Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
2014. július 01. 21:36, kedd - Nikon, Amszterdam, Hollandia

Bemutatjuk a Nikon új nagy felbontású mesterművét, a rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgépet. Páratlan képminőségével, nagy sebességű teljesítményével, teljes HD videózási rugalmasságágával a teljesen újratervezett D810 mindenben többet nyújt, mint az elődje, és új mércét állít a nagy felbontású fényképezés területén.

A digitális tükörreflexesek II.

2006. március 04. 11:59, szombat - Gábor Zoltán
Fotózásról A-Z-ig » Alapfogalmak Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Most a komolyabb szándékú, nagyobb tudású és elhivatottságú fotósoknak készült félprofi és profi gépeket vesszük sorra.

Haladó szint

Lényegében elmondható, hogy pár apróbb szolgáltatásbeli különbségtől eltekintve csupán a váz minőségében és méretében térnek el belépőszintű társaiktól. Ezen gépek váza mind különböző fém-ötvözetből készül, ezzel is komolyabb felhasználást, illetve nagyobb időtállóságot biztosít tulajdonosuknak, továbbá a zárszerkezet is időállóbb felépítésű. Többségük gyorsabb sorozatfelvételi móddal bír, illetve a váz tervezésénél a kis mérettel szemben az ergonómiát, a biztos fogást részesítik előnyben a gyártók.

Felbontásbeli különbség szintén nincs, ezeknél a modelleknél is 6-8 megapixel jellemző a képpontok mennyiségét illetően. Ebben a kategóriában már szinte alapértelmezett a kis méretű, háttér-világításos állapotjelző LCD kijelző, ami előfordul pár belépőszintű DSLR esetében is. Az érzékelőt tekintve ezeknek a gépeknek általában hasonló méretű érzékelőjük van mint a belépőszint gépeinek, de általában jobb minőséget képviselnek és előfordul, hogy picivel nagyobbak is (de nem full frame, azaz nem 35 mm-es kisfilm méretűek).

 

d7D 20da d200 s3pro

 

Egy ilyen gép hasznos munkaeszköz lehet riportfotósoknak, komoly természetjáróknak, sportfotósoknak egyaránt és nagyobb az esély rá, hogy több 10 000 exponálást kibírnak. A vázak ára 250 000 Ft -nál kezdődik, de pl. az Olympus E-1 modelljét (ami a cég jelenlegi csúcs DSLR gépe) diákigazolvány felmutatása mellett igen előnyös konstrukcióban, ACADEMIC KIT-ben vásárolhatjuk meg, lényegében belépőszintű DSLR áron.

Említésre érdemes, hogy ebben a kategóriában kapható olyan DSLR gép, aminek az LCD kijelzője képes élő kép mutatására is, igaz csak éjszaka ajánlatos ennek használata (Canon EOS 20Da). A kategória jelenleg kapható modelljei, ABC sorrendben: Canon EOS 20D, Canon EOS 20Da, Fujifilm Finepix S3 pro, Konica Minolta Dynax 7D, Nikon D200, Olympus E-1, Pentax Ist D.

Full frame - belépő szint

Sajnos egyelőre ebbe a kategóriába még csak egyetlen gépet említhetünk, mégpedig a Canon EOS 5D-t. (Full frame: kisfilm méretű CCD-t jelent, azaz a képérzékelő mérete megegyezik a 35 mm-es kisfilm méreteivel). A cég 2005. augusztusában jelentette be a 12,8 megapixeles, full frame-es gépek belépőszintű modelljét, ami mind árban, mind méretben alacsonyabb szintet képvisel, mint profi társai. Lényegében a cég ismét kategóriát teremtett ezzel a modelljével, mert egy nagy rést tömött be a haladó szintű DLSR-ek és a profi, full frame-es gépek között. A váz ára még így is borsosnak mondható, bruttó 750 000 Ft-ért vesztegetik. Megszállott, lottónyertes amatőröknek, profi fotósoknak való gép, lévén erre már tényleg nem ajánlott gyenge vagy átlagos minőségű, "olcsó" optikákat csavarni és komolyabb szintű fotós tudás kívántatik meg az eredményes használatához.

 

5d1 5d2 5d grip 5d flash

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle