Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-2...
2014. július 17. 16:12, csütörtök - canon.hu

EOS-M fényképezőgépekhez való kompakt zoomobjektív, amellyel közelebb kerülhet az eseményekhez. A képstabilizátor védelmet nyújt a fényképezőgép bemozdulásából eredő elmosódás ellen. A léptetőmotoros technológia egyenletes és csendes fókuszálást biztosít videofelvétel közben.

A nagy zoomtartományú Cyber-shot HX1

2009. március 06. 10:50, péntek - Sony Hungária
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Sony Cyber-shot HX1 magában egyesíti a csodálatos képminőséget, a villámgyos expozíciót és a kreatív lehetőségek széles tárházát egy stílusos, különösen felhasználóbarát készülékben.

A Cyber-shot sorozat zászlóshajója jó példája annak, hogy a kifonomult képérzékelés, optika és képfeldolgozó technológiák milyen sokszínű kreativitást biztosítanak.

Az elképesztő teljesítményével és 20x-os optikai zoomjával kiemelkedő kompakt HX1 könnyedén elfér egy kiránduló-hátizsák vagy kisebb utazótáska zsebében. Ideális társa bárkinek, akinek fontosak a csúcskategóriás képalkotás illetve a fejlett expozíciós funkciók anélkül, hogy a tükörreflexes gépekkel és kiegészítő objektíveivel törvényszerűen együttjáró méretes táskát is magával kellene vinnie.

Sony DSC-HX1
 
Sony DSC-HX1

 

A HX1 szíve a Sony által fejlesztett ‘Exmor’ CMOS szenzor, 9,1 MP  valós felbontással. Az eredetileg a Sony Alpha digitalis SLR család számára kifejlesztett ‘Exmor’ technológia alacsony képzajjal biztosít utolérhetetlen képminőséget, különösen nagy érzékenység (ISO érték) mellett.

A nagyteljesítményű BIONZ képalkotó processzor mellett az ‘Exmor’ CMOS szenzor lehetőséget ad akár 10 kép/mp sorozatfelvétel készítésére maximális felbontásban a mechanikai zár alkalmazásával. Számos professzionális, digitális, tükörreflexes fényképezőgép mellett ez a kivételes  sebesség különösen hasznos az olyan gyors jelenetek vagy események megörökítésénél, ahol egy szempillantás alatt bármi megtörténhet.

Az ‘Exmor’ CMOS szenzor kétféle expozíciós módja támogatja a gyenge fényviszonyok mellett készített alacsony zajtartalmú képek készítését. Tárgyak fotózásánál az új “Handheld Twilight” (“szürkület kézből”) módban 6 különálló kép egymásra illesztésével születik meg a végleges felvétel, optimális képbeállítások és feltűnően alacsony képzaj mellett. Ha a megörökítendő tárgy mozog, az Anti Motion Blur (elmosódottság csökkentő) módban ugyancsak 6 fotó egyesítésével születik meg a végleges kép, még kevesebb elmosódottsággal.

Ugyancsak az ‘Exmor’ CMOS szenzor és a BIONZ processzor támogatásával a ‘Sweep Panorama’ egy vadonatúj expozíciós mód, amelyben lélegzetelállító tájképek, városi felvételek stb. készíthetők. Csak nyomja le az exponálógombot és mozgassa a fényképezőgépet horizotnális (vagy akár vertikális) irányba. A Cyber-shot HX1 észrevehetetlenül illeszti egymás mellé a gyorsexpozíciós képeket, így extra-széles, nagyfelbontású képet nyújt. A panorámaképek megjeleníthetők a 3”-os LCD kijelzőn, az új V és X-sorozatú digitális fényképkereteken vagy menthetőek PLAYSTATION®3-ra.

A Cyber-shot készülékekben most bemutatkozó új G objektív a ‘Exmor’ CMOS szenzor és a BIONZ processzor által biztosított különleges képalkotó lehetőségeket hivatott támogatni.

Az eredetileg a Sony Alpha digitális, tükörreflexes fényképezőgép-család számára fejlesztett G objektív a HX1 esetében aszférikus és ED (extra-alacsony csillogású) lencsékből áll a lehető legtökéletesebb optikai precizitás érdekében. Így minimális kromatikus aberáció mellett csodás felbontás érhető el bármely beállítás mellett, a 28mm-es széleslátószögtől az 560 mm-es teleobjektíves felvételig. A tekintélyes, 20x-os optikai zoomtartomány gazdag expozíciós lehetőségeket nyújt tulajdonosának, a tájképektől a vidám családi fényképekig, vagy dinamikus sportjelenetekig.

A Cyber-shot HX1 a Sony első olyan kompakt fényképezőgépe, amely 1080/30p HD filmfelvételre is alkalmas. Tiszta, részletgazdag HD videoklipek sztereó hang mellett, 30 kép/mp sebességgel rögzíthetők. 

A HD filmek és állóképek csodás minőségben élvezhetők BRAVIA vagy bármely más, HD Ready televízión*. A BRAVIA Sync a TV képernyőjén jeleníti meg a fényképezőgép kezelőfelületét, s így a BRAVIA TV távirányítójával kezelhető a diavetítés, a zoom és a képindex – sok egyéb funkció mellett.

A Cyber-shot HX1-el úgy is brilliáns eredmény érhető el, hogy nem kell a tökéletes beállításokkal vesződni. Az “Intelligent Scene Recognition” (intelligens jelenetfelismerés) ugyanúgy rendelkezésre áll, mint a mosolyfelismerés. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy automatikusan mosolygós képek legyenek készíhetők még olyan sajátságos fényviszonyok, mint szürkület vagy ellenfény idején is.

Sony DSC-HX1

 

A fényképezőgép 3,0”-os LCD kijelzője különleges rugalmasságot és szerkesztési lehetőséget nyújt szinte bármely pozícióban.  A Clear Photo LCD Plus technológia rendkívüli képminőséget és kontrasztot biztosít 230,000 képponton, amely a részletek megjelenítését is könnyedén megoldja.

Az új ‘click and rotate’ (nyomható és forgatható) vezérlőtárcsa megkönnyíti a fényképezőgép beállítását. Az extra kényelem érdekében a digitális SLR-rendszerhez hasonlóan itt is mosolyfelismerés, fehéregyensúly illetve különböző beállítási lehetőségek rendelhetők az erre kijelölt gombokhoz.

A Cyber-shot DSC-HX1 digitális kompakt fényképezőgép 2009 májusától kapható.

*külön HDMI kábel szükséges

Főbb jellemzők:

• 9,1 valós megapixel ‘Exmor’ CMOS szenzor sorozatképek készítésére és az alacsony zajszintért
• Sorozatfelvétel: akár 10 kép/mp
• Prémium minőségű, 28mm-es széleslátószögű G objektív 20x-os optikai zommal
• 1080/30p HD filmfelvétel
• ‘Sweep Panorama’ funkció az extraszéles képekért
•  3,0”-os, dönthető Clear Photo LCD Plus kijelző

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle