Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Ragadj meg minden lehetőséget! Canon EOS...
2014. február 21. 17:47, péntek - canon.hu

Az EOS 1200D ideális azok számára, akik először használják a DSLR rendszert. A Canon EOS Companion alkalmazással együtt olyan képeket készíthetsz, amelyek tségével emlékeidet még könnyebb és élvezetesebb feleleveníteni.

MAGIX Photos on CD & DVD 4

2006. február 15. 11:30, szerda - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Magix talán az egyik legismertebb zeneszerkesztő szoftvereket fejlesztő cég. Neve már réges-régen összefonódott a mp3-alapú zeneszerkesztéssel, azonban mára átalakult a termékpaletta, és immáron megtalálható a kínálatban egy könnyen kezelhető, dekoratív felülettel ellátott diavetítést generáló alkalmazás is.

A Photos on CD & DVD 4 nevet viselő program (továbbiakban nevezzük egyszerűen „Photoson”-nak) nem új keletű fejlesztés, már a negyedik generáció jelent meg a közelmúltban. Célja, hogy egyszerű módszerekkel összetett és igen látványos bemutatót lehessen készíteni fényképek, családi videofelvételek, aláfestő zene valamint számtalan különleges áttünési effektus összegyúrásával, melynek komponálása után hagyományos asztali DVD lejátszóval TV-n keresztül is meg lehet mutatni az elkészült művet bárhol, bárkinek.

A Photosonhoz többféle szolgáltatást párosítottak, melyek között megtalálható egy interneten keresztül elérhető fényképalbum, ahová fotókat lehet feltölteni, majd belőlük papírképet vagy - a kiválasztott képekkel díszített - naptárat, esetleg bögrét rendelni. Egy szintén beépített segédprogramon keresztül hozzáférést kínál egy online üzlet is, ahol rengetegféle kísérőzenét, háttérképet, animációt árusítanak – így egy kisebb összegért cserébe az összeállított diavetítések színesíthetők, változatossá tehetők. Sajnálatos módon a Magix weboldaláról letölthető e-version változat demo módban üzemel csak, meglehetősen visszafogott funkciókkal, viszont 25 fontnyi online pénzbefizetés és aktiválás után, az addig letiltott pontok is használhatóvá válnak.

 

Demo

Mindent a szemnek! Demo módban mindezekről lemaradunk

 

Visszatérve a kezelésre és a bemutatók létrehozásának módjára, alapvetően három egyszerű lépésben megoldható egy kész anyag összeállítása, és DVD-re vagy CD-re mentése - valamilyen tetszőleges videó-formátumban.

1. Felhasználandó fényképek/videók kijelölése
2. Ezek közti áttünések, aláfestő zene, feliratozás kiválasztása
3. A kész állomány DVD-re vagy CD-re mentése

Első blikkre

A kezelőfelület avatatlan szemnek először kicsit összetettnek, és emiatt elrettentőnek hathat, főleg a képernyő alsó sávja, ahol több egymással párhuzamos mező fut végig, növelve a pánikot a kezdő lépésekkel ismerkedő felhasználóban. Második pillantásra, és némi kattintgatás után azonban megkönnyebbülhetünk, mivel tapasztalható, hogy minden megmozdulást a Magix segítségünkre küldött angyalai őrzik, azaz bármivel is próbálkozunk, a program külön felbukkanó ablakokban rengeteg információt nyújt az egyes műveletek mikéntjéről. A segítségnyújtás animációkkal, vagy éppen a több felöl elérhető Help menün keresztül történik.

Kezelőfelület

Áttekinthető és szép, sok segítséggel, magyarázattal

 

A Photoson sajnálatos módon mindig a teljes képernyőhöz igazítja magát, amit a fejlesztők üdvözítő megoldásnak szántak, mivel azonban a felhasználó nem rendelkezhet ennek a teljes képernyős nézetnek az átváltásáról kisebb ablakra, sem pedig átméretezéséről, ezért ez sokszor inkább a program hátrányára válik, mintsem előnyére. Az eredetileg (vagy megtévesztésül meghagyott?) erre a célra szolgáló középső gomb ugyanis minden egérkattintásra immunis.

Videó mező (Video Screen)
A bal sarokban helyet foglaló területen a megkomponált diavetítésről előnézeti kép kapható bemutató videó formájában, a kis képernyő alatt pedig a lejátszás indításához szükséges gombok sorakoznak. A sorban utolsó kezelőgomb megnyomásával elindítható mikrofonos hangfelvétel, és a számítógépre kötött videokamera folyamatos képének rögzítése is.

 

Video Screen

Éppen nincs adás, de a kész mozit itt lehet ellenőrizni

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle