Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Sencor színes fülhallgatók
2014. február 16. 20:35, vasárnap - FotoMarket

Válassza ki egyéniségéhez, hangulatához a legmegfelelőbb fülhallgatót! A Sencor SEP 170 típus több alternatívát is kínál.

Új cserélhető objektíves - Panasonic DMC-G1

2008. szeptember 15. 19:36, hétfő - Panasonic Magyarország
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

LUMIX G Mikro 4/3-os rendszerű, cserélhető objektíves digitális fényképezőgép


A Panasonic néhány héttel ezelőtt örömmel jelentette be egy teljesen új cserélhető objektíves fényképezőgép rendszer megalkotását, melyet LUMIX G Mikro Rendszer névre keresztelt. Az új szabvány a Négyharmados Rendszer által a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek számára nyújtott előnyöket bővíti ki azzal, hogy a méret és súly drámai csökkentését teszi lehetővé.

Bár a cserélhető objektíves digitális tükörreflexes fényképezőgépek nemzetközi piaca folyamatosan bővül, a vásárlók sokszor mégis inkább a kompakt modellek mellett döntenek, mert a DSLR gépeket túlságosan nagynak, nehéznek és bonyolultnak tartják. A Panasonic azért alkotta meg a Mikro 4/3-os rendszert, hogy a tükörreflexes készülékek által nyújtott kiváló képminőséget ötvözze a kompakt gépek sokoldalú felhasználási funkcióival ill. kényelmével, és mindezt ideális méretben kínálja a felhasználóknak.

A Mikro 4/3-os rendszert az alábbi jellemzők különböztetik meg egyértelműen a 4/3-os rendszertől*:
- a bajonett és az érzékelő közötti távolság mintegy 50%-kal rövidebb
- az objektív bajonettjének külső átmérője 6 mm-rel kisebb
- a bajonettnél az elektromos érintkezők száma 9-ről 11-re emelkedett

Az új szabvány azonban nemcsak a vázak méretének és tömegének csökkentését teszi lehetővé, hanem a objektívekét is. Ez különösen az átlagosnál nagyobb látószöget nyújtó- és a teleobjektívek vonatkozásában igaz. A Mikro 4/3-os szettek így különösebb erőfeszítés nélkül könnyen hordozhatók akár hosszabb időn keresztül is.

A normál 4/3-os objektívek adaptergyűrű segítségével erősíthetők fel a Mikro 4/3-os szabvány szerinti vázakra, ezáltal rendszer-váltás esetén nincs feltétlenül szükség a meglévő objektívpark cseréjére.

Az új szabvány számos további előnnyel kecsegtet. Ezek közül csak néhány pl. a teljesen hangtalan működés, az Állandó Élőképet és innovatív funkciókat biztosító elektronikus kereső, vagy az egyszerű és kényelmes fotózást biztosító Intelligens Automata technológia alkalmazása.

A kiváló képminőséget és könnyű hordozhatóságot ötvöző LUMIX G Mikro Rendszer új színt visz a digitális fényképezőgépek világába, ami egyúttal új választási lehetőséget is jelent.
A minőség, méret és minőség újfajta kombinációja új generációs szabványt teremt.

*A képérzékelő mérete a Mikro 4/3-os és a 4/3-os rendszer esetén azonos.

 

Panasonic DMC-G1
 
Panasonic DMC-G1

 

A világ első cserélhető objektíves, de nem tükörreflexes digitális fényképezőgépe Állandó Élőkép funkcióval, mely az új Mikro 4/3-os szabványt követi: DMC-G1 a LUMIX G Mikro Rendszertől
A Panasonic bejelentette új fényképezőgépét, a mind kialakítását, mind tulajdonságait tekintve rendkívül izgalmas DMC-G1-et, mely az új Mikro 4/3-os szabvány szerint készült. Szokatlanul kis méretével, fejlett funkcióival, könnyű kezelhetőségével, és kényelmi szolgáltatásaival a G1 átformálja a cserélhető objektíves fényképezőgépekről alkotott képet, melynek alapjául ezidáig csak a tükörreflexes modellek szolgáltak. A tükörmentes felépítés és a 4/3-os képérzékelők által nyújtott kiváló képminőség tisztán elválasztja a G1-et a szokásos DSLR gépektől, melyek a legtöbb ember fejében élő kép szerint, nagyok, súlyosak, és nehezen kezelhetők.

A Panasonic teljesen új koncepció szerint gyártja modelljét, és nagyszerűen használja ki a digitális technikában és a 4/3-os szenzorok alkalmazásában rejlő lehetőségeket. A váz és az objektív közötti elektronikus érintkezők számának növelésével a rendszer még tovább fejleszthető, és további izgalmas lehetőségeket tartogat. A G1 ráadásul nemcsak az új Mikro 4/3-os szabvány szerint készülő objektívekkel való kompatibilitást támogatja, de a normál 4/3-osokkal való együttműködést is (opcionális adaptergyűrű alkalmazásával). Ez azt jelenti, hogy ha egy vásárló az új rendszer mellett dönt, nem kell feltétlenül megszabadulnia már meglévő, akár más márkájú 4/3-os objektívjeitől.
A G1 a világ első olyan fényképezőgépe, mely a Mikro 4/3-os szabvány szerint készül. Az új modellel a Panasonic tükörmentes felépítést vezet be a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek világába, ami a készülékek méretének jelentős csökkenését eredményezi. A méretcsökkenésnél azonban jóval többről van szó. Az új rendszer lényegi tulajdonságaiból fakadóan számos új, innovatív technológia és funkció készülékben való alkalmazása oldható meg. Ennek köszönhetően a G1 a cserélhető objektíves gépeknél szokásos optikai kereső helyett Állandó Élőképet biztosító fejlett elektronikus keresővel rendelkezik. Ezen túlmenően gyors és pontos élességállítást biztosító Kontraszt AF-rendszert kínál, és tartalmazza a kompakt modelleknél nagy sikerrel alkalmazott, egyszerű és eredményes felvételkészítést támogató Intelligens Auto (iA) módot is. Ez utóbbi 6 különböző, egymással összhangban működő érzékelő és korrekciós technológiát foglal magában: a MEGA O.I.S. optikai képstabilizátort, az Intelligens ISO-vezérlést, az Arcérzékelést, az Intelligens motívumprogram-választást, az Intelligens kontrasztvezérlést, és az AF-követést. Mindezek együttesen biztosítják, hogy a felhasználó minél egyszerűbben és kényelmesebben készíthessen nagyszerű fotókat bármilyen fényképezési szituációban. Éppen ezért azon emberek számára, akik a lehető legjobb minőségre vágynak, de eddig haboztak, hogy DSLR gépet vegyenek a nehéz kezelhetőség, valamint az elrettentő készülékméret és -tömeg miatt, a G1 ideális választás.
A G1 által nyújtott kiváló képminőség hátterében 4/3-os, 12,1 megapixel felbontású Live MOS szenzor áll, ami kiváló dinamikatartományt nyújt, és energiafelhasználása alacsony. A képérzékelőt tökéletesen egészíti ki a Venus Engine LSI-k legújabb generációja, a precíz képfeldolgozást, valósághű színeket és fejlett zajcsökkentést produkáló Venus Engine HD. Az objektívek cseréje során a fényképezőgép belsejébe jutó por problémáját a Panasonic szuperszónikus hanghullámos szűrő alkalmazásával oldotta meg. Ez meggátolja, hogy szennyeződés rakódjon a képérzékelőre.
A G1-gyel a fotók kényelmesen komponálhatók meg a 460.000 képpontot tartalmazó kihajtható és nagy szögben forgatható 3"-os LCD-n, a felvételek megtekintése pedig HDMI-kimeneten keresztül is lehetséges.
Különösen azok számára, akik még sosem használtak cserélhető objektíves fényképezőgépet, vagy próbáltak már, de csalódtak, mert azok használatát nem találták kényelmesnek és egyszerűnek, a G1 ajtót nyithat a szórakozás, szépség és határtalan kreatív lehetőségek világába.

1. Korszakalkotóan kisméretű cserélhető objektíves digitáilis fényképezőgép, melyet az új Mikro 4/3-os szabvány hívott életre

 

A G1-gyel a Panasonic innovatív tükörmentes felépítést vezet be a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek világába, ami a készülékek méretének jelentős csökkenését eredményezi. A G1 jóval kisebb, mint a jelenleg forgalmazott DSLR fényképezőgépek, ami nagyrészt a Mikro 4/3-os rendszer alkalmazásának köszönhető. Az új szabvány lehetővé tette, hogy a bajonett és a képérzékelő közötti távolság a 4/3-os rendszerhez képest felére csökkenjen, egészen pontosan 40 mm-ről 20 mm-re. A bajonett külső átmérője az előbbi összehasonlításban szintén csökkent mintegy 6 mm-rel. A Mikro 4/3-os rendszer azonban nemcsak a készülékek, hanem a kapcsolódó objektívek méretét tekintve is forradalmi újdonságot jelent, különösen az átlagosnál nagyobb látószöget nyújtó lencserendszerek és a teleobjektívek vonatkozásában.
A G1 úttörő szerkezeti felépítése gyökeresen megváltoztathatja a cserélhető objektíves gépekkel szemben támasztott elképzeléseket és igényeket. Azzal, hogy még 3"-os kihajtható-forgatható LCD alkalmazása mellett is ilyen kompakt méreteket ölt, és emellett kiváló képminőséget biztosít, alaposan elgondolkodtathatja azokat, akik tükörreflexes fényképezőgép vásárlásán törik a fejüket.
Egy másik érdekesség, ami megkülönbözteti a G1-gyet a szokásos digitális SLR gépektől, hogy a fekete mellett két másik színváltozatban is kapható; vörösben és kékben. Ez nagyobb lehetőséget ad az önkifejezésnek és divatot is teremthet. Egy biztos, pusztán ez utóbbi  - viszonylag jelentéktelennek tűnő  - tény is mutatja, hogy most valami más születettt. Valami, ami új stílust és lendületet hozhat a digitális fényképezés világába.

2. Állandó Élőkép nézet az LCD-n és a keresőben

Panasonic DMC-G1A G1-gyel a Live View üzemmód minden előnye maradéktalanul kihasználható. A tükörreflexes gépekkel ellentétben a G1 nemcsak az LCD-n képes állandó élőképet közvetíteni, hanem a keresőben is. A kereső "LVF" elnevezése is innen ered (Live Viewfinder). Az LVF az optikai keresőkhöz hasonló kivételes képminőséget, jó láthatóságot biztosít, miközben a felvételi információk is megjeleníthetők rajta, sőt a beállítások, így pl. a fehéregyensúly 2-tengelyes koordinátarendszerben való módosításának közvetlen hatása is ellenőrizhető. A tükör nélküli szerkezet révén a digitális technika legújabb vívmányai mind a felhasználó előnyére fordíthatók.
A G1 állandó élőlépes keresőjének felbontása 1.440.000 képpont ekvivalens felbontású, a nagyítási arány pedig tiszteletre méltó 1,4-szeres (0,7-szeres 35 mm-es filmes egyenértékre átszámítva). Egy beépített szenzor automatikusan érzékeli, ha a felhasználó a szeméhez emeli a gépet és a keresőbe néz, vagy ha épp ellenkezőleg eltartja magától a készüléket. Ez utóbbi esetben bekapcsolja a 3"os kihajtható és nagy szögben forgatható, gyönyörű képet adó 460.000 képpontos LCD-t.
Állandó Élőkép módban a Live MOS szenzor valós időben közvetíti a róla érkező jeleket, és 60 kép megjelenítését biztosítja az LCD-n másodpercenként.
Mind a kereső, mind az LCD 100%-os látómezőt nyújt, így saroktól sarokig pontosan komponálhatja meg a képeket, és nem kell a megérzéseire vagy becslésekre hagyatkoznia.

3. Kontraszt AF

A G1 Kontraszt AF-rendszert használ az élesség beállításához, ami nemcsak pontos és jól használható, de nagyon gyors is, sőt rendkívüli sokoldalúságot nyújt. A felhasználó számos automatikus fókuszmód közül választhat: többpontos AF akár 23 mező kiértékelésével, 1-pontos AF választható fókuszterülettel, arcérzékelés, és AF-követés. 1-pontos AF-módban az élességállítás alapjául szolgáló keret mérete egyszerűen állítható a mini-beállítótárcsa forgatásával. A G1 az ún. Gyors AF funkciót is tartalmazza, ami már akkor megkezdi az élességállítást, amikor célra tartja a készüléket. Így nem kell félig lenyomnia a kioldó gombot, amivel időt takaríthat meg, és gyorsabban reagálhat a váratlan fotózási helyzetekben. Emellett folyamatos AF funkció használatára is lehetőség van.
* A kontraszt AF funkcióval nem kompatibilis objektívek esetében csak manuális élességállításra van lehetőség. Más funkciók működése is korlátozott lehet, amennyiben nem a LUMIX G VARIO 14-45mm/F3.5-F5.6 ASPH./MEGA O.I.S. vagy a LUMIX G VARIO 45-200mm/F4.0-F5.6/MEGA O.I.S. objektívet használja a készülékkel.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle