Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Kiemelt híreink
Brother - 3 év regisztráción alapuló gar...
2014. július 15. 21:10, kedd - brother.hu

A Brother minden termékéhez INGYENESEN kibővíti a garanciát, a weboldalon megtett regisztrációt követően.

A Samsung is full-frame szenzoron dolgozik

2008. április 29. 19:40, kedd - SG.hu - Alex
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A dél-koreai cég egy vezetője utalt egy teljes képkocka méretű CMOS szenzor fejlesztésének terveire, melyet egy professzonális DSLR gépben alkalmaznának.

Úgy látszik, a digitális fotózás piacán rakétaként feltörő cég a professzonális tükörreflexes gépek szegmen­sében is helyet követel magának. A hír magas rangú Samsung hivatalnokok szöuli informális sajtó­beszélgetésén hangzott el, ahol részt vett Barney Britton, az Amateur Photographer újságírója is. Beszámolója szerint Kyong-Kook Shin, a Samsung digitális fényképezőgépekkel kapcsolatos marketingterveiért felelős menedzser szerint a vállalat keményen dolgozik egy profi fényképezőgépekbe szánt 35 mm-es CMOS szenzor fejlesztésén. Azonban az érzékelő még korai fázisban van, és még bizonytalan, mikorra válhat valósággá.

Ez nem is meglepő tény annak fényében, hogy a cég suwoni főhadiszállásán csak tavaly év végén alakult meg egy csapat, melynek feladata egy profi DSLR fejlesztésének megkezdése. Barney írása szerint ha ez megvalósul, a Samsung - Pentax erős kapcsolatát figyelembe véve csak idő kérdése, hogy a fotósok a kezükbe foghassanak egy Pentax foglalatos full-frame DSLR kamerát. (A Pentax már jelenleg is használ gépeiben Samsung szenzort.)

A dél-koreai óriáscég terméke persze messze van még attól, hogy belekavarjon a full frame piacba, melyet most a Nikon és a Canon ural. A végeredmény inkább csak a Sony - várhatóan már ez év őszén megjelenő - hasonló kategóriás Alpha fényképezőgépének támaszthat majd konkurenciát, és főként az ázsiai régióban számíthat jó eladási adatokra, mivel az európai és az észak-amerikai piac sokkal inkább elkötelezett a két vezető japán gyártó iránt. Ott ismeretlen a nálunk is meglévő sznobéria, és ha a Sony, illetve a Samsung jó terméket dob piacra, azt meg is fogják venni. A cég részéről ráadásul egy ilyen lépés, egy 35 mm-es szenzor arzenálba vétele lépéshátrányba kényszerítené az Olympust is, mely most mindenki számára négyharmados készülékeit ajánlja.

A Samsung angliai irodája nem tudta megerősíteni Kyong-Kook Shin közlését és Robert King kereskedelmi igazgató is kitért a válasz elől, a szokványos marketingszöveget közzétéve: "A Samsung elkötelezett a DSLR piac iránt és folytatjuk ezen fontos piaci szegmens kutatását-fejlesztését célzó befektetéseinket. Azonban jelenleg még semmilyen jövőbeli termék fejlesztését nem tudjuk kommentálni."

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle