Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/fotomarket/html/inc/boxes/latestprodlist.php on line 54
Fujifilm FinePix Z33WP – a határtalan szabadság fényképezõgépe - FotoOnline - online fotómagazin
 
 
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Kiemelt híreink
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény...
2014. július 02. 08:57, szerda - WayteQ

Megszokott külső, megnövelt teljesítmény. A processzort a nagy teljesítményű MStar MSB2531 kétmagos, Cortex-A7 alapú, 800 MHz-re skálázott példánya váltja, a memória pedig megduplázódott: 256 MB RAM és 8 GB tárhely áll rendelkezésre.

Fujifilm FinePix Z33WP – a határtalan szabadság fényképezõgépe

2009. július 24. 14:00, péntek - Fujifilm Magyarország
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Itt a nyár, egyre többen tervezik a nyaralást, egyre többen keresnek új fényképezőgépet a nyaralásra. Egy ideális fényképezőgépnek rengeteg paraméternek kell megfelelnie. Fontos szempont a felbontás, az LCD mérete, az optikai zoom nagysága és még rengeteg egyéb adat. Sok felhasználóban felmerül a kérdés, hogy milyen jó lenne egy vízálló vagy búvár tok is a készülékhez.

Sajnos ezek nem minden kamerához állnak rendelkezésre, vagy ha léteznek is, akkor azok opcionális kiegészítőként vásárolhatók meg plusz költségért. Ezen okok miatt a digitális kamera használók nagy része nem készíthet felvételeket a víz alatt, tengerparti nyaralásai során a partra vannak „száműzve” fényképkészítési szempontból. Ennek a problémának a kiküszöbölésére hozta létre a Fujifilm az első vízálló digitális kameráját.

A FinePix Z33WP kamera 3 méteres mélységig vízálló, ellenáll a pornak és a fröccsenő víznek is. Víz alatti felvételkészítés mellett ideális kalandtúrákra, síelésre, sivatagi túrákra, minden olyan helyre, ahol a kamerát extra igénybevétel érné. Természetesen a kamera magában vízálló, semmilyen egyéb kiegészítőre nincs szükség.

Rolex Replica Watches Replica Watches

Fuji Z33WP
 
Fuji Z33WP kék és rózsaszín

 

A kamera technikai paraméterei nagyban hasonlítanak a FinePix Z30 digitális fényképezőgépre, külső megjelenésében viszont erősen eltér attól.  Hazánkban, két színben kerül a boltok polcaira: rózsaszín és kék. A kamera maximális felbontása 10 millió pixel, és 3x optikai zoommal (35 – 105 milliméter) rendelkezik. A kamerához kizárólag SD és SDHC memóriakártyát lehetséges használni, a megközelítõleg 50 MB belsõ memórián kívül. A LCD kijelzõ mérete 2,7”, az energiaellátást NP-45 lithium-ion akkumulátor biztosítja. A FinePix Z33WP kamera tökéletes választás lehet azon felhasználók számára, akik fényképezőgépeiket nagyobb terhelésnek, igénybevételnek teszik ki, mint egy normál felhasználó. A kirándulás, nyaralás célja legyen akár egy hegycsúcs, egy homokos sivatag vagy egy tengerpart, egy vadvízi folyó, a FinePix Z33WP tökéletes választás.

Felbontás és CCD méret

A FinePix Z33WP digitális kamera felbontása megfelelően a kor igényeinek maximálisan 10 millió pixel. A maximális felbontáson két különbözõ tömörítési fok választható, a Fine (finom) és a Normal tömörítés. A kamerával készíthető legnagyobb képfájl mérete 4,9 MB, 10M F felbontáson. A kamerán található 9M felbontás oldalaránya 3:2. Ennek a felbontásnak az előnye, hogy oldalarányában ez felel meg a régi negatívos kamerák oldalarányának, így ha képeinket digitális laborban szeretnénk elõhívatni és papír képet készíteni, akkor az oldalaránynak köszönhetően ezt veszteségmentesen tehetjük meg, elmarad a jól ismert fit-in, fill-in probléma.  A készülékkel az alábbi felbontások használhatók még: 5M, 3M, 2M, 0,3M. A kamera alkalmas mozgókép rögzítésére is 640x480 vagy 320x240-es felbontásban. A kamera a mozgóképet a memóriakártya hosszáig rögzíti vagy 2 GB méretig. A kamerával lehetőség van a folyamatos mozgóképrögzítésen kívül apróbb videó spotok rögzítésére és összeillesztésére. A kamerán ilyen esetben is lehetséges felbontást választani, ezek a következõk: 320x240 15 másodpercig, 320x240 60 másodpercig, 640x480 60 másodpercig. Az ilyen esetben felvett rövid mozgóképek után a kamerával vagy folytatjuk a felvételt vagy egyéb funkciót használva, szüneteltetjük azt. Amikor elegendő rövid spotot készítettünk már akkor a kamera a különálló felvételeket egy folyamatos videóvá illeszti össze. A még nem összeillesztett videókhoz továbbiakat rendelhetünk bármikor. A folyamatos felvételből vagy az összeillesztett felvételekbõl a videó vágás funkcióval részeket tudunk kivágni. A CCD mérete megegyezik a Z30 kamera CCD méretével, amely 1/2,3”.

Optika és digitális zoom

A kamera 3x optikai zoommal rendelkezik, melynek értéke 35 mm kis filmes gépre vetítve 35 – 105 milliméterig terjed. A kamera optikája nem emelkedik ki a készülék síkjából, mindvégig rejtve marad a készülék belsejében. A kamera rendelkezik digitális zoommal is melynek értéke megközelítõleg 5,7x.

Fuji Z33WP

Fókusztartomány és ISO érték

A kamerával normál használat mellett 60 centimétertõl a végtelenig tudunk éles képet készíteni.  Lehetõség van makró módban használni a kamerát, ilyen esetben 8 centiméter a minimális távolság és 80 centiméter a maximális tárgytávolság. Makró funkcióban zoom használata esetén tele fotónál a távolságok 60 centimétertől 3 méterig változnak.

Záridő és fehéregyensúly

A zársebesség függ a használt beállítási módtól és téma automatikától. Az értékei a következők között változnak: 3 mp.  – 1/1000 másodpercig.  A kamera rendelkezik automata fehéregyensúly állítási lehetőséggel és hat előre rögzített és beállított móddal. A felhasználó az alábbi módozatok közül választhat: napsütés, árnyék, napfény fluoreszcens, meleg fluoreszcens, hideg fluoreszcens, izzólámpa.

LCD kijelző és vaku módozatok

A FinePix Z33WP digitális fényképezőgép a méretéhez képest egy igen nagy LCD kijelzőt kapott melynek mérete 2,7”, felbontása 230 000 pixel, lefedettsége megközelítőleg 96%. A kamerában található vaku hatótávolsága AUTO funkcióban 70 centimétertől 3,9 méterig terjed. Az elérhető vaku módozatok a következõk: AUTO, lassú szinkron, vörösszem-csökkentés, és lassú szinkron vörösszem-csökkentéssel.

Fuji Z33WP

Energiaellátás és adatátvitel

A Z33WP kamera a már megszokott NP-45 lithium-ion akkumulátort használja energiaellátásként. Az Akkumulátor teljesítménye 740 mAh. Az akkumulátor egy feltöltésével átlagosan 200 kép készíthetõő  A kamerához mellékelt töltő segítségével lehet az akkumulátort tölteni, ha az akkumulátort kiveszik a készülékből.  A kamerával készített felvételeket USB 2.0 adatátviteli szabvány szerinti kábellal tudjuk  számítógépre menteni. A kamerához mellékelt FinePixViewer szoftver feltelepítése szükséges az adatátvitelhez.

Méret és tömeg

A fényképezőgép méretei: 92,0 x 59,6 x 20,6 milliméter. A kamera súlya 110 gramm, elemmel és memóriakártyával megközelítőleg 126 gramm.

Technikai újdonságok, érdekességek

A legérdekesebb újdonság maga a kamera. A 3 méterig vízálló fém ház, mely lehetővé teszi az extrém körülmények közti használatot, olyan felhasználók számára, akik igen komoly igénybevételnek teszik ki digitális fényképezőgépüket. Ha úti célja nem szokványos nyaralás, vagy kirándulás, túra akkor a FinePix Z33WP tökéletes választás.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle