Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
A piacon elsőként egy színes Nikon model...
2012. március 30. 12:52, péntek - Nikon, Amszterdam, Hollandia

A Nikon a piacon elsőként egy színes modellel bővíti digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek termékcsaládját. A népszerű digitális tükörreflexes D3100 modell 2011. szeptember 22.-től egész Európában kapható lesz. 



A Sony új Full HD kameráiban mutatkozik be a legújabb videotechnika

2009. július 10. 10:13, péntek - Sony Hungária
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A csúcskategóriás videokamera legfontosabb jellemzői: Exmor R™ CMOS szenzor, Sony G objektív és 3-irányú rázkódásvédelmmel ellátott optikai SteadyShot
 
Az okos felvételi funkciók és a csodás eredmény fémjelzi azokat a készülékeket, melyek a HD logót hordozzák magukon. A Sony legújabb, csúcskategóriás HD kamerái, azaz a HDR-CX520VE/505VE a legújabb innovációs vívmányokkal rendelkeznek, hogy még szebb videó-, és állóképfelvételeket készíthessen, bárhol is legyen.

Sony HDR-CX505

A CX520VE karcsú, kompakt házában 64GB-os belső memória kapott helyet, amelyre 26 órányi, 5.1 csatornás surround hangzású, csodás Full HD (a CX505VE esetében 32GB kapacitással 13 óra) felvétel rögzíthető. Szeretne még többet videózni a nyaralás vagy kirándulás során? Csak csúsztasson egy opcionális Memory Stick™-et a videokamerájába és még több pillanatot örökíthet meg, hiszen nem kell már amiatt aggódni, hogy van-e elegendő hely a lemezen vagy szalagon.

A CX520VE/505VE Handycam® a legújabb Sony szenzorral, objektívvel és képfeldolgozó rendszerrel rendelkezik. E három, meghatározó fontosságú alkatrész finom összehangoltsága biztosítja a felvételi fényviszonyoktól független, tökéletes képminőséget. A hihetetlen képminőség kulcsa az ultra-magas felbontást biztosító Exmor R™ CMOS szenzor. A Sony által kifejlesztett érzékelő egyedülállóan hatékony, hátsó megvilágítású ClearVid sorai több fényt képesek felfogni, mint a hagyományos szenzorok. Az eredmény: kristálytiszta, részletgazdag Full HD videó és állókép, akár 12 megapixel valós felbontásban, kiváló kontraszttal és csodálatosan gazdag színekkel.

Köszönhetően a duplájára növelt érzékenységnek, még gyenge fényviszonyok esetén is csodálatos felvételek készíthetők, mindez a hagyományos CMOS modellekkel összevetve rendkívül alacsony képzaj mellett. A különbség egyértelműen látszik, főleg a gyengén bevilágított szobabelsők illetve az alkony idején készített felvételeknél.

Sony HDR-CX520

Az Exmor R™ szenzor jelenti a Sony BIONZ képalkotó processzorcsaládjának legújabb tagját, amely kiváló képességeinek köszönhetően tovább csökenti a képzajt, miközben fantasztikus képminőséget biztosít csodás színekben. A minőségi, Sony G objektív egészítik ki az Exmor R™ CMOS szenzor és a BIONZ processzor tudását. A Sony egyedülállóan precíz G objektívje a legszigorúbb követelményeknek is megfelel.

A fejlett optikai megoldás olyan elemeket tartalmaz, mint az aszférikus lencsetagok, illetve az extra-alacsony szórású (Extra-low Dispersion - ED) üveg a tiszta, éles, magas kontrasztú és a kontúrok határán is határozott színű képekért. Az ? (alpha) DSLR fényképezőgépek prémium objektívjeinek tudását kihasználva a csúcsminőségű, 6 lamellás blendék segítségével csodás, körkörösen defókuszált képek készíthetők.

A kamera rázkódásból származó bemozdulás hatása akár tizedére csökkenthető a hagyományos optikai SteadyShot képességeivel összehasonlítva: az Active mód még élesebb, határozott kontúrokkal rendelkező képek készítését teszi lehetővé. Továbbá ez a világ első kamerája, amely 3 irányú rázkódáscsökkentő rendszert tudhat magáénak. (2009 júliusában).

A rotáló mozgásból származó hátrányok is kiküszöbölhetők a függőleges és vízszintes hatások mellett, melynek segítségével a képstabilizálás nagyságrenddel javult. Az arcérzékelést kiegészítette az “arcérintés” (Face Touch), amely segítségével a gép a felvétel során egy-egy alanyra képes koncentrálni. Csak meg kell érinteni a kívánt arcot a kijelzőn és a fókusz, a színegyensúly, az expozíciós értékek és a mosolyfelismerő funkció mind az adott személyre optimalizáltan kerül beállításra – a felvétel garantáltan jól sikerül majd. Az új arcfelismerő algoritmusnak köszönhetően a precíz autofókusz és a sebesség is fejlődött.

Sony HDR-CX520

Utazás közben a CX520VE/505VE kamerákba épített GPS egység rögzíti folyamatosan a pozíciót. A Map View segítségével aktuális pozíciója jól látható a tiszta, fényes 3”-os, szélesképernyős Clear Photo LCD plus kijelzőn. Hazatérve a tartozék Picture Motion Browser szoftverrel könnyen megtekinthető az összes GPS koordinátákkal rendelkező (geotagged) videofelvétel és fénykép, elősegítve, hogy a felvételek helyszíne később is pontosan felidézhető legyen.

A felhasználóbarát kijelző ‘My Menu’-vel is rendelkezik a még egyszerűbb kezelés érdekében. Akár 6, gyakran használt funkció is hozzárendelhető a kijelzőhöz, így azok aktiválása még gyorsabb és könnyebb. A “Secondary Record” és a zoom gombok szintén a kijelzőn kerültek elhelyezésre, és csak akkor láthatók, ha a kijelzőt megérinti annak érdekében, hogy még világosabb legyen a kezelőfelület.

A felvétel végeztével a “Highlight Playback” automatikusan elkészíti az ún. “mini movies” klipeket, amely válogatott felvételekből és képekből álló, professzionális effektekkel és háttérzenével rendelkező bemutató. Szórakoztató és könnyed formája azt bizonyítja hogyan is lehet PC használata nélkül az emlékeket lenyűgözően bemutatni. Akár 8 ilyen bemutató is tárolható a kamerán, így a kedvenc filmek bármikor előhívhatók és élvezhetők.

Szintén először a Handycam® történetében, a CX520VE/505VE automatikusan felkonvertálja a váltottsoros (interlaced) videókat 50p (progressive) felvétellé, amely 1920x1080/50p kompatibilis TV-n, HDMI csatlakozóval is lejátszható. Az eredmény lenyűgöző, moziminőségű élmény.

A tartozék Picture Motion Browser szoftverrel rendkívül egyszerű a PC-n tárolt videóállomány böngészése és rendszerezése, illetve a YouTube vagy egyéb videómegosztó oldalakra való feltöltés is pár kattintással megoldható.

Sony HDR-CX520VE

A HDR-CX520VE/505VE a Sony legelső HD flash memóriás kamerája, amely támogatja a gyors lemezírást az opcionális VRD¬-P1 DVDirect Express-szel. A kompatibilis Handycam® készülékek segítségével közvetlenül a kamerával vezérelhető, ultra-kompakt lemezírót csak egy szimpla USB kábellel kell csatlakoztatni. Egyetlen gombnyomás és a kiválasztott film DVD-re kerül – akár a biztonság, akár a barátoknak való ajándék céljából, legyen High Definition AVCHD lemez vagy normál felbontású DVD.

A VRD-P1 mellett a VRD-MC6 DVDirect is rendelkezésre áll, amely önálló lemezíró és bármely kamerával – legyen az analóg vagy digitális – képes együttműködni. Az LCD kijelzőn látható az előnézeti kép, majd egy gombnyomás és a video-, fénykép-, vagy régi videokazetták tartalma átkerülnek a megfelelő formátumban a DVD-re, s mindez PC használata nélkül.


Stílusos hordtáskák

A divatos, szemet gyönyörködtető, új hordtáskák megvédik Handycam®-jét a portól és karcolódástól.

Az LCS-AX1 négyféle divatos színben (törtfehér, fekete, sötétvörös és lime zöld) kapható: egy félkemény “ékszerdoboz”, amely önálló stílust teremt megjelenésével. Az LCS-AX2 egy olyan puha hordtáska, amely kényelmesen hordható vállon, biztonságban tartva Handycam® készülékét, amíg nem használja.

A HDR-CX520VE/505VE Full HD Memory Stick™ Handycam® 2009 augusztusától kaphatók.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle