Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/fotomarket/html/inc/boxes/latestprodlist.php on line 54
10,1 megapixeles fényképezőgépek - Panasonic FS20 és FS5 - FotoOnline - online fotómagazin
 
 
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Kiemelt híreink
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
2014. július 02. 10:40, szerda - brotherkellek.hu

Ha a jövőben csak egyszer is szeretne nagyobbat nyomtatni vagy másolni, akkor vegyen A3-as multifunkciós készüléket az A4-es helyett, mert megéri!

10,1 megapixeles fényképezőgépek - Panasonic FS20 és FS5

2009. január 19. 08:15, hétfő - Panasonic Magyarország
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A meglepően kompakt váz és vékony felépítés ellenére a stílusos FS20 és FS5 30 mm-es, nagylátószögű Leica objektívvel dicsekedhet, amellyel ugyanabból a pozícióból nagyobb területet lehet a képmezőbe foglalni, mint egy normál, 35 mm-es fényképezőgéppel.

A DMC-FS20 3"-os (7,7 cm) nagyméretű LCD-vel rendelkezik, míg a DMC-FS5 kijelzője az igazán kompakt kivitel jegyében 2,5" (6,4 cm). Mindkét modell kijelzője nagy felbontású 230.000 képponttal és rendelkezik Intelligens LCD funkcióval, amely a fényviszonyokat érzékelve 11 finom lépcsőben állítja be az LCD fényerejét, hogy a megjelenítés minden szituációban optimális legyen.

Panasonic DMC-FS20
 
Panasonic DMC-FS20

 

Az FS20 és FS5 már az iA (Intelligens Automata) üzemmódot is kínálja, amely 5 fotózást segítő funkciót tartalmaz: Mega O.I.S., Intelligens ISO-vezérlés, Intelligens Motívumprogram választó, Arcfelismerés és Gyors AF. A Mega O.I.S. elnyomja a kézremegés hatását, az Intelligens ISO-vezérlés pedig a bemozdulás okozta életlenséget előzi meg. Az Intelligens Motívumprogram-választó beállítja a helyzetnek leginkább megfelelő motívumprogramot, amelyet automatikusan választ ki a leggyakrabban alkalmazott felvételi módok, azaz a Portré, Tájkép, Makró, Éjszakai portré és Éjszakai tájkép közül. Az Arcfelismerő rendszer érzékeli az emberi arcok jelenlétét, és automatikusan rájuk állítja a fókuszt és a megfelelő expozíciót. A Gyors AF rendszer segítségével a fényképezőgép még az exponáló gomb félig való lenyomása előtt elkezd a fotótémára fókuszálni, így minden adódó lehetőségből a legjobb eredményt lehet kihozni, hiszen az AF ideje minimálisra csökken. Ha belépünk iA üzemmódba, az itt felsorolt, sokoldalú funkciók automatikusan működnek, tehát anélkül fotózhatunk, hogy a körülmények megváltozásakor minden alkalommal a beállításokon kellene gondolkodnunk. A körülményektől függetlenül élvezhetjük az egyszerű, problémamentes fotózás örömét, és megelégedettséggel nézhetjük vissza az elkészült gyönyörű felvételeket.

A nagy teljesítményű képfeldolgozó LSI a Venus Engine IV

Megjelenésével immár a negyedik generációba lépett, és továbbfejlesztett jelfeldolgozási rendszerével még jobb minőségű fényképeket biztosít.

Az egyszerű, praktikus felhasználást elősegítendő az Easy Zoom funkció a megfelelő gomb egyszeri megnyomásával villámgyorsan a maximális (4x) zoomértékre állítja az objektívet. Az elkészített fotókból összeállított diavetítés funkció most a felvételek hangulatához illő zenei kíséretet is lehetővé tesz, így fényképeit hangulati aláfestéssel is megtekintheti, illetve bemutathatja. A DMC-FS20 és a DMC-FS5 ezenkívül (kb.) 50 MB beépített memóriával is rendelkezik, ami további rugalmasságot biztosít a felhasználónak fényképezéskor.

A metálfényű burkolattal ellátott, szuperkompakt, divatos megjelenésű készülékek egyszerű működtetésének köszönhetően még a kezdő fotósok is könnyedén készíthetnek nagyszerű felvételeket. Az FS20 ezüst és fekete, míg az FS5 ezüst, fekete és vörös színben lesz kapható Magyarországon.

Panasonic DMC-FS20

 

Újonnan kifejlesztett 30mm-es nagylátószögű Leica DC VARIO-ELMAR objektív

A 10,1 megapixeles DMC-FS20 és DMC-FS5 modellek vékony, kompakt vázában 30 mm-es nagylátószögű* Leica DC VARIO-ELMAR objektív foglal helyet 4x optikai zoommal. A korszerű objektív, melyben hét lencsetag található 6 csoportban, köztük három aszférikus lencse négy aszférikus felülettel, kiemelkedően vékony és kompakt felépítést tesz lehetővé, miközben megfelel a Leica szabvány szigorú előírásainak.
Érdekesség, hogy 3 megapixeles felbontás mellett az Extra Optikai Zoom funkció további nagyítást biztosít, 7,1x-re növelve a zoom erejét, a képérzékelő felületének középső részét alkalmazva.
Az Easy Zoom** funkció a megfelelő gomb megnyomására azonnal a teljes 4x zoomra állítja az objektívet, majd a gomb újbóli érintésével a nagyítás tovább növelhető pontosan a fent említett 7,1-szeres értékre, az Extra Optikai Zoom funkció automatikus aktiválásával.

*35 mm-es filmes megfelelője: 30-120 mm*
**Amikor a képméret 3 megapixelre vagy nagyobb értékre van beállítva, a fotót a gép automatikusan átméretezi 3 megapixelre. Amikor az objektív visszatér nagylátószögű állásba, a képméret is automatikusan visszaáll az eredeti beállításra. A 3 megapixelnél kisebb méretű képek esetében megmarad az eredeti méret.

A nagyszerű fénykép többé nem a professzionális fotósok kiváltsága

Panasonic DMC-FS5A Panasonic modelljét ellátta az ún. Intelligens Automata üzemmóddal annak érdekében, hogy a készülék használata minden korábbinál egyszerűbb legyen, és hogy akár a teljességgel hozzá nem értő "kezek" által is minél több jó fotó készülhessen. A minél egyszerűbb mégis minél eredményesebb fotózás érdekében létrehozott összetett üzemmód több pilléren támaszkodik.
Minden Lumix fényképezőgép tartozéka az életlenség ellen ma alkalmazott két leghatásosabb eszköz, a Mega O.I.S. (Optikai Képstabilizátor), amely a kézremegést küszöböli ki, és az Intelligens ISO-vezérlés, amely a bemozdulást érzékeli, és az abból adódó életlenséget előzi meg. Mindkét képstabilizációs technológia további fejlesztésen ment keresztül, érzékelési pontosságuk és korrekciós hatásuk tovább erősödött az új képfeldolgozó LSI, a Venus Engine IV jóvoltából.
Az életlenség kiküszöbölésére szolgáló két kiemelkedő technológia mellett a Panasonic továbbra is arra törekszik, hogy technikai tudástól függetlenül bárki könnyedén készíthessen gyönyörű fényképeket, ezért fényképezőgépeit ellátja Intelligens Automata üzemmóddal. A választható felvételkészítési módok számának növelése egy dolog, hatékony kihasználásuk már más kérdés. Itt van szerepe az Intelligens Motívumprogramválasztónak. Ez a szituációnak megfelelően automatikusan kiválasztja a megfelelőt a leggyakrabban használt felvételkészítési módok, így a Portré, a Tájkép, a Makró, az Éjszakai tájkép és az Éjszakai Portré közül. Az Arcfelismerő rendszer segítségével a fényképezőgép érzékelni tudja, ha emberi arcok szerepelnek a képmezőben, és automatikusan rájuk állítja az élességet és az expozíciót. Egyszerre akár 15 arcot is képes felismerni. A Gyors AF rendszer segítségével a gép még az exponáló gomb félig történő lenyomása előtt elkezd a fotótémára fókuszálni, így minden adódó lehetőségből a legjobb eredményt lehet kihozni, hiszen az automatikus élességállítás működési ideje minimálisra csökken.
Ha belépünk iA üzemmódba, az itt felsorolt, sokoldalú funkciók automatikusan működnek, tehát anélkül fotózhatunk, hogy a körülmények megváltozásakor minden alkalommal a beállításokon kellene gondolkodnunk. A körülményektől függetlenül élvezhetjük az egyszerű, problémamentes fotózás örömét, és megelégedettséggel nézhetjük vissza az elkészült gyönyörű felvételeket.

A nagysebességű, kiemelkedő minőségű képfeldolgozó LSI továbbfejlesztett változata: a Venus Engine IV

Az új képfeldolgozó LSI a továbbfejlesztett jelfeldolgozási technológia révén még jobb minőségű képeket képes létrehozni.
A korábbi verzió, a Venus Engine III számára kifejlesztett párhuzamos zajcsökkentés folyamata - mind a luminencia, mind a kromatikus jelfeldolgozási rendszerekben - még kifinomultabb lett. Először a luminencia (fényesség) zajt kétdimenziósan magas és alacsony frekvenciájú zajokra választja szét a rendszer, és csak a feltűnőbb alacsony frekvenciájú zajt távolítja el anélkül, hogy a felbontást nagyban befolyásoló magas frekvenciájú zajt érintené. Azután a különböző színű területek érintkezésének képi információit nagy pontossággal tárolja, hogy a szélek jól elhatárolhatók legyenek, és így jelentősen csökkenteni lehessen a színelfolyást. Ez nem csupán tisztább képeket eredményez magas ISO-érzékenységű felvételeknél, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy alacsony ISO-szint esetén a sötét képrészeken is pontos legyen a részletek visszaadása.
A Venus Engine IV ezenkívül a kézremegésből eredő életlenséget kiküszöbölő Mega O.I.S., illetve a témamozgás okozta életlenséget megelőző Intelligens ISO-vezérlés érzékelési pontosságát és korrekciós hatását is növeli.
Az új fényképezőgépek többfeladatos képfeldolgozó egysége, a Venus Engine IV rendkívül gyors válaszidőt biztosít. A kioldási időkülönbség mindössze 0,005 mp, így könnyű megörökíteni a hirtelen adódó, és vissza nem térő pillanatokat. Sorozatfotózás módban az FS3 másodpercenként 3 felvételt tud készíteni teljes felbontás mellett,* Gyors sorozatfotó** üzemmódban pedig egészen lenyűgöző másodpercenkénti 7 felvételt. A Korlátlan Sorozatfotózás*** révén addig fényképezhet, amíg be nem telik a memóriakártya.
A Venus Engine IV a Nagy Érzékenységű üzemmódot is támogatja akár ISO 6400 értékig, amely elég érzékeny ahhoz, hogy vaku használata nélkül készítsünk felvételt csaknem teljes sötétségben.****

*Max. 5 kép normál módban / 3 kép finom módban.
** 2 megapixeles (4:3), 2,5 megapixeles (3:2), 2 megapixeles (16:9) felbontásnál
*** A sorozatfelvétel sebessége függ a memóriakártyától, a képmérettől és a kép tömörítésének módjától. A felvételek száma függ a memóriakártya méretétől, az akkumulátor élettartamától, a képmérettől és a kép tömörítésének módjától.
**** 3 megapixeles (4:3), 2,5 megapixeles (3:2), 2 megapixeles (16:9) felvételnél

Panasonic DMC-FS5
 
Panasonic DMC-FS5

 

Továbbfejlesztett, 3"-os (7,6 cm) (FS20) / 2,5"-os (6,4 cm) (FS5) nagyméretű intelligens LCD 230.000 képpontos felbontással az egyszerű fotózáshoz és visszajátszáshoz

Az FS20 igazán nagyméretű, 7,6 cm-es, 230.000 képpontos kijelzővel büszkélkedhet, mely jól látható képet biztosít a felvételek készítésekor és visszanézésekor, akár 30 indexképes megjelenítés esetén is. A kisebb méretű FS5 6,4 cm-es kijelzőt mondhat magáénak ugyanekkora felbontással.
Az Intelligens LCD funkció érzékeli a fényviszonyokat, és automatikusan képes max. 40%-kal megnövelni az LCD háttérmegvilágítását, amikor a szabadban, erős napsütésben használjuk a gépet, valamint éppen ellenkezőleg, gyenge megvilágítás esetén módosítja a képfrissítési rátát, miközben a kevert pixelkiolvasási módszer segítségével biztosítja a kép jó kivehetőségét. A fényviszonyok automatikus érzékelésével, és a képernyő fényerejének 11 finom lépcsőben történő beállításával ez a funkció minden szituációban a legoptimálisabb láthatóságot biztosítja többletenergia felhasználása nélkül.
A High Angle (nagy rálátási szögű) mód alkalmazása esetén az LCD-n megjelenő kép jól látható akkor is, ha a fényképezőgépet a magasba emeljük, például amikor tömeg felett szeretnénk felvételt készíteni.

Izgalmas lehetőségek, melyekkel tovább növelhető a fényképezés öröme

A Lumix további lehetőségek széles skáláját kínálja. Az FS20 és FS5 az elkészített fotókból összeállított diavetítéshez zenei aláfestést is elérhetővé tesz. Csak össze kell állítani a bemutatandó fotókat, és kiválasztani a leginkább hozzájuk illő "hangulatot" - természetes, lassú, városi vagy swing - és máris készen áll az érzelemmel megtöltött diavetítés sokféle áttűnési effektussal és hozzáillő zenével.
Minden Lumix fényképezőgép képes 1920x1080 pixeles HD fotókat készíteni, amelyek ideálisak teljes képernyős megtekintéshez széles képernyős (16:9) HDTV-n. A Panasonic régóta arra törekszik, hogy a fotózást élvezetesebbé tegye, például azzal, hogy a felhasználók könnyedén megtekinthetik elkészült felvételeiket a beépített SD-kártyabemenettel ellátott Panasonic Viera televíziókon.
Ami a videofelvételt illeti, az FS3 a normál VGA (640 x 480) felbontás mellett képes WVGA (848 x 480) filmfelvétel készítésére is másodpercenként 30 képkockával. A wide VGA filmfelvétel tökéletesen illeszkedik a széles képarányú (16:9) televíziókhoz.

Panasonic DMC-FS5

További funkciók:

Mindkét új modell számos különböző funkciót kínál, amelyek növelik a felhasználó kényelmét és örömét a fotózás minden fázisában. Az energiatakarékos Venus Engine IV képfeldolgozó egység révén még hosszabb lett az akkumulátor működési ideje. Az FS20 280, míg az FS5 hozzávetőlegesen 300 fotó készítését teszi lehetővé az akkumulátor egyetlen feltöltésével*.
A formatervezésben újdonságot jelent, hogy minden új Lumix fényképezőgépen megtalálható a REC/PLAYBACK módváltó gomb, mellyel a fotós könnyedén válthat a felvételkészítési és lejátszási mód között, miközben mindig pontosan tudja, melyik üzemmódban van éppen a készülék. A menü is átalakításon ment keresztül, ahol az új design és szín futurisztikusabb hatást kelt, miközben a karakterek továbbra is jól olvashatók.
Az összesen 21 választható motívumprogram révén könnyen készíthet csodálatos felvételeket a legkülönbözőbb szituációkban.
Érdekes még a Feliratszerkesztő (Title Edit)* funkció, amellyel szöveges információt, például a gyerekek, háziállatok, vagy az utazás állomásainak nevét adhatja hozzá a képekhez. Ezt az információt, valamint a dátumot, amely hasznos lehet album készítésekor, a Szövegnyomtatási v. más néven Karakterbélyegző (Text Stamp) funkcióval a kinyomtatott képre is elhelyezheti, akár saját maga nyomtatja ki képeit otthonában, akár laborban dolgoztatja ki azokat. Az SDHC-/SD-memóriakártya kiegészítésére, felvétel és másolás céljára a készülék mintegy 50 MB beépített memóriával is rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle