Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/fotomarket/html/inc/boxes/latestprodlist.php on line 54
Canon Digital IXUS WIRELESS - FotoOnline - online fotómagazin
 
 
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Kiemelt híreink
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínála...
2014. február 23. 15:21, vasárnap - Perfact Kiadó

A Perfact Kiadó fotóskönyvei ezentúl elérhetőek webshopunkban és üzleteink polcain is.

Canon Digital IXUS WIRELESS

2006. február 15. 08:00, szerda - Canon Hungária
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Canon bemutatta a Digital IXUS WIRELESS-t, a Canon első vezeték nélküli digitális kompakt fényképezőgépét. A közkedvelt IXUS stílus és teljesítmény ezúttal a modern, vezeték nélküli Wi-Fi (IEEE 802.11b) adatátviteli szabvánnyal gazdagodik, s ezzel új minőségi szintre emeli a digitális fényképezés kényelmét. A Digital IXUS WIRELESS számos új funkciót kínál, beleértve a vezeték nélküli automatikus képátvitelt és a felvételkészítés szintén kábelmentes számítógépes vezérlését. A termék tartozéka a WA-1E vezeték nélküli nyomtató-adapter , amely lehetővé teszi a PictBridge kompatibilis nyomtatókon történő közvetlen nyomtatást. A Digital IXUS WIRELESS a közeljövőben megvásárolható a magyarországi szaküzletekben is.

 

A fényképezőgép vezeték nélküli funkciója az új Slit & Frame formatervezéssel párosul, így a fényképezőgép hű marad a hagyományos IXUS stílushoz. Ezüst kivitelezésével és a vezeték nélküli kommunikáció során felfénylő LED-es kijelzőjével a kompakt Digital IXUS WIRELESS várhatóan a csúcsminőség és az elegancia kedvelőit hódítja meg. A képminőséget az 5 millió képpontos CCD képérzékelő, a 3-szoros optikai zoom-os UA (Ultra-high refractive index Aspherical) objektív és a Canon második generációs DIGIC II képfeldolgozó processzora biztosítja. A fényképezőgép emellett nagy fényerejű, 5,1 cm képátlójú (2 hüvelykes) LCD kijelzővel, valamint a kreatív fotózást kínáló 14 felvételi móddal rendelkezik.
„A vezeték nélküli technológia kilép az irodákból és az otthoni hálózatok mindennapos részévé válik. A Canon jövőképe szerint a Wi-Fi lesz a következő nagy trend a digitális fotózás piacán" – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. „A Digital IXUS WIRELESS pontosan a kábelmentes eszközöktől elvárható szabadságot és könnyed használatot nyújtja."

A vezeték nélküli használat kényelme
A Digital IXUS WIRELESS vezeték nélküli adatátviteli funkciója zökkenőmentes kommunikációt biztosít a képek áttöltéséhez és nyomtatásához a lakás vagy iroda bármely pontjáról . A fényképezőgépen gyorsan és könnyedén regisztrálható akár 8 céleszköz is – beleértve a vezeték nélküli hozzáférési pontokat is – így lehetővé válik a gép beépítése a már meglévő otthoni kábelmentes hálózatokba. A legfontosabb vezeték nélküli funkciók a következők:
• Vezeték nélküli közvetlen nyomtatás: a mellékelt – a fényképezőgépen előregisztrált – vezeték nélküli nyomtatási adapter a PictBridge porthoz csatlakoztatható, és lehetővé teszi a PictBridge kompatibilis nyomtatókon való közvetlen nyomtatást2 (beleértve a Canon SELPHY CP sorozatú kompakt fotónyomtatóit).
• A fényképezőgép és a számítógép1 vezeték nélküli csatlakoztatása révén a fotósok a képeket automatikusan egy USB porthoz csatlakoztatott fotónyomtatón is kinyomtathatják.
• Automata átvitel mód: a fényképezőgép közvetlenül az exponálást követően automatikusan áttölti a képeket és a mellékelt szoftverrel megjeleníti azokat a számítógép monitorán, így a képeket azonnal a teljes képernyőre nagyítva mutathatja meg barátainak.
• Vezeték nélküli távfényképezés: lehető teszi a vezeték nélküli, számítógéppel1 vezérelt fényképezést – ezáltal ideálisan fotózhatók például a baráti összejövetelek és a kedvenc háziállatok.

Biztonság
A Digital IXUS WIRELESS kommunikációs rendszere biztonságos, mivel megakadályozza a vezeték nélküli adatátvitel lehallgatását, így az adatok nem kerülhetnek illetéktelenek birtokába. Az ipari szabvány WEP-en kívül a fényképezőgép a WPA-PSK és TKIP/AES titkosítást is alkalmazza, ezzel még nagyobb adatbiztonságot nyújt.

Felbontás és optika
A CCD képérzékelő 5 millió képpontos felbontásának köszönhetően a Digital IXUS WIRELESS-szel A3-as méretben is kiváló minőségű nyomatokat biztosító felvételek készíthetők. A fényképezőgép 3-szoros optikai zoom-os (35–105 mm-nek megfelelő) objektívje Ultra High Refractive Index Aspherical (UA) lencsetaggal rendelkezik, amely a képminőség feláldozása nélkül tette lehetővé a fényképezőgép karcsú kialakítását.

 

Canon Digital IXUS WIRELESS

Hatékony képfeldolgozás
A DIGIC II processzor nagy teljesítményt és villámgyors képfeldolgozást biztosít: a DIGIC II vezérli a fényképezőgép 9 pontos AiAF (mesterséges intelligenciával támogatott) autofókusz rendszerét, amely a nem középponti témákat is a legnagyobb pontossággal állítja élesre. Az iSAPS technológia a téma elemzése révén minden felvétel előtt optimalizálja a beállításokat, így bármilyen helyzetben a lehető legjobb képek készülnek.
Felvételi módok és különleges effektusok
14 felvételi módjával a fényképezőgép minden fényképezési szituációban remekül megállja helyét. A választható felvételi módok között megtalálható az „Automata”, a „Kézi”, a „Digitális makró”, a „Portré”, a „Panoráma” funkció és az „Éjszakai felvétel”, továbbá 6-féle „Különleges” felvételi mód is rendelkezésre áll. A „Videó” mód segítségével extra-hosszú (akár 1 GB méretű ) kiváló minőségű, 30 képkocka/mp-es mozgókép készíthető VGA-felbontással és természetesen hanggal. A „Saját színek” funkció révén a Digital IXUS WIRELESS felhasználói kreatívabban használhatják ki a digitális fotózás előnyeit. A fényképezőgépen számos különleges effektus alkalmazható, amelyek hatása valósidőben, a képek és a videók készítésével egyidőben figyelemmel kísérhetők az LCD-n. Ilyen például a „Színcsere” és az „Egyedi szín” mód, amelyek lehetővé teszik a kívánt színegyensúly kiválasztását (különböző vörösek, zöldek, kékek, illetve bőrszín).

 

Lejátszási funkciók
A Canon Intelligens helyzetérzékelő szenzortechnológiája felismeri, ha a fényképezőgép vízszintesből függőleges helyzetbe kerül, és lejátszáskor automatikusan a megfelelő helyzetbe forgatja el a képeket. A fényképezőgépen színvonalas diavetítések készíthetők: a felvételek egymás után, zökkenőmentesen jeleníthetők meg a fényképezőgép 2 hüvelyk képátlójú LCD monitorán, illetve a mellékelt AV kábel segítségével a televízió képernyőjén is.

Szoftvercsomag
A Digital IXUS WIRELESS-hez egy minden részletre kiterjedő szoftvercsomag is tartozik, amelynek része a képek, videók és diavetítések szerkesztésére és rendszerezésére szolgáló Canon ZoomBrowser EX 5.5 (Windows), illetve ImageBrowser 5.5 (Mac) program. A szoftvercsomag tartalmazza a PhotoRecord 2.2 nyomtatóprogramot, a panorámaképek készítésére szolgáló PhotoStitch alkalmazást, valamint az ArcSoft képszerkesztő szoftverét, a PhotoStudio-t. A felhasználóbarát Canon Wireless Camera Setup alkalmazás1 segítségével gyorsan és könnyedén állíthatók be a csatlakozás céleszközei.
A szoftverek a következő operációs rendszerekkel működnek együtt: Windows 98 SE, ME, 2000 (SP4), XP (SP1/2), illetve Mac OS X (10.2-10.4 verzió). (A vezeték nélküli kapcsolat csak SP2 javítócsomaggal frissített Windows XP rendszeren használható. A fényképezőgép támogatja a PTP protokollt, amely a Windows XP és Mac OS X rendszereken külön illesztő-program telepítése nélkül is lehetővé teszi a képek áttöltését.)

 

Kiegészítők
A Digital IXUS WIRELESS fényképezőgéphez egy sor hasznos kiegészítő kapható, többek között az alábbiak:
 DCC-500 stílusos, puha bőrtok
 HF-DC1 nagy teljesítményű vaku
 CB-2LVE akkumulátortöltő
 NB-4L ultravékony akkumulátor
 ACK-DC20 hálózati adapter

A fényképezőgép az MMC és az SD kártyákkal is kompatibilis. A gyári csomagolás egy 16 MB-os Canon SD kártyát tartalmaz.

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle