Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngen...
2014. június 19. 20:42, csütörtök - Syngenta Nemzetközi Fotópályázata

Újból meghirdette nemzetközi fotópályázatát a Syngenta, amelyre hazánkból is várják professzionális és amatőr fotósok jelentkezését.

A digitális tükörreflexesek II.

2006. március 04. 11:59, szombat - Gábor Zoltán
Fotózásról A-Z-ig » Alapfogalmak Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Most a komolyabb szándékú, nagyobb tudású és elhivatottságú fotósoknak készült félprofi és profi gépeket vesszük sorra.

Haladó szint

Lényegében elmondható, hogy pár apróbb szolgáltatásbeli különbségtől eltekintve csupán a váz minőségében és méretében térnek el belépőszintű társaiktól. Ezen gépek váza mind különböző fém-ötvözetből készül, ezzel is komolyabb felhasználást, illetve nagyobb időtállóságot biztosít tulajdonosuknak, továbbá a zárszerkezet is időállóbb felépítésű. Többségük gyorsabb sorozatfelvételi móddal bír, illetve a váz tervezésénél a kis mérettel szemben az ergonómiát, a biztos fogást részesítik előnyben a gyártók.

Felbontásbeli különbség szintén nincs, ezeknél a modelleknél is 6-8 megapixel jellemző a képpontok mennyiségét illetően. Ebben a kategóriában már szinte alapértelmezett a kis méretű, háttér-világításos állapotjelző LCD kijelző, ami előfordul pár belépőszintű DSLR esetében is. Az érzékelőt tekintve ezeknek a gépeknek általában hasonló méretű érzékelőjük van mint a belépőszint gépeinek, de általában jobb minőséget képviselnek és előfordul, hogy picivel nagyobbak is (de nem full frame, azaz nem 35 mm-es kisfilm méretűek).

 

d7D 20da d200 s3pro

 

Egy ilyen gép hasznos munkaeszköz lehet riportfotósoknak, komoly természetjáróknak, sportfotósoknak egyaránt és nagyobb az esély rá, hogy több 10 000 exponálást kibírnak. A vázak ára 250 000 Ft -nál kezdődik, de pl. az Olympus E-1 modelljét (ami a cég jelenlegi csúcs DSLR gépe) diákigazolvány felmutatása mellett igen előnyös konstrukcióban, ACADEMIC KIT-ben vásárolhatjuk meg, lényegében belépőszintű DSLR áron.

Említésre érdemes, hogy ebben a kategóriában kapható olyan DSLR gép, aminek az LCD kijelzője képes élő kép mutatására is, igaz csak éjszaka ajánlatos ennek használata (Canon EOS 20Da). A kategória jelenleg kapható modelljei, ABC sorrendben: Canon EOS 20D, Canon EOS 20Da, Fujifilm Finepix S3 pro, Konica Minolta Dynax 7D, Nikon D200, Olympus E-1, Pentax Ist D.

Full frame - belépő szint

Sajnos egyelőre ebbe a kategóriába még csak egyetlen gépet említhetünk, mégpedig a Canon EOS 5D-t. (Full frame: kisfilm méretű CCD-t jelent, azaz a képérzékelő mérete megegyezik a 35 mm-es kisfilm méreteivel). A cég 2005. augusztusában jelentette be a 12,8 megapixeles, full frame-es gépek belépőszintű modelljét, ami mind árban, mind méretben alacsonyabb szintet képvisel, mint profi társai. Lényegében a cég ismét kategóriát teremtett ezzel a modelljével, mert egy nagy rést tömött be a haladó szintű DLSR-ek és a profi, full frame-es gépek között. A váz ára még így is borsosnak mondható, bruttó 750 000 Ft-ért vesztegetik. Megszállott, lottónyertes amatőröknek, profi fotósoknak való gép, lévén erre már tényleg nem ajánlott gyenge vagy átlagos minőségű, "olcsó" optikákat csavarni és komolyabb szintű fotós tudás kívántatik meg az eredményes használatához.

 

5d1 5d2 5d grip 5d flash

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 46 500 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle