Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/fotomarket/html/inc/boxes/latestprodlist.php on line 54
Ultra-nagylátószögű - Panasonic DMC-FX37 - FotoOnline - online fotómagazin
 
 
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kiemelt híreink
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-2...
2014. július 17. 16:12, csütörtök - canon.hu

EOS-M fényképezőgépekhez való kompakt zoomobjektív, amellyel közelebb kerülhet az eseményekhez. A képstabilizátor védelmet nyújt a fényképezőgép bemozdulásából eredő elmosódás ellen. A léptetőmotoros technológia egyenletes és csendes fókuszálást biztosít videofelvétel közben.

Ultra-nagylátószögű - Panasonic DMC-FX37

2008. november 17. 15:32, hétfő - Panasonic Magyarország
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Panasonic DMC-FX37-es Lumix fényképezőgép, lenyűgöző 25 mm-es ultra-nagylátószögű LEICA DC objektívvel és nagyteljesítményű ötszörös optikai zoommal (egy 35 mm-es filmes fényképezőgépen ez 25-125 mm-nek felel meg) figyelemreméltó képeket eredményez. Az FX37 elődeihez hasonlóan az igényesség és kifinomultság jegyében született. Kiváló képminőség és kivételes funkcionalitás jellemzi.

A Panasonic iA (Intelligens Auto) üzemmódja – mely mindenki számára könnyűvé teszi a gyönyörű képek készítését – az FX37-ben is megtalálható, azonban az elődökhöz képest több tekintetben is jelentős fejlődésen ment keresztül.

A készülék a Venus Engine képfeldolgozó elektronika legújabb generációját hordozza magában, ami egyaránt gondoskodik a gyorsaság és precizitásról, amellett, hogy energiafelhasználása a korábbi LSI-khez képest alacsonyabb..

Panasonic DMC-FX37

 

 Panasonic DMC-FX37

 

A gyönyörű állóképek készítése mellett az FX37-essel egyszerűen készíthetünk nagyfelbontású, 1280 x 720p méretű, 30 képkocka/mp-es mozgóképeket is, kiváló részletességgel. A (külön kapható) DMW-HDC2-es HD-komponenskábel használatával ezek a mozgóképek közvetlenül megjeleníthetők nagyfelbontású TV-készüléken, így nagy képernyőn, lenyűgöző minőségben nézhetjük meg azokat.

Az FX37-es egy sor egyéb, a fotózás lehetőségeit kiterjesztő funkciót kínál, köztük új motívumprogramokat is. A ’Pin Hole’ és ’Film Grain’ üzemmódok filmes gépre jellemző effektet állítanak elő, míg a ’Vakus sorozatfelvétel’ üzemmód teszi lehetővé a folyamatos sorozatfelvétel készítését a vaku folyamatos fénykibocsátása mellett . Egy másik új üzemmód a Transform mód, amely különösen a potré felvételeket teszi még élvezetesebbé azáltal, hogy különleges nyújtó, szélesítő és egyéb transzformációs effektek hozzáadását biztosítja a képekhez. A ’Kép szintezés’, ’Csoportos átméretezés’ és egyéb új funkciók biztosítják a még nagyobb kényelmet a fotózás után is.

A fémbevonatú panelbe öltöztetett karcsú FX37 kifinomult fényképezőgép meggyőző funkcionalitással és fantasztikus külsővel. A készülék ezüst, fekete és fehér színekben kapható.


25 mm-es ultra-nagylátószög, 5-szörös optikai zoom

A 10,1-megapixeles DMC-FX37 egy 25 mm-es kiváló minőségű Leica DC VARIO-ELMARIT, 5-szörös optikai zoommal rendelkező objektívet tartalmaz, amely F2.8 induló fényerőt kínál*. A 6 csoportban, 7 lencsetagot tartalmazó, 4 aszférikus lencsét – 6 aszférikus felületet – magába foglaló objektív megfelel a Leica szigorú szabványainak, és kivételes optikai teljesítményt nyújt. Ráadásul az újonnan kifejlesztett, egyenetlen vastagságú, konkáv folyadékfelszínű EA (extra magas törésmutatójú, aszférikus) lencse lehetővé teszi a 25 mm-es ultra-nagylátószögű kiváló optikai teljesítmény elérését úgy, hogy a lencseegység vékony, és a ház karcsú marad. A 25 mm-es ultra nagylátószögű objektív azonos fényképezési távolságból csaknem kétszer akkora területet fog be mint egy hagyományos 35 mm-es fényképezőgép. Ráadásul 3 megapixeles felbontás esetén az Extra Optikai Zoom funkció további nagyítást kínál, a CCD középső részének használatával a zoomteljesítményt 8,9-szerese növelve.


A nagyszerű fotózás immár nemcsak a professzionális fotográfusok kiváltsága -- Intelligens Auto mód

Panasonic DMC-FX37Az DMC-FX37 egy új ’AF-követés’ funkcióval gazdagítja az iA (Intelligens Auto) üzemmódot, mely olyan egymással összhangban működő funkciók összességét takarja, amelyek bárki számára egyszerűvé teszik a gyönyörű képek készítését.
iA üzemmódban a fényképezőgép aktiválja a Mega O.I.S.-t (optikai képstabilizátort), az Intelligens-ISO vezérlést, az Intelligens motívumprogram-választást, az Arcérzékelést és az Intelligens expozícióvezérlést. Ezzel leveszi a terhet a fotós válláról, aki így egyszerűen megkomponálja a képet és megnyomja a kioldó gombot azzal a biztos tudattal, hogy a kép tiszta, gyönyörű és tökéletesen exponált lesz.
Az új ’AF-követés’ funkcióval a felhasználó „rögzítheti” a fókuszt egy mozgó tárgyra. Ezután a fényképező automatikusan követi a tárgyat, amint mozog, fókuszban tartva azt, anélkül, hogy a felhaszálónak félig lenyomva kellene tartania az exponálógombot. Ez megkönnyíti a tökéletes pillanat megörökítését tisztán megfelelő élességgel, például, amikor gyermeket, kisállatokat, vagy sportjelenetet fotózunk.
Az Intelligens motívumprogram választás automatikusan kiválasztja 5 motívumprogram – Makró, Portré, Tájkép, Éjszakai portré és Éjszakai tájkép – bármelyikét, amelyik legjobban illeszkedik a fényképezési helyzethez.
Az Arcérzékelés funkció képes megkeresni akár 15 arcot a képen és a fókuszt, illetve az expozíciót úgy beállítani, hogy azok tisztán és élesen kerüljenek megörökítésre. Az arcérzékelés az új modellben ráadásul még pontosabb. A készülék a fókusz és az expozíció folyamatos állításával tud reagálni még akkor is, ha az arc elfordul a kamerától. Az AF-követéssel kombinálva az Arcérzékelés segít a felhasználóknak az élesség mindenkori helyes beállításában. Az FX37 mindemellett a vaku használatakor esetlegesen fellépő vörösszem effektus azonnali digitális korrekciójára is lehetőséget nyújt.
Az Intelligens expozícióvezérlés kiküszöböli az alul-, illetve a túlexponált képeket. A funkció a sötét területek világosabbá tételével nagyobb dinamikát kölcsönöz a képeknek, de az új modellekben Immár egy automatikus háttérfény kompenzációt is alkalmaz, mely azonnal aktiválódik, ha a fényképező úgy érzékeli, hogy a fényforrás a téma mögött van. Ez igen hasznos, amikor az Intelligens expozícióvezérlés hatása nem elegendő az erős háttérfény miatt.
A gyors AF (autofókusz) rendszer lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép a témán tartsa a fókuszt felvételi üzemmódban, még akkor is ha az exponálógombot korábban nem nyomtuk le félig. Mivel az élesség így mindig a témához közel van beállítva, az autófókusz működési ideje minimális.

A fent emllített funkciókon túl az iA mód megörökli mindazokat az automatikusan működő alapvető funkciókat, melyekre a felhasználóknak szüksége van egy jó digitális fényképezőgépben. Ezek magukban foglalják a Mega O.I.S.-t, mely kiküszöböli a kézremegésből adódó elmosódást és az Intelligens ISO-vezérlést, mely az ISO-érzékenység állításával akadályozza meg az elmosódást, abban az esetben, ha a téma mozog a kép készítése közben. A Mega O.I.S. hagyományosan 1-es és 2-es üzemmóddal rendelkezik, illetve most már AUTO móddal is, mely kiválasztja a kettő közül a megfelelőbbet az alkalmazott gyújtótávolság függvényében.
A felhasználó mindezeket a hasznos, kényelmes, fotózást segítő funkciókat könnyedén aktiválhatja az iA mód egyszerű kiválasztásával.


Izgalmas lehetőségek a fotózás örömének kibővítésére a nagyfelbontású korszakban

Panasonic DMC-FX37Az összes Lumix fényképezőgép képes 1920 x 1080 képpontos HD (nagyfelbontású) fotókat készíteni, melyek tökéletesen alkalmazkodnak a széles (16:9)-es HDTV-n történő teljes képernyős vetítéshez. Az FX37 ezenkívül 1280 x 720p felbontású dinamikus HD mozgóképeket is készít, folyamatos, 24 képkocka/mp sebességgel a WVGA (848 x 480) és a normál VGA (640 x 480) felbontások mellett.
A frissen megjelent HD komponens kimeneti lehetőséggel a DMC-FX37-tel készített álló- és mozgóképeket pompás HD minőségben élvezheti. Ehhez csak egyszerűen csatlakoztatnia kell a fényképezőgépet egy nagyfelbontású TV-hez egy opcionális komponenskábel (DMW-HDC2) segítségével.
Az FX37 zenével kiegészített diavetítés lehetőségét is kínálja. Csak jelölje ki a képeket, melyeket meg akar mutatni és válassza ki a szelekcióhoz legjobban illő hangulatot a ’természetes’, ’lassú’, ’városi’ vagy ’swing’ lehetőségek közül, és máris érzelemmel teli diavetítést rögtönözhet az átúsztatás effektek széles választékával és a passzoló zenével, mindenféle bosszantó állítgatás nélkül. Ha 1920 x 1080 felbontású HD fotókkal csinálja a diavetítést, az opcionális komponenskábel használatával zenével kísért hatásos HD vetítést is élvezhet egy nagyképernyős HDTV készüléken.
*Mozgókép üzemmódban a felvételi idő hossza az SDHC/SD-memóriakártya kapacitásától függ. (A mozgóképenként 2 GB-os felvételnek megfelelő határig.) Ha a mozgókép minőségét HD, WVGA vagy VGA valamelyikére állítja, azt javasoljuk, hogy nagysebességű memóriakártyát használjon 10MB/s, vagy annál nagyobb átviteli sebsséggel. Néhány lencsemozgásnak a hangja esetleg rákerülhet a felvételre.

Széles látószögű, nagy, 2,5 collos, intelligens LCD 230 000 képpontos nagy felbontással a kényelmes fotózás és visszanézés érdekében

A tiszta, jól látható képet biztosító 2,5”-os LCD 230 000 képpontot tartalmaz, ami megfelelő részletességet kínál a képek komponálásakor és visszanézésekor egyaránt. Az ’Intelligens LCD’ funkció érzékeli a megvilágítási körülményeket és automatikusan megnöveli az LCD háttérvilágítását max. 40%-kal, amikor nyílt térben, napsütésben fotózunk, valamint beállítja a képfrissítés sebességét gyengén megvilágított környezetben, és kombinálja az összetett képpont-kiolvasási eljárással, ezáltal biztosítva a jól láthatóságot sötét helyzetekben. A megvilágítási körülményeket precízen feltérképezve és a fényerőt automatikusan a 11 fokozat valamelyikébe vezérelve, ez a funkció a legtökéletesebb láthatóságot adja a kijelzőnek bármilyen helyzetben, extra energia felhasználása nélkül.

Egyéb haladó funkciók

Az új DMC-FX37-es változatos funkciókat tartalmaz, hogy a felhasználó még több kényelmet és örömöt találjon a gyönyörű képek elkészítésében.
Az FX37-es összesen 25-féle motívumprogramot kínál a bármilyen fotózási körülményhez történő alkalmazkodás érdekében. Az új ’Pin Hole’ és ’Film Grain’ üzemmódok egyedi, filmesgép-szerű hatást és környezetet adnak a képeknek. Bemutatkozik egy új motívumprogram, a Transform mód, amelyik levágja és kinyújtja a képet, hogy a témát virtuálisan vékonyabbá vagy szélesebbé alakítsa át. Ez ’Ragyogás’ effekttel is rendelkezik, hogy az átalakítás még különlegesebb és érdekesebb legyen. A motívumprogramok tényleges hatása a felvétel elkészítése előtt már látható az LCD-kijelzőn.
A ’Kép szintezés’ egy másik olyan funkció, mely a fotózás utáni kényelmet szolgálja. Amikor egy kép kissé „lejt” jobbra, vagy balra, mert a fényképezőgép egy kissé ferdén volt tartva a kép készítése közben, akkor a ’Kép szintezés’ funkció vízszintesre forgatja a képet és levágja a felesleges széleket*.  
A 2.0 HS-kompatibilis USB port és a kb. 50 MB-nyi belső memória még tovább fokozza az FX37 kényelmes használatát.
A szórakoztató elektronikai iparágban szerzett óriási tapasztalatát igénybe véve a Panasonic elkötelezte magát amellett, hogy innovatív, csúcsteljesítményű fényképezőgépek és más korszerű digitális képrögzítő termékek bevezetésével egy új fényképezési kultúrát teremt meg.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle