Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény...
2014. július 02. 08:57, szerda - WayteQ

Megszokott külső, megnövelt teljesítmény. A processzort a nagy teljesítményű MStar MSB2531 kétmagos, Cortex-A7 alapú, 800 MHz-re skálázott példánya váltja, a memória pedig megduplázódott: 256 MB RAM és 8 GB tárhely áll rendelkezésre.

Canon EOS 5D termékismertető

2006. március 02. 13:45, csütörtök - Canon Hungária
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A mindössze 810 grammos tömegű gépbe egy második generációs (a 35mm-es filmkockával megegyező) 35,8 × 23,9 mm méretű CMOS szenzort építettek, amely teljes látószöget biztosít a fotósoknak kivágás vagy nagyítás nélkül. Kontrollálhatóvá teszi a mélységélességet, és mivel nagyméretű pixeleinek köszönhetően több fényt fog fel, jelentősen javítja a képminőséget.
Bekapcsolási ideje mindössze 0,2 másodperc, sorozatfelvételnél akár 60 nagyfelbontású JPEG formátumú felvétel rögzítésére is képes 3 kép/másodperces sebességgel.

Főbb jellemzők

Az EOS 5D-ben ugyanaz a szupergyors DIGIC II processzor található, mint a Canon EOS-1D széria modelljeiben.
A gép strapabíró, ám könnyű magnézium ötvözet vázzal rendelkezik, támogatja az "Új képstílusok" funkciót, LCD kijelzője 2,5 inch képátlójú, 9 pontos autofókuszát pedig 6 láthatatlan AF-pont segíti a pontosabb működésben. Az WFT-E1 vezeték nélküli egységgel való kompatibilitás, a gyorsan elérhető egyéni beállítások, a 2.0 Hi-Speed USB kapcsolat, az 1/8000 - 30 másodpercig terjedő záridő és az 1/200 másodpercig terjedő vakuszinkron mind a gép gyorsaságát dicsérik.

 

 

A CMOS előnye

Az EOS D30 megjelenése óta eltelt öt év CMOS fejlesztésének eredménye a mostani 12,8 megapixeles érzékelő, és az a második generációs zajcsökkentő áramkör, ami az EOS-1Ds Mark II érzékelőjében is megtalálható. Ez hatékonyan csökkenti a véletlenszerű, és teljesen kiszűri az ismétlődő képzajt, így a végeredmény egy különösen tiszta élénk színű kép lesz. A széles, ISO 100-1600 érzékenység skála L:50 és H:3200 értékekkel tovább bővíthető. A nagyméretű (8,2 microméter) pixelek lehetővé teszik kiemelkedő dinamikájú képek készítését, biztosítva a finom átmeneteket az árnyékos, a közepesen és az erősen megvilágított területeken is.

Több lehetőség

Az "Új képstílusok" (Picture Style) leegyszerűsítik a géppel végezhető képminőség-beállítást. Ezek a beállítások utómunka nélkül, közvetlen felhasználható JPEG képeket biztosítanak. A képstílusok leginkább a különböző színreprodukciót nyújtó különböző fajtájú filmekhez hasonlíthatóak. A könnyen kiválasztható beállítások mindegyikében lehetőség nyílik az élesség, a kontraszt, a színtónus és a telítettség módosítására.
A képstílusok fajtái:
- Standard - az éles, élénk színű képekért, amiket már nem kell utólag módosítani;
- Portré - optimális tónus és szaturáció, gyengébb élesség a szép bőrtónus érdekében;
- Tájkép - mélyebb zöld és kék színek erőteljesebb élesítéssel, hogy a hegyek, fák és házak körvonalai markánsabbak legyenek;
- Természetes - ideális beállítás az utómunkákhoz;
- Tökéletes színhűség - a színeket egy 5200K színhőmérsékletű fénnyel megvilágított témához igazítja;
- Monokróm - a fekete-fehér képekhez, egy sor szűrővel (sárga, zöld, narancs és piros) és tónuseffekttel (szépia, kék, lila és zöld).

 

 

 

Az egyéni beállítások rögzítéséhez három hely áll rendelkezésre, így a fotósok saját képstílusokat alakíthatnak ki, vagy tölthetnek fel egy külön képstílus-fájlból. További egyéni képstílusok a Canon tervei szerint a későbbiekben letölthetőek lesznek a cég honlapjáról.
A képstílusok leváltják a képfeldolgozás azon részét, amit régebben paraméterekkel és a színmátrix segítségével lehetett meghatározni. A képstílusokat támogatják a mellékelt Digital Photo Professional és RAW Image Task programok is.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 43 190 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle