Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/fotomarket/html/inc/boxes/latestprodlist.php on line 54
Pormentes és időjárásálló - Pentax K200D - FotoOnline - online fotómagazin
 
 
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Kiemelt híreink
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngen...
2014. június 19. 20:42, csütörtök - Syngenta Nemzetközi Fotópályázata

Újból meghirdette nemzetközi fotópályázatát a Syngenta, amelyre hazánkból is várják professzionális és amatőr fotósok jelentkezését.

Pormentes és időjárásálló - Pentax K200D

2008. december 02. 08:53, kedd - Pentax Magyarország
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Népszerű, digitális tükörreflexes (SLR) fényképezőgép, amely összehangolja a kiváló képminőséget és a felhasználóbarát tulajdonságokat, a kitűnő működtethetőséggel és a kiváló árfekvéssel. A magasabb kategóriájú modellekre jellemző korszerű digitális SLR tulajdonságokat egyszerű működéssel biztosítja.


Fő jellemzők:

PENTAX eredeti Rázkódáscsökkentési (SR [Shake Reduction]) mechanizmus nagyobb megbízhatóságot, éles képeket nyújt

A K200D a PENTAX által kifejlesztett (SR [Shake Reduction]) mechanizmussal készült, ami ténylegesen csökkenti a kamera rázkódását, és éles képeket biztosít, még különleges fotózási körülmények között is, pl. teleobjektív használatakor, sötétben, vagy éjszaka, vaku nélkül fotózva, illetve hosszabb expozíciót használva naplementekor. Ez a korszerű mechanizmus nagy sebességgel, függőlegesen és vízszintesen eltolja a CCD képérzékelő helyzetét, mágneses térerő alkalmazásával, miközben ez az eltolás a rázkódás mértékével arányosan jön létre, a beépített érzékelő segítségével. Kiváló kompenzációs hatást nyújt, ami kb. 2,5 – 4 fényérték fokozattal kompenzálja a felvételt. Mivel nem igényel különleges rázkódáscsökkentő objektívet, gyakorlatilag az összes létező PENTAX cserélhető objektívvel alkalmazható.

 

Pentax K200D
 
Pentax K200D
 

Kiváló képminőség

A K200D kombinálja a nagy és kiváló teljesítményű és 23,5 mm x 15,7 mm CCD képérzékelőt a bonyolult PRIME ([PENTAX Real Image Engine]) képkezelő rendszerrel. A mintegy 10,2 millió tényleges pixel révén, a K200D csodálatos, finoman részletezett képeket eredményez, nagymértékű gradációval és textúrával. Továbbá, a K200D Egyedi [Custom] funkciója lehetőséget nyújt a fotósnak, hogy a hat mód közül a számára legjobb képkidolgozást válassza.

Pormenetesítő rendszer eltávolítja a port a CCD képalkotó felületéről

A K200D kamera új, fotós-barát pormentesítő rendszere [Dust Removal (DR)] eltávolítja a port a CCD képalkotó (vagy kis-áteresztő szűrő) felületéről. A képérzékelő felületére gőzölögtetett fluor-vegyület – PENTAX eredetű szuper védőréteg [Super Protect (SP)] – ténylegesen eltávolítja a port és az egyéb szennyeződéseket a felületről. A következő lépésben, ha még marad a felületén por, akkor azt a nagy sebességű rázkódáscsökkentő rendszere lerázza. Végezetül, a felületről lerázott port az SR egység alatt elhelyezett adhéziós réteg gyűjti össze, kiküszöbölve ezzel annak visszakerülését a képérzékelő felületére. Ez a frissített DR rendszer új, Por-riasztó [Dust Alert] funkciót kínál, amellyel a fotós előre ellenőrizhető a képérzékelő pillanatnyi por-adhéziós állapotát.

Pormentes és időjárásálló konstrukció

A K200D kamera megbízhatóan pormentes, vízálló konstrukció, a speciális, a kamera 60 pontján alkalmazott tömítések révén, beleértve a kioldó gombot és a kapcsoló gombokat / szint beállítókat / tárcsákat. Ez a független kameraváz teszi gondmentesen lehetővé a K200D kamera használatát esőben, vagy egy poros helyszínen.

Automatikus érzékenységszabályozás, akár ISO 1600 értékig

A K200D automatikusan szabályozza az érzékenységet, akár ISO 1600 értékig, a téma fényességének és az objektív gyújtótávolság adatainak figyelembe vételével. Mivel ez a funkció lehetővé teszi, hogy a fotós rövidebb megvilágítási idővel fotózzon, gyenge megvilágításnál is (pl. beltéri sporteseményeken és éjszakai kompozícióknál), ezzel csökkenti a kamera rázkódását és az e miatt létrejövő életlen képek lehetőségét. Különleges helyzeteknél manuálisan is beállíthatja az érzékenységet ISO 100 és ISO 1600 tartományban.

 

Pentax K200D

 

 

11 élességérzékelős széles AF mérőmező

A K200D kamera bonyolult SAFOX VIII autofókusz rendszerét a 11 élességérzékelő jellemzi (9 kereszt-típusú helyezkedik el középen) a téma élességének automatikus beállításához a lehető legnagyobb pontossággal, még akkor is, ha a téma nem a középpontban található. A téma élességének azonnali megerősítéshez az illető élességérzékelő vörösre változik a keresőben.

Világos, éles keresőkép

A K200D kamera keresője az üveg penta-prizma révén 96 %-kos képfedést, és 0,85X nagyítást kínál, a téma egyszerűbb és jobb élességállításához, valamint a kép megkomponálásához. A beépített Natural-Bright-Matte II mattüveg nagy, világos témaképet ad.

Sokoldalú [Auto Picture mode] Automata képmód

A PENTAX által kifejlesztett [Auto Picture mode] az adott téma, vagy helyzet szerint automatikusan állítja be a legmegfelelőbb expozíciós módot (pl. Portré, Tájkép és Makro módok). Mivel a K200D nem csak a rekeszt és a megvilágítási időt állítja be, hanem szabályozza a fehéregyensúlyt, színtelítettséget, kontrasztot és az élességszintet is, a fotósnak csak a kép megkomponálására és az exponálásra kell koncentrálnia.


Nagy, 2,7 inch széles LCD monitor

A K200D kamera rendkívül nagy, 2,7 inch méretű színes LCD monitorral rendelkezik, a hátoldalán, 230 000 pixellel. A monitoron megjelenő képet akár 160 fokos szögben is ellenőrizheti, az LCD nagy mérete miatt, akár függőleges, akár vízszintes irányból. A képek megtekintését akár 20X nagyításban is megnézheti, hogy ellenőrizze az élességüket.


Egyéb jellemzők:

• Igen tartós saválló acél külső kameraváz
• 16-szegmenses mátrix, középre súlyozott fénymérési mód és spotmérés a különböző fotózási helyzetekhez
• 22 egyedi funkció a kamera személyre szabott működtetéséhez
• Mintegy 1100 képet készíthet az AA-típusú lítium elemekkel, az energiatakarékos konstrukció révén
• Kompatibilis a hagyományos Sd és a nagykapacitású SDHC memóriakártyákkal
• Egyidejűleg rögzíti a RAW- és a JPEG-formátumú képeket
• RAW gomb segíti a gyors képfájl váltást
• Nyolc digitális szűrő révén megvalósíthatja kreatív és művészi elképzeléseit
• Vázba épített RAW-formátumú képadat rögzítés
• Kompatibilis az SDM objektívekkel, a csendes és extra sima autofókusz működéshez
• PENTAX PHOTO Laboratory 3 RAW adatkezelő szoftver és PENTAX PHOTO Browser 3 képkereső program, a mellékelt CD-ROM lemezen.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle