Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
2014. július 02. 10:40, szerda - brotherkellek.hu

Ha a jövőben csak egyszer is szeretne nagyobbat nyomtatni vagy másolni, akkor vegyen A3-as multifunkciós készüléket az A4-es helyett, mert megéri!

A Canon MV800-as sorozat

2006. február 15. 00:00, szerda - Canon Hungária
Termékismertetők » Videokamerák Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Az intuitív, minden bonyolultságot nélkülöző kezelhetőséget igénylő felhasználók számára a kamerákon egy új, „Easy” feliratú gomb („Egyszerű felvételkészítés”) is megtalálható, amelynek megnyomásával a készülék teljesen automata módba kapcsol. Mind a négy új digitális videokamera erőteljes optikai zoommal rendelkezik: az MV850i 22-szeres (a digitális zommal együtt 440-szeres), míg az MV830i, MV830 és MV800 20-szoros optikai nagyításra képes. Mindegyik modell rendelkezik elektronikus képstabilizátorral (EIS), nagyfelbontású „Letter Box” képernyővel, valódi széles formátumú 16:9 móddal, dupla semleges (ND) szűrővel, webkamera funkcióval, valamint „Super Night” (MV850i) és „Night” éjszakai felvételi módokkal. Az MV850i, MV830i és MV830 modellek támogatják a PictBridge szabványt, amely lehetővé teszi a képek arra alkalmas fotónyomtatókon történő kinyomtatását számítógép használata nélkül.
Kis méretük (mindössze 5,1 cm-es vastagság és 430 grammos súly) ellenére 2,4 inch képátlójú színes LCD képernyővel, és ugyanazzal a DIGIC-DV processzorral építették a készülékeket, amelyeket a Canon a csúcskategóriás digitális videokameráiban is alkalmaz.

Egyszerű használat

Az MV800-as sorozatban minden kezelőszerv és funkció az egyszerű használhatóságot, a könnyed felvételkészítést és megjelenítést szolgálja. A teljesen automata és a programozott üzemmódok közötti átkapcsolásra szolgáló „Easy” gombon kívül számos, ideálisan elhelyezett kezelőgomb segíti az „egykezes” használatot. Az ergonómikus, ovális forma, az egyvonalban elhelyezkedő kapcsolók és a rovátkolt felületű gombok a könnyű használat mellett áramvonalas megjelenést is kölcsönöznek a kameráknak. A felvételkészítés könnyítése érdekében új egyfunkciós gombok is megjelentek a gépeken: egy „Night Mode” gomb az Éjszakai mód használatához, valamint külön gombok az LCD monitor háttérvilágításának bekapcsolására és a 4:3 és 16:9 képarányok közötti váltásra. A menü kialakítása szintén a könnyed navigálást segíti elő.

16:9 üzemmód

A nagyfelbontású, 16:9-es képarányú üzemmód „filmszerű”, teljes-képernyős lejátszást biztosít a modern televíziókon. A digitális videokamerák ezen árszegmensében az MV800-as sorozatban elsőként jelenik meg a nagyfelbontású 16:9 formátum. A rögzítés és a lejátszás során a felvétel 16:9 képarányú megjeleníthetőséget a „Letter Box” szabvány biztosítja - így elkerülhető, hogy a kép „összenyomódjon”. Az MV850i-hez mellékelt 0,6-szoros nagy látószögű előtétlencse segítségével panorámaszerű álló- és mozgóképek is készíthetők.

Precíziós optika

A precíziós optika terén szerzett több mint 60 éves tapasztalatának köszönhetően a Canon Canon aszférikus lencsetagot is tartalmazó üvegoptikával látta az új digitális videokamerákat, amely kontrasztos, éles, és szférikus torzulásoktól mentes felvételeket biztosít (ami általában a szerényebb minőségű optikáknál tapasztalható). A különösen világos környezetben - például strandon vagy sípályán - észlelhető fehérárnyalat-vesztés elkerülése érdekében valamennyi új modell úgynevezett „dupla-semleges” (ND) szűrővel rendelkezik. A videokamerákba épített elektronikus képstabilizátor (EIS) csökkenti a zavaró kép-bemozdulásokat, és nyugodt, egyenletes felvételkészítést tesz lehetővé, és a legtöbb szituációban feleslegessé válik az állvány használata.

Digitális állóképek

A fényképezőgép- és videokamera-gyártás terén szerzett több mint 60 éves tapasztalata kamatoztatásával a Canon az MV850i, az MV830i és az MV830 modelljeit úgy fejlesztette ki, hogy azokkal videofelvétel közben is minőségi fotók rögzíthetők. Az állóképeket a kamerák JPEG formátumban közvetlenül MMC vagy SD memóriakártyákon tárolják, a kártyákra Motion-JPEG videofájlok is menthetők. A memóriakártya kapacitásától függően akár 60 percnyi Motion-JPEG mozgókép is közvetlenül a kártyára rögzíthető. Az MV850i, MV830i és MV830 modellek alaptartozéka egy 8MB SD kártya is. A mechanikai zár igazi digitális fényképezőgép-funkcionalitást kölcsönöz ezeknek a modelleknek, és kiküszöböli a hagyományos videokamerákra jellemző gyakori bemozdulást. A kártyán tárolt fotók és videók egyszerű és gyors áttöltését az USB 2.0 FS csatlakozás biztosítja. A sorozat minden modellje PictBridge kompatibilis, így a képek számítógép használata nélkül is közvetlenül kinyomtathatók egy arra alkalmas fotónyomtatón.

Különleges üzemmódok

A sorozat minden tagja új, külső „Night” gombbal rendelkezik, amely az éjszakai felvételkészítésre való gyors átkapcsolást teszi lehetővé. Az MV850i „Super Night” módjában megvilágítás nélkül is készíthetünk felvételeket, az energiakímélő „Night+” módban pedig felvétel közben kapcsolhatjuk ki és be az éjszakai üzemmód LED-jét. Annak érdekében, hogy különböző megvilágítási szituációkban is kiváló minőségű felvételeket készíthessünk, valamennyi új digitális videokamera egy sor különleges üzemmóddal rendelkezik, ilyen például az Egyszerű felvételkészítés, Automata, Sport, Portré, Spot, Homok és hó, Gyenge megvilágítás, valamint az éjszakai módok. A kreatív digitális képhatások között megtalálható a Művészi, a Szépia, a Tükrözés, a Kocka és Hullám effektus, valamint 9 különböző képúsztatási mód. Egy speciális funkció segítségével automatikusan lágyíthatók az emberi arcról rögzítendő képrészletek, így kiküszöbölhető a hagyományos digitális videokamerákra jellemző hiba, amely a bőrfelületeket túlzott, zavaró kontraszttal örökíti meg.

Emocionális színek

Az általános felhasználású processzorok alkalmazására kényszerülő versenytársaival ellentétben a Canon a saját fejlesztésű, kifejezetten a képminőség optimalizálására tervezett DIGIC DV processzorait építi be a digitális videokamerákba. A processzor két különböző csatornán végzi az állóképek, illetve a videók feldolgozását, így egyikük rovására sem szükséges minőségi kompromisszumot kötni. Ahelyett, hogy pusztán arra hagyatkozna, amit az objektív „lát”, a DIGIC DV megalkotja azt, amit a  Canon mérnökei „emocionális” színekként, árnyalatokként és részletekként emlegetnek - vagyis azt a képet, amely a lehető legkellemesebb és leginkább valósághű az emberi szem számára. A DIGIC DV processzorban valamennyi fontos feldolgozási és memóriakezelési műveletért egyetlen chip felel, amely más típusokhoz mérten sokkal hatékonyabbá teszi a videokamerákat, és biztosítja az MV800 sorozat által kínált akár ötórás folyamatos felvételkészítést.

 

Szoftver és összekapcsolhatóság

A www.canon-europe.com/dvmessenger oldalról szabadon letölthető kétirányú kommunikációs szofter, a DV Messenger 2.0 a Microsoft Windows Messenger program elemeit a Canon saját hálózati megoldásaival ötvözi. A kétirányú („peer-to-peer”) kommunikáció mellett a szoftver lehetővé teszi az élő vagy rögzített hang- és képadatok cseréjét az Interneten keresztül, ezen kívül elérhetők a webkamera és a videochat funkciók is. A kamerák az IEEE1394 porton keresztül számítógéphez csatlakoztathatók, így elvégezhető az álló- és mozgóképek szerkesztése.

Analóg/digitális átalakító

Az MV850i és az MV830i modelleken lehetőség van a digitális bemeneti, illetve az analóg/digitális konverter használatára. Így a kamerákhoz olyan külső eszközök is csatlakoztathatók (például VHS magnók vagy más, analóg videokamerák) amelyek analóg jeleit a kamera digitálizálja, s végül közvetlenül a digitális adattárolókra továbbíthatja (például számítógép, asztali DVD-író).

Többnyelvű menürendszer

A különböző menüpontok megjelenítése a következő nyolc nyelven történhet: angol, francia, német, olasz, spanyol, orosz, japán és egyszerűsített kínai.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle