Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
2014. július 02. 10:40, szerda - brotherkellek.hu

Ha a jövőben csak egyszer is szeretne nagyobbat nyomtatni vagy másolni, akkor vegyen A3-as multifunkciós készüléket az A4-es helyett, mert megéri!

Canon EOS 20D termékismertető

2006. február 27. 13:52, hétfő - SG.hu
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

2003. februárban jelentette be a Canon félprofi digitális tükörreflexes digitális (DSLR) fényképezőgépét, az EOS 10D-t. A gyár 2004. augusztusban látta idejét a régi modell frissebbre cserélésének. Ennek a törekvésnek az eredménye a bejelentett EOS 20D, mely számos kisebb-nagyobb újdonságot tartalmaz elődjéhez képest.

Először is 8 megapixeles CMOS képérzékelő került az eddigi 6 megapixeles helyére, mely már két elődmodellben szolgálta a fotósokat. Az új szenzor ugyanazon méretű, mint elődje, így továbbra is 1,6x-os szorzóval kell számolnunk a felhelyezett objektívek fókusztávolságánál. Utóbbi gondot az EOS 300D-nél is bevált EF-S objektívbajonett bevezetésével kívánja megoldani a cég. Az ilyen rendszert támogató objektívek hátsó lencsetagja jobban belóg a gép vázába (többek között a fényképező kisebb tükrének köszönhetően) így a kisebb méretű szenzor képének megfelelő, kisebb képet vetít.

A Canon, a választást megkönnyítendő két új EF-S objektívet is bemutatott a gép mellé, így a 300D eddigi 18-55 mm-es kitobjektívje mellett most egy 17-85 mm F4.5-5.6 IS USM, valamint egy 10-22 mm F3.5-4.5 USM objektív is választható. A gép bekapcsolás után már 0,2 másodperc múlva kész a fotók készítésére, ez az eddigi 2,5 másodperchez képes jelentős előrelépés. Változtatás történt az autofókusz pontok tekintetében is. Immár 9 fókuszpont használható, melyek a kereső mattüvegén fektetett rombusz alakban helyezkednek el. Az ígéretek szerint még hatásosabb lesz a gép gyenge fényben való élességállítása.

Gyorsabbá vált a gép sorozatfényképezési képessége is. Az eddigi 3 fps sebességű, maximálisan 9 kép helyett, 5 fps sebességgel készíthetünk akár 23 képet is. Az expozíciós idők tekintetében az eddigi 1/4000 legrövidebb idő helyett 1/8000-et is választhatunk, az 1/200 mp-es vakuszinkron helyett pedig már 1/250 másodpercesre is lehetőség nyílik.


A fentieken túl a gép menürendszerében, és kezelési funkcióiban is történtek apróbb módosítások. A változtatható képparaméterek, külön kiválasztható színterek, a továbbfejlesztett RAW+JPEG lehetőség, a még pontosabb fehéregyensúly beállítás, valamint a kikapcsolható zajszűrés mellett érdekes momentum, hogy a géppel fekete-fehér fotókat is készíthetünk. Ez a kisebb gépekből jól ismert, funkció a Canon DSLR-ek esetében nem volt eddig lehetséges.

A géptest kialakítását érintő változtatás, hogy szintén a 300D-ből átvett funkcióként a beépített vaku magasabbra nyílik, így nagyobb látószögű területet is gond nélkül bevilágít. A gépváz külső borítása ugyanúgy magnézium, mint elődjénél, de némileg kisebb annál és így 50 grammal könnyebb is. A kisebb vázhoz teljesen új portrémarkolatot kell vásárolnunk, így az eddig, több modellnél is alkalmazott BG-ED3 modell helyett, a BG-E2-t választhatjuk. Az új markolatba az eddigi 2 lítiumion gyári akkumulátor helyett, akár 6 ceruzaakkumulátort is helyezhetünk. Az EOS 20D természetesen támogatja az USB 2.0, valamint a PictBridge szabványt.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 43 190 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle