Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-2...
2014. július 17. 16:12, csütörtök - canon.hu

EOS-M fényképezőgépekhez való kompakt zoomobjektív, amellyel közelebb kerülhet az eseményekhez. A képstabilizátor védelmet nyújt a fényképezőgép bemozdulásából eredő elmosódás ellen. A léptetőmotoros technológia egyenletes és csendes fókuszálást biztosít videofelvétel közben.

Canon PowerShot A1000 IS gépteszt

2009. január 06. 09:09, kedd - SG.hu - Kruza Richárd
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A boltokban lévő hatalmas kínálatból újabb kiskategóriás gépet vettünk szemügyre. A PowerShot A1000 IS némileg kilóg a sorból.

Kívülről

"A mai kor láthatja, ahogy a PowerShot sorozat magasabb szintre kerül"- nyersfordítással ilyen színvonalú aktuális PR nyilatkozatot tett a Canon egyik vezetője, amitől olyan érzése támad az embernek, hogy a világ összes marketingese nemcsak hogy egy iskolába, de egy osztályba is járt. Egy ilyen mondatba (aminek ráadásul egyáltalán nincs semmilyen informatív tartalma) még belegondolni sem érdemes, jobb ha a reklámozott termékről inkább személyes tapasztalatot gyűjtünk.

Első ránézésre a PowerShot A1000 IS kicsit komolyabb benyomást kelt mint kategóriatársai. Köszönhető ez nagyrészt az átnézeti kereső jelenlétének, a hagyományos formájú, öncélú díszítőelemektől teljesen mentes háznak, és a nagy kijelzőnek. Vizuálisan két részre van osztva a gép: a vaskos markolat színben elüt a gép másik oldalától.

 

Canon PowerShot A1000 IS

 

 

A gép háza teljes egészében műanyag, és kapható kék, barna, szürke és lila színben. Külső méretét tekintve elődjénél, a PowerShot A580-nál kisebb, súlya akkumulátor és memóriakártya nélkül csupán 155 gramm. Mivel műanyag, az ember használat közben kényszert érez hogy különösen vigyázzon rá, mivel óhatatalan, hogy egy idő után a festett műanyag borítás karcolódjon, kopjon.

A gép fogása nagyon jó, majdnem ideális. Ez elsősorban a vaskos markolatnak köszönhető: ebben vannak ugyanis a ceruzaelemek és a memóriakártya. Minden gomb kéznél van, a gépet egyszerű kezelni, bár úgy a legbiztonságosabb ha bal kézzel is besegítünk. A külső burkolat ugyanis nagyon sima és elég csúszós, egyetlen probléma hogy a markolati résznél hiányzik valami tapadós, rücskös vagy gumiborítású rész - ez nagyobb önbizalmat adna a géppel való járkálás közben.

A gép kidolgozottsága nagyon jó, minden egyes része stimmel, az illesztések pontosak. A kezelőelemek, gombok szépen működnek, kellemes a géppel fotózni. Annak ellenére, hogy a hátlapi kezelőgombok mind laposak, a szerencsés tervezésnek köszönhetően normál méretű férfikézzel is jó kezelni a gépet. A kezelőszervek jól vannak elhelyezve, semmi sincs útban. Az exponálógombot véletlenül sem lehet eltéveszteni, mivel megfelelően kidomborodik, és a köré szerkesztett zoom gyűrű is mindig kéznél van. A módtárcsa hagyományos módon a gép tetején van, mozgása megfelelően szoros.

 

Canon PowerShot A1000 IS

 

 

Kijelző, kereső

A gép 2.5 collos P-Si TFT kijelzőjének 115 ezer pixeles felbontása van, és a kép 100%-át fedi le. Létezik ennél nagyobb felbontás is, de a képminőség megfelel a kategória mai követelményeinek sőt, a látvány inkább átlag feletti. Feltűnően éles szögből is olvasható a kijelző, a színvilág viszonylag élethű. A megfelelő fényerőnek köszönhetően nagyon erős napsütés kivételével mindig használható a kijelző. Erős fényben használhatjuk az átnézeti keresőt - mivel ilyen is van a gépen. Ez önmagában nagyon örömteli, azonban használatakor kicsit mérséklődik az örömünk, mivel elég kicsi, és nem valami precíz. De legalább van, és végül is használható.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 43 190 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle