Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/fotomarket/html/inc/boxes/latestprodlist.php on line 54
Canon PowerShot A1000 IS gépteszt - FotoOnline - online fotómagazin
 
 
Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Kiemelt híreink
Sencor színes fülhallgatók
2014. február 16. 20:35, vasárnap - FotoMarket

Válassza ki egyéniségéhez, hangulatához a legmegfelelőbb fülhallgatót! A Sencor SEP 170 típus több alternatívát is kínál.

Canon PowerShot A1000 IS gépteszt

2009. január 06. 09:09, kedd - SG.hu - Kruza Richárd
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A boltokban lévő hatalmas kínálatból újabb kiskategóriás gépet vettünk szemügyre. A PowerShot A1000 IS némileg kilóg a sorból.

Kívülről

"A mai kor láthatja, ahogy a PowerShot sorozat magasabb szintre kerül"- nyersfordítással ilyen színvonalú aktuális PR nyilatkozatot tett a Canon egyik vezetője, amitől olyan érzése támad az embernek, hogy a világ összes marketingese nemcsak hogy egy iskolába, de egy osztályba is járt. Egy ilyen mondatba (aminek ráadásul egyáltalán nincs semmilyen informatív tartalma) még belegondolni sem érdemes, jobb ha a reklámozott termékről inkább személyes tapasztalatot gyűjtünk.

Első ránézésre a PowerShot A1000 IS kicsit komolyabb benyomást kelt mint kategóriatársai. Köszönhető ez nagyrészt az átnézeti kereső jelenlétének, a hagyományos formájú, öncélú díszítőelemektől teljesen mentes háznak, és a nagy kijelzőnek. Vizuálisan két részre van osztva a gép: a vaskos markolat színben elüt a gép másik oldalától.

 

Canon PowerShot A1000 IS

 

 

A gép háza teljes egészében műanyag, és kapható kék, barna, szürke és lila színben. Külső méretét tekintve elődjénél, a PowerShot A580-nál kisebb, súlya akkumulátor és memóriakártya nélkül csupán 155 gramm. Mivel műanyag, az ember használat közben kényszert érez hogy különösen vigyázzon rá, mivel óhatatalan, hogy egy idő után a festett műanyag borítás karcolódjon, kopjon.

A gép fogása nagyon jó, majdnem ideális. Ez elsősorban a vaskos markolatnak köszönhető: ebben vannak ugyanis a ceruzaelemek és a memóriakártya. Minden gomb kéznél van, a gépet egyszerű kezelni, bár úgy a legbiztonságosabb ha bal kézzel is besegítünk. A külső burkolat ugyanis nagyon sima és elég csúszós, egyetlen probléma hogy a markolati résznél hiányzik valami tapadós, rücskös vagy gumiborítású rész - ez nagyobb önbizalmat adna a géppel való járkálás közben.

A gép kidolgozottsága nagyon jó, minden egyes része stimmel, az illesztések pontosak. A kezelőelemek, gombok szépen működnek, kellemes a géppel fotózni. Annak ellenére, hogy a hátlapi kezelőgombok mind laposak, a szerencsés tervezésnek köszönhetően normál méretű férfikézzel is jó kezelni a gépet. A kezelőszervek jól vannak elhelyezve, semmi sincs útban. Az exponálógombot véletlenül sem lehet eltéveszteni, mivel megfelelően kidomborodik, és a köré szerkesztett zoom gyűrű is mindig kéznél van. A módtárcsa hagyományos módon a gép tetején van, mozgása megfelelően szoros.

 

Canon PowerShot A1000 IS

 

 

Kijelző, kereső

A gép 2.5 collos P-Si TFT kijelzőjének 115 ezer pixeles felbontása van, és a kép 100%-át fedi le. Létezik ennél nagyobb felbontás is, de a képminőség megfelel a kategória mai követelményeinek sőt, a látvány inkább átlag feletti. Feltűnően éles szögből is olvasható a kijelző, a színvilág viszonylag élethű. A megfelelő fényerőnek köszönhetően nagyon erős napsütés kivételével mindig használható a kijelző. Erős fényben használhatjuk az átnézeti keresőt - mivel ilyen is van a gépen. Ez önmagában nagyon örömteli, azonban használatakor kicsit mérséklődik az örömünk, mivel elég kicsi, és nem valami precíz. De legalább van, és végül is használható.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle