Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a me...
2016. március 11. 15:27, péntek - hama.blog.hu

Az addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér mondást azok biztosan nem szeretik, akik iPhone-t vagy iPadot használnak; ezeknek a készülékeknek a belső memóriáját ugyanis nem lehet memóriakártyával bővíteni. Szerencsére azért van gyors megoldás arra az esetre, ha fogyóban a szabad kapacitás!

 

Lenyűgöző felbontás - Panasonic DMC-FX150

2008. november 11. 12:06, kedd - Panasonic Magyarország
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A lenyűgöző 14,7 megapixeles felbontású új DMC-FX150-es azon felhasználók széles körének az igényeit elégíti ki, akik olyan vonzó, kompakt fényképezőgépet keresnek, amely könnyűvé teszi a tiszta, éles kifejező és gazdag részletezettségű fotók készítését.

A 28 mm-es nagylátószögű objektívvel ellátott FX150-essel lehetővé válik az igazán nagyívű tájképek elkészítése. A nagylátószögű objektív alkalmazása azzal az előnnyel is jár, hogy egy olyan nagy épület vagy építészeti alkotás is beférjen egy szimpla képbe, ami a legtöbb hagyományos fényképezőgéppel nem lenne lehetséges. Sőt ha szűk vagy túlzsúfolt belső térben kell fényképet készíteni, a nagylátószög segítségével több ember fér el a képen. A 14,7 megapixel – a legtöbb, amit kompakt fényképezőgép ajánl – biztosítja a fényképek élességét, tisztaságát és nagyítás esetén is az éles részleteket. A nagy felbontás azt is jelenti, hogy a képek nem kívánatos részeit levághatja, a maradékot felnagyíthatja, ezáltal egy gyönyörűen megkomponált képet alkothat amely csak a kiváló részleteket őrzi meg.

Panasonic FX-150
 
Panasonic FX-150

 

Az FX150 szíve a Panasonic új, nagysebességű, kiváló teljesítményű, újgenerációs képfeldolgozó rendszere. A ’Venus Engine IV’ nemcsak a sorozatfelvételeket vagy a gyenge fényviszonyok között készített felvételeket adja vissza kitünően, de az energiahatékonysága is sokkal jobb, mint a korábbi modellé, az akkumulátor egyetlen feltöltésével 330 kép (CIPA) készíthető.

A készülék nagyon egyszerű kezelhetőséget is kínál, lehetővé téve a felhasználó számára a kívánt  zársebesség beállítását. A Bracket (konzol) funkció tartalmazza a már a korábbi modellekben is alkalmazott ’Expozíciósorozat’-t és egy új ’Színsorozat’ funkciót is, amellyel az exponáló gomb egyszeri lenyomásával egy színes, egy fekete-fehér és egy szépia kép készül egyszerre. Az FX150 egy új ’Multi-expozíció’ funkciót is bemutat, mely egy érdekes művészi effektust hoz létre három egymás után következő állókép egymás fölé másolásával, míg a felhasználó a megelőző képet nézi a kijelzőn. Ezenkívül a fehéregyensúly funkciót egy színhőmérséklet beállítással a hagyományos egydimenziósról kétdimenziós kompenzálásúvá fejlesztették, mely még precízebb beállítást tesz lehetővé. A felhasználók 11 fókuszpontból választhatják ki az autofókusz beállítását.

A Panasonic iA (Intelligens Auto) üzemmódja, mely mindenki számára könnyűvé teszi a gyönyörű képek készítését, további fejlesztésen esett át az új Lumix fényképezőgépek – köztük az FX150 esetében is. Az újonnan hozzáadott ’AF Tracking – autofókusz-követés’ funkció automatikusan követi a témát, miután az élesség beállításra került – még akkor is, ha a tárgy folyamatosan mozog – ezzel téve könnyebbé a meghatározó pillanatok éles, jól fókuszált képeken történő megörökítését. Az FX150 folyamatosan ellenőrzi a környezeti megvilágítottságot és automatikusan aktiválja a háttérfény kompenzációt, amikor úgy találja, hogy a fényforrás a téma mögött helyezkedik el. Az ’Arcérzékelés’ pontossága szintén fejlesztésre került, folyamatos AF/AE állítást téve lehetővé, még akkor is, ha egy arc mozog, vagy a detektálást követően a személy hátat fordít a fényképezőgépnek. Az ’Intelligent Exposure – Intelligens expozíciószabályozás’ funkció segít a természetes hatású, élethű képek készítésében azáltal, hogy kiküszöböli a képek esetleges alul-, illetve túlexponáltságát.

Panasonic FX-150

 Az FX150-es új panelt kapott, amely a korábbinál jobb rálátást biztosít a hátoldali kijelzőre, hogy az Intelligens LCD mindenféle fényviszony között tisztán és könnyen látható legyen.
A fényképezőgép a képeket RAW formátumban is képes rögzíti, ami előnyt jelent azoknak a felhasználóknak a számára, akik a későbbiekben szeretnék akár alaposan átszerkeszteni, vagy különböző effektekkel gazdagítani a képeket. A szolgáltatásoknak és funkcióknak ezzel a bőséges csomagjával az FX150 kilép a hagyományos kompakt fényképezőgépek közül, megadva a felhasználóknak azt az erőt és szabadságot, melyet mind a végtelenül élethű fotók, mind a művészileg kifejező képek készítésének lehetősége nyújt számukra.

Az FX150-es azoknak ajánlható, akik egy jól felépített, stílusos, kompakt digitális fényképezőgépet szeretnének, mely működését és minőségét tekintve jóval több, mint az átlagos modellek. Az ezüst és fekete színváltozatban kapható FX150-es ízléses és kifinomult darab, mely igényes felnőttek számára vonzó választás.

Az új FX150 változatos funkciókat tartalmaz, hogy a felhasználó még több kényelmet és örömöt találjon a gyönyörű képek elkészítésében. A gép összesen 24-féle motívumprogramot kínál, a bármilyen fotózási körülményhez történő alkalmazkodás érdekében. Az új ’Pin Hole’ és ’Film Grain’ üzemmódok egyedi, filmesgép-szerű hatást és környezetet adnak a képeknek. Bemutatkozik egy új motívumprogram, a Transform mód, amelyik levágja és kinyújtja a képet, hogy a témát virtuálisan vékonyabbá vagy szélesebbé alakítsa át. Ez ’Ragyogás’ effekttel is rendelkezik, hogy az átalakítás még különlegesebb és érdekesebb legyen. A motívumprogramok tényleges hatása a felvétel elkészítése előtt már látható az LCD-kijelzőn.

A 2.0 HS-kompatibilis USB port és a kb. 50 MB-nyi belső memória még tovább fokozza az FX150-es kényelmes használatát.

Tulajdonságok:

• 28 mm-es nagylátószögű Leica DC objektív F2.8 fényerővel és 14,7 megapixeles, nagyfelbontású CCD-vel kicsi, keskeny készülékházban
• Egyszerű manuális vezérlés és sokoldalú funkciók a kreatív fotózás érdekében
• Csúcssebességű, csúcsminőségű képfeldolgozó LSI: Venus Engine IV
• A nagyszerű fotózás immár nemcsak a professzionális fotográfusok kiváltsága -- Intelligens Auto mód
• Izgalmas lehetőségek a fotózás örömének kibővítésére a nagyfelbontású korszakban
• Széles látószögű, nagyméretű, 2,7 collos, intelligens LCD kínál tiszta képet – bármikor

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle