilenc, a másik...

Indításkor feltűnően gyorsan megjelenik a kezelőfelület, vagy éppen a látni kívánt fotó. Gyorsabban, mint ahogyan azt megszokhattuk, akár az egyel korábbi változatnál is. Ez igen dicséretes fejlődés, tekintve, hogy a sebességével híressé vált ACDSee korábbi sebes működése a funkciók bővülésével már teljesen eltűnni látszott. Első ránézésre a kezelőfelület felépítése nem sokat változott. Talán csak az enyhe szürkés tónus igyekszik újszerű komolyságot sugározni a felhasználó felé. Minden kezelőszervet a helyén találunk, sőt, a korábbi bélyegkép adatbázist is - jó ACDSee szokás szerint - hajlandó importálni automatikusan. Az otthonosság érzése tehát biztosított, kartámlák mérethez állítva, kakaó bekészítve - lássuk, konkrétan, miért is került a Pro megkülönböztető jelzés a név után.

 


Beszürkült a felület, de minden maradt a helyén

RAW-olvasásból jeles

Egy komoly képkezelőhöz mérten, a megfelelő ismeretekkel és gyakorlattal rendelkező, haladó szintű fotósok igényeihez igazodva az ACDSee Pro végre képes a legismertebb digitális fényképezőgép gyártók kameráinak (szám szerint 118db) nyers adatformátumú fájljainak megfelelő sebességű kezelésére. Böngészés során szinte észrevehetetlen, hogy egy egyszerű JPG vagy egy RAW fájlt olvas be a program, mivel műveletek sebessége, a bélyegképek készítésének tempója megfelelően gyors és zökkenőmentes. Sőt! Ez utóbbi fájltípussal még gyorsabban is végez, mint a gyengébb minőségű, tömörített JPG fotók előnézeti képének generálásával. Alkalmas tehát a program a RAW állományok konvertálására, beolvasására és némileg korlátozott szerkesztésére egyaránt. Vezérelhetőek természetesen az expozíciót befolyásoló fényesség és megvilágítás értékek, a fehér egyensúly, élesség, zajszint. Az átalakítások elmenthetőek, majd ugyanezek érvényesíthetőek más, hasonló körülmények között készült felvételeken is, mellyel gyorsan és néhány lépéssel megoldható több fájl feldolgozása egyidejűleg. A RAW fájlok szerkesztéséhez az eszköztáron található - igen beszédesen - RAW feliratot viselő gombbal lehet hozzákezdeni, melynek hatására egy újabb ablakban végezhetőek el a szükséges, a konverzió során alkalmazandó beállítások.

 

A RAW-konverzió szinte kötelező a képek kényelmes kezeléséhez

Ehhez a funkcióhoz kapcsolódik egyébként az Adobe cég által kifejlesztett, és szintén egyfajta nyers képformátumnak szánt univerzális DNG formátum kezelésének támogatása.

A RAW állományok kezeléséhez hasonlóan szintén az igényes képszerkesztő alkalmazás ismérve a különféle színterekkel való boldogulás, melyet az ACDSee mind szerkesztéskor, mind pedig nyomtatáskor alkalmazni tud. A hatékony, igényes munka érdekében egyszerre több fényképpel kötegelt állománykezeléssel eltávolíthatóak és konvertálhatóak a különféle színterek profiljai, melyeket minden egyes felvétel egyedileg tartalmaz.

 

A Pro Intelligens színkezeléssel is „meg van áldva"

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle