Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Ragadj meg minden lehetőséget! Canon EOS...
2014. február 21. 17:47, péntek - canon.hu

Az EOS 1200D ideális azok számára, akik először használják a DSLR rendszert. A Canon EOS Companion alkalmazással együtt olyan képeket készíthetsz, amelyek tségével emlékeidet még könnyebb és élvezetesebb feleleveníteni.

ACDSee 8 Photo Manager – a fényképek topmenedzsere

2006. március 13. 20:42, hétfő - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Az ACD Systems műhelyében készülő nagysikerű ACDSee képböngésző, szerkesztő, rendszerező a szokásos menetrend szerint újabb, egész számú verziójához érkezett, egészen pontosan a nyolcashoz. A program evolúciója során tapasztalhattunk hideget, meleget egyaránt, de kétségtelen, hogy a nagy igyekezet ellenére legtöbbször valami mégis hibádzott. Már régóta nem lehetett teljes az örömünk annak ellenére, hogy a program készítői az idő előrehaladtával folyamatosan bővítgették, szépítgették, foltozgatták szemük fényét. Ez alól talán kivételt képez az a megmozdulás, amikor újra, mintegy nosztalgia-járatként kiadták az ACDSee egy ősrégi, de annál használhatóbb verzióját – szigorúan csak képnézegetésre ajánlva!

Az ACDSee egy egyszerű böngésző képességein jócskán túlnőtt már, és az új verzióval csak tovább bővült a szolgáltatások repertoárja. Ennél persze legtöbbször fontosabb, hogy a képek beolvasásának sebessége, a program indítása mennyi idő alatt történik meg. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy egy ma átlagos képességűnek számító PC-n jó pár másodpercnek el kell telnie ahhoz, hogy végre megjelenjen egy felvétel a képernyőn. Sajnos ez az előző verzióknál is problémás volt, de öröm az ürömben, hogy a fényképek közti váltás, ha a program egyszer már elindult, már megfelelő sebességgel történik.

Eltekintve az indítás során tapasztalható kezdeti nehézségektől sok mindenben javultak az ACDSee képességei, de azért egyik friss szolgáltatás sem nevezhető forradalminak Az újdonságok tárháza néhány apró hibajavítással koránt sem zárult le, vegyük tehát sorra a hivatalos „sikerlistát”, amivel már több és talán jobb is az ACDSee új változata!

Kutakodásból erősebb

Feltűnő újítás, hogy a menüsor mellé, mintegy kiegészítésképpen bekerült egy univerzálisan használható keresőmező. Ide gyakorlatilag bármilyen szó beírható, ami egy kép kapcsán jellemző szöveg lehet (megjegyzés, kulcsszó, hozzárendelt kategória, fájl- vagy mappanév), és nemcsak a fájlnév szerinti szokásos kutakodásra lehet igénybe venni. Kiemelkedő sebessége igazán hasznos segítőtárssá teszi.

 

ACDSee 8 Photo Manager – a fényképek topmenedzsere

Keresgélés villámgyorsan

CD/DVD pörkölt ACDSee módra

Kicsit macerás módon, egy utólagosan letöltött kiegészítővel lehetett a hetes verzióban CD-re vagy DVD-re írni az archiválásra kijelölt fotókat. Az új ACDSee-ben erre az ingyenes! letöltésre szintén szükség lesz, de egy már továbbfejlesztett változattal találkozhatunk a telepítés után. A program újraindítását követően az Edit (szerkesztés) menüben használhatóvá válik az Add to Burn Basket pont, amire kattintva megjelenik a külön erre a célra elkerített „karám”, ahová a kiírásra szánt fájlokat lehet a böngészés során bedobálni, összegyűjteni. Ez a program ablakának alsó részén nyílik meg alapesetben, melynek bal felső sávjában kiválasztható az archiváláshoz használt CD- vagy DVD-író és ezzel a mentéskor használt lemez típusa is, majd mellette szintén egy legördülő menüből, hogy milyen formában történjen ez meg (adat-CD, HTML album, stb). A válogatás során folyamatosan figyelemmel követhető az archiváláshoz szükséges szabad terület, majd a gyűjtögetés befejeztével egy kattintás a jobb alsó sarokban látható Burn gombra, és a képek máris el vannak mentve a lemezre. A korábban „pörkölt” CD-k, DVD-k, ha nem kerültek véglegesen lezárásra (Multisession), folytathatóak. A korábban felírt fotókat a program kijelzi és belekalkulálja a szabad terület kijelzésekor.

  

ACDSee 8 Photo Manager – a fényképek topmenedzsere

ACDSee 8 Photo Manager – a fényképek topmenedzsere

Még mindig nem része az ACDSee-nek az archiváláshoz szükséges kiegészítés

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle