Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Ragadj meg minden lehetőséget! Canon EOS...
2014. február 21. 17:47, péntek - canon.hu

Az EOS 1200D ideális azok számára, akik először használják a DSLR rendszert. A Canon EOS Companion alkalmazással együtt olyan képeket készíthetsz, amelyek tségével emlékeidet még könnyebb és élvezetesebb feleleveníteni.

Zsírleszívás házilag, digitálisan

2009. január 02. 18:48, péntek - [origo] Digifoto - Halász Dániel
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop tippek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Legújabb Photoshop tippünkben az úgynevezett Liquify eszköz használatát mutatjuk be: ez különösen jól jöhet a nyári, fürdőruhás fotók retusálásakor.

Az otthoni felhasználóknak szánt képszerkesztő programba, az Adobe Photoshop Elementsbe is beépítették a Liquify eszközt, amelynek használata leginkább a gyurmázáshoz hasonlítható. A képeket szinte folyékony halmazállapotúként kezeli a szoftver, így könnyen meg lehet változtatni az emberi testrészek méretét, például kicsinyíteni az orrot, növelni az izmokat vagy a melleket, vagy egyszerűen egy mosolyt varázsolni az egyébként tökéletes portréra.

A Photoshop Elements elindítása után az Editor részben megnyitva a módosítani kívánt fényképet a Filter > Distort > Liquify menüpontot választva indítható el a retusálás. Amennyiben nagy felbontású képről van szó, érdemes a manipulálás előtt vagy lecsökkenteni annak méretét, vagy egy kisebb területet kijelölni a Marquee Tool eszközzel (bal oldali paletta harmadik sorában található), így ugyanis gyorsabban fog reagálni a műveletekre a Photoshop.

 

 

A Liquify menüpontra kattintva egy új ablak jelenik meg, újabb beállítási lehetőségekkel. Itt a bal oldali palettán a mutatóujjal jelölt maszatoló eszközt fogjuk használni a retusálás során, a módosítani kívánt terület, illetve az elmosó ecset méretét pedig a jobb oldalon elhelyezett Brush Size feliratú csúszka segítségével lehet változtatni.

Mi az adott felvételen a modell fenékformáját, csípőjét, combját, vállát és felkarját karcsúsítottuk le, illetve mellbőségét növeltük meg. A módosítások közben érdemes apró lépésekben haladni, akár egy-egy testrész átformálása után Apply gombot nyomni és újra belépni a Liquify ablakba, így ha elrontanánk az eredményt, a History palettából visszahozható az előző állapot.

 

 

Arra is érdemes odafigyelni, hogy a változtatások mértéke ne legyen drasztikus, hiszen a fotóretusálás lényege ideális esetben éppen az, hogy a módosítás észrevehetetlen legyen, valóságosnak tűnjön a kép. Nem szabad túlzásba vinni a karcsúsítást, bár mindenképpen jót lehet mulatni vele.

A fotóalany alakjának megváltoztatása után jöhet a bőrhibák javítása: ezt jó esetben pár másodperc alatt meg lehet oldani az úgynevezett Spot Healing Brush eszköz használatával (bal oldali paletta, hetedik sor). A bőrhibára kattintva a szoftver automatikusan retusálja a bőr felületét és eltünteti az apró zavaró jegyeket.

 

 

Ennél valamivel bonyolultabb trükkel fejeztük be a bikinis fotó retusálását: a modell fenekének árnyéka olyan erős, hogy emiatt annak mérete is nagyobbnak tűnik a Liquify ecset ellenére is. Erre megoldás lehet a Clone Stamp eszköz, ezúttal azonban nem egy másik területről klónozunk át egy az egyben egy részletet. A felső palettán a klónozás módját normálról Lighten-re változtatva korrigálunk, így kivilágosodik az árnyék, de a bőrfelület textúrája is megmarad, ha az Opacity értéket 10 százalék alattira állítjuk be.

Az összes módosítás végeztével érdemes előhozni a History ablakot és megnézni, mekkora különbség van az eredeti és a végleges kép között. Jó esetben a változások minimálisak, de az összhatást tekintve mégis ideálisabbá teszik a képet a női és férfi szemeknek. A képet persze ne felejtsük elmenteni a File > Save as menüpont használatával.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 24 690 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera 24 690 Ft Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera
Sandisk Compact Flash Extrem 16GB memóriakártya 15 290 Ft Sandisk Compact Flash Extrem 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 4GB 200x memóriakártya 6 690 Ft Silicon Power Compact Flash 4GB 200x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle