A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Kiemelt híreink
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngen...
2014. június 19. 20:42, csütörtök - Syngenta Nemzetközi Fotópályázata

Újból meghirdette nemzetközi fotópályázatát a Syngenta, amelyre hazánkból is várják professzionális és amatőr fotósok jelentkezését.

Megszületett az új Handycam

2009. január 19. 11:50, hétfő - Sony Hungária
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Idén az új Handycam® sorozat számos zseniális Sony technológiával egészül ki a lenyűgöző Full HD képminőségért és számos, újdonságnak számító felvételi és visszajátszási lehetőséget kínál. Különleges stílus és könnyed kezelhetőség: ez a lélegzetelállító képekhez vezető út kezdete, legyen szó nyaralásról, kirándulásról, vagy a felejthetetlen családi pillanatokról.

Az új HD Handycam® sorozat; leghosszabb rögzítési idő, legszebb képek

2009 tavasza a HD Handycam® sorozat legújabb 7 kompakt HD modelljének bemutatkozásával kezdődik. A valaha tapasztalt legtökéletesebb képminőség mellett az intelligens felvételi funkciók teszik a merevlemezes (HDD) és a színpompás Memory Stick™ modelleket igazán értékesekké.

A Handycam® az extra-hosszú felvételi képességével új kategóriát teremt: kapacitásával még több emlék örökíthető meg. A kategória csúcsát jelentő HDR-XR520VE 101 órányi HD videofelvételt képes tárolni a tekintélyes, 240GB-os merevlemezén. A kétórányi akkukapacitással kiegészülve az év összes hétvégéjére elegendő tárolókapacitást jelent, így a “törlés” gombot nem szükséges használni.

 

Sony_HDR-CX105
 
Sony_HDR-CX105

A csúcskategóriás, AVCHD HDD modellek (XR520VE/500VE) mostantól a szuperérzékeny Exmor R CMOS szenzorral rendelkeznek. Az úttörő képalkotó eszköz kb. kétszer nagyobb érzékenységet biztosít a hagyományos készülékekhez képest. Szignifikáns képzaj-csökkenés, briliáns képminőség jellemzi még kedvezőtlen fényviszonyok esetén is. A felsőkategóriás modellekben mutatkozik be a Sony új, minőségi G objektívje, amely ideális társa az Exmor R szenzor képalkotó tudásának.

Az új ‘Active Mode’ segítségével az optikai SteadyShot az ACVHD HDD család vezető készülékeinél hihetetlen mértékben lecsökkenti a rázkódás okozta kellemetlenségeket, így akár séta közben is készíthetők felvételek. A rázkódásmentes technológia teljesítménye 10x nagyobb a szélesvásznú felvételek esetén a korábbi Handycam® készülékek teljesítményéhez képest.

Vidám, könnyedén használható funkciók

Amennyiben az is fontos, hogy a felvétel hol készült automatikus, GPS alapú helyzetinformációkkal is kiegészül a Handycam® által készített felvétel. Bizonyos HD modellekbe (XR520VE/500VE/200VE) GPS vevőegység került beépítésre, amely megfelelő műhold kapcsolat esetén követi és rögzíti a kamera helyzetét. A video-, és fényképfelvételek így pontos helyzetinformációval is kiegészülnek. A felvétel után a Map Index gombostűk segítségével pontosan megmutatja az LCD kijelzőn*2, hogy hol készült a kép. Az érintőképernyőn kiválasztva egy indexképet az adott helyszínen készült felvételek játszhatók le. Az otthoni PC-n a mellékelt Picture Motion Browser szoftverrel online térkép is létrehozható.

Sony HDR-XR500VE
 
Sony HDR-XR500VE

 

Az új Handycam®-mel nem fogja azokat az események felvételét sem elszalasztani, amelyek éppen a szeme előtt zajlanak. Mindegyik model képes a “Quick Start-up”-ra (gyorsindítás); azaz az LCD kijelzőt standby módban kihajtva 1 másodpercen belül azonnali felvételek készíthetők – amely háromszor gyorsabb megoldás, mint a korábbi készülékek esetén, s a standby mód energiafelvétele is rendkívül kedvező.

Előfordult, hogy videófelvétel közben azt kívánta, bárcsak tudna fotózni is? Az először a Cyber-shot™ fényképezőgépekbe épített mosolyfelismerő funkciót mostantól minden HD Handycam® készülék is tartalmazza. Az arcfelismerő rendszerrel együttműködve a mosolyfelismerő funkcióval gyönyörűen exponált, mosolygó állóképek is készíthetők a barátokról vagy a családról videofelvétel közben is. Így a mozgófelvételre koncentrálva könnyedén készíthetők boldog emlékek.

Az összes HD modell tartalmazza az ún. “Auto Backlight Correction”-t (automata háttérfény korrekció), hogy erős és gyenge fényviszonyok esetén is tökéletes felvételek szülessenek. Az expozíció és a DRO (dinamika-tartomány optimalizáló) működése automatikus, így akár tiszta, erős ellenfényben is gyönyörű portrék készíthetők.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle