Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Kiemelt híreink
Ragadj meg minden lehetőséget! Canon EOS...
2014. február 21. 17:47, péntek - canon.hu

Az EOS 1200D ideális azok számára, akik először használják a DSLR rendszert. A Canon EOS Companion alkalmazással együtt olyan képeket készíthetsz, amelyek tségével emlékeidet még könnyebb és élvezetesebb feleleveníteni.

A nagy zoomtartományú Cyber-shot HX1

2009. március 06. 10:50, péntek - Sony Hungária
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Sony Cyber-shot HX1 magában egyesíti a csodálatos képminőséget, a villámgyos expozíciót és a kreatív lehetőségek széles tárházát egy stílusos, különösen felhasználóbarát készülékben.

A Cyber-shot sorozat zászlóshajója jó példája annak, hogy a kifonomult képérzékelés, optika és képfeldolgozó technológiák milyen sokszínű kreativitást biztosítanak.

Az elképesztő teljesítményével és 20x-os optikai zoomjával kiemelkedő kompakt HX1 könnyedén elfér egy kiránduló-hátizsák vagy kisebb utazótáska zsebében. Ideális társa bárkinek, akinek fontosak a csúcskategóriás képalkotás illetve a fejlett expozíciós funkciók anélkül, hogy a tükörreflexes gépekkel és kiegészítő objektíveivel törvényszerűen együttjáró méretes táskát is magával kellene vinnie.

Sony DSC-HX1
 
Sony DSC-HX1

 

A HX1 szíve a Sony által fejlesztett ‘Exmor’ CMOS szenzor, 9,1 MP  valós felbontással. Az eredetileg a Sony Alpha digitalis SLR család számára kifejlesztett ‘Exmor’ technológia alacsony képzajjal biztosít utolérhetetlen képminőséget, különösen nagy érzékenység (ISO érték) mellett.

A nagyteljesítményű BIONZ képalkotó processzor mellett az ‘Exmor’ CMOS szenzor lehetőséget ad akár 10 kép/mp sorozatfelvétel készítésére maximális felbontásban a mechanikai zár alkalmazásával. Számos professzionális, digitális, tükörreflexes fényképezőgép mellett ez a kivételes  sebesség különösen hasznos az olyan gyors jelenetek vagy események megörökítésénél, ahol egy szempillantás alatt bármi megtörténhet.

Az ‘Exmor’ CMOS szenzor kétféle expozíciós módja támogatja a gyenge fényviszonyok mellett készített alacsony zajtartalmú képek készítését. Tárgyak fotózásánál az új “Handheld Twilight” (“szürkület kézből”) módban 6 különálló kép egymásra illesztésével születik meg a végleges felvétel, optimális képbeállítások és feltűnően alacsony képzaj mellett. Ha a megörökítendő tárgy mozog, az Anti Motion Blur (elmosódottság csökkentő) módban ugyancsak 6 fotó egyesítésével születik meg a végleges kép, még kevesebb elmosódottsággal.

Ugyancsak az ‘Exmor’ CMOS szenzor és a BIONZ processzor támogatásával a ‘Sweep Panorama’ egy vadonatúj expozíciós mód, amelyben lélegzetelállító tájképek, városi felvételek stb. készíthetők. Csak nyomja le az exponálógombot és mozgassa a fényképezőgépet horizotnális (vagy akár vertikális) irányba. A Cyber-shot HX1 észrevehetetlenül illeszti egymás mellé a gyorsexpozíciós képeket, így extra-széles, nagyfelbontású képet nyújt. A panorámaképek megjeleníthetők a 3”-os LCD kijelzőn, az új V és X-sorozatú digitális fényképkereteken vagy menthetőek PLAYSTATION®3-ra.

A Cyber-shot készülékekben most bemutatkozó új G objektív a ‘Exmor’ CMOS szenzor és a BIONZ processzor által biztosított különleges képalkotó lehetőségeket hivatott támogatni.

Az eredetileg a Sony Alpha digitális, tükörreflexes fényképezőgép-család számára fejlesztett G objektív a HX1 esetében aszférikus és ED (extra-alacsony csillogású) lencsékből áll a lehető legtökéletesebb optikai precizitás érdekében. Így minimális kromatikus aberáció mellett csodás felbontás érhető el bármely beállítás mellett, a 28mm-es széleslátószögtől az 560 mm-es teleobjektíves felvételig. A tekintélyes, 20x-os optikai zoomtartomány gazdag expozíciós lehetőségeket nyújt tulajdonosának, a tájképektől a vidám családi fényképekig, vagy dinamikus sportjelenetekig.

A Cyber-shot HX1 a Sony első olyan kompakt fényképezőgépe, amely 1080/30p HD filmfelvételre is alkalmas. Tiszta, részletgazdag HD videoklipek sztereó hang mellett, 30 kép/mp sebességgel rögzíthetők. 

A HD filmek és állóképek csodás minőségben élvezhetők BRAVIA vagy bármely más, HD Ready televízión*. A BRAVIA Sync a TV képernyőjén jeleníti meg a fényképezőgép kezelőfelületét, s így a BRAVIA TV távirányítójával kezelhető a diavetítés, a zoom és a képindex – sok egyéb funkció mellett.

A Cyber-shot HX1-el úgy is brilliáns eredmény érhető el, hogy nem kell a tökéletes beállításokkal vesződni. Az “Intelligent Scene Recognition” (intelligens jelenetfelismerés) ugyanúgy rendelkezésre áll, mint a mosolyfelismerés. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy automatikusan mosolygós képek legyenek készíhetők még olyan sajátságos fényviszonyok, mint szürkület vagy ellenfény idején is.

Sony DSC-HX1

 

A fényképezőgép 3,0”-os LCD kijelzője különleges rugalmasságot és szerkesztési lehetőséget nyújt szinte bármely pozícióban.  A Clear Photo LCD Plus technológia rendkívüli képminőséget és kontrasztot biztosít 230,000 képponton, amely a részletek megjelenítését is könnyedén megoldja.

Az új ‘click and rotate’ (nyomható és forgatható) vezérlőtárcsa megkönnyíti a fényképezőgép beállítását. Az extra kényelem érdekében a digitális SLR-rendszerhez hasonlóan itt is mosolyfelismerés, fehéregyensúly illetve különböző beállítási lehetőségek rendelhetők az erre kijelölt gombokhoz.

A Cyber-shot DSC-HX1 digitális kompakt fényképezőgép 2009 májusától kapható.

*külön HDMI kábel szükséges

Főbb jellemzők:

• 9,1 valós megapixel ‘Exmor’ CMOS szenzor sorozatképek készítésére és az alacsony zajszintért
• Sorozatfelvétel: akár 10 kép/mp
• Prémium minőségű, 28mm-es széleslátószögű G objektív 20x-os optikai zommal
• 1080/30p HD filmfelvétel
• ‘Sweep Panorama’ funkció az extraszéles képekért
•  3,0”-os, dönthető Clear Photo LCD Plus kijelző

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle