Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/fotomarket/html/inc/boxes/latestprodlist.php on line 54
Fényképező 5x optikai zoommal - Canon IXUS 970 IS - FotoOnline - online fotómagazin
 
 
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Kiemelt híreink
A Kata táskák legnépszerűbb tagjai
2014. február 17. 19:48, hétfő - FotoMarket

Hihetetlen kényelem, kiváló anyagok és jó gyártási minőség jellemzi a Kata táskákat. Bemutatkoznak a legnépszerűbb sorozat tagjai.

Fényképező 5x optikai zoommal - Canon IXUS 970 IS

2008. április 21. 19:59, hétfő - Canon Hungária
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Az új objektív

A Digital IXUS 970 IS vadonatúj, 5x zoommal és képstabilizátorral rendelkezik, így a nagyítása minden korábbi Digital IXUS fényképezőgépnél jobb. A Canon mérnökei az objektívet négy lencsecsoportból állították össze, amelybe UA (ultra magas törésmutatójú aszférikus) lencsetagokat is terveztek. Ezek segítenek az erősebb nagyítás és a korábbinál jobb képminőség elérésében, mivel biztosítják, hogy az objektív kis méretű, az optikai út pedig egyenes maradjon.

 

Canon Digital IXUS 970 IS

 

Továbbfejlesztett optikai képstabilizátor

A Digital IXUS 970 IS továbbfejlesztett optikai képstabilizátorral (IS) dolgozik. A lencseeltoláson alapuló rendszer modernebb, mint a korábbi modelleknél, és 1 fényértékkel sötétebb környezetben is kiválóan működik. Akár kétszer hosszabb záridő is használható a kép elmosódása nélkül. A továbbfejlesztett IS csökkenti az elmosódás lehetőségét az 5x optikai zoom maximális kihasználása mellett is, miközben olyan fényviszonyok között is lehetséges a felvételkészítés, ahol azelőtt nem. A képstabilizátor mellett jobb lett az autofókusz is, amely a korábbi modellekhez képest 1 fényértékkel sötétebb helyeken is kiválóan működik.  

Elegáns vonalvezetés

A Digital IXUS megszokott vonalvezetéséhez híven a Digital IXUS 970 IS formája enyhén döntött a markolat irányába. A kéttónusú burkolaton a matt ezüst felületek finom kontrasztot adnak a csillogó fém részeknek, elegáns megjelenést kölcsönözve ezzel az új modellnek. A fényképezőgépnek szinte saját egyénisége van, mellyel megjeleníti a benne rejlő diszkrét tudást.

Elmosódás nélkül - a mozgásérzékelő technológia

A Nagy ISO Auto beállítás mellett működő intelligens mozgásérzékelő funkció a mozgás okozta elmosódást hivatott megakadályozni. Ha a funkció a fényképezőgép bemozdulását vagy mozgó tárgyakat észlel, automatikusan átállítja az érzékenységet az ISO 80-800 tartományba - ezzel kerülve el a mozgó tárgyakról készített felvételeken az elmosódást, míg a korrekciót nem igénylő felvételek érintetlenek maradnak. A technológia intelligens módon kombinálja az arcfelismerő technológiát, az optikai képstabilizátort, a kép fényerejének módosítását, és a mozgás képről-képre történő érzékelését.

Fejlettebb arcfelismerő technológia

A Canon a népszerű arcfelismerő technológiát is továbbfejlesztette. A Digital IXUS 970 IS már tartalmazza az arckiválasztó és -követő funkciót, amelynek segítségével akár 35 érzékelt arcot tartalmazó képről is kiválasztható egy arc. A gép ezután erre az arcra optimalizálja az élességet, az expozíciót, a vakuteljesítményt, és most először a fehér-egyensúlyt is, majd követi az kiválasztott arcot, ha az mozog a képen belül.

A vörösszem-korrekció funkció az arcfelismerő technológia módszerét használja a vörösszem-hatás nyomainak eltüntetésére. Ha arcot érzékel a képen, megvizsgálja, nincs-e vörösszem-hatás. Az effektus korrigálható felvétel közben, illetve később, lejátszáskor is. Az új AF Pont Zoom segítségével a felhasználó kinagyíthatja az AF keret tartalmát az exponáló gomb félig történő lenyomásakor, így ellenőrizheti az arckifejezést az exponálás előtt.
Az arcfelismerő technológia és egyéb funkciók feladatainak ellátása során a DIGIC III képfeldolgozó processzor igen gyors és nagy puffersebességet alkalmaz. A zajcsökkentő technológia kiváló képminőséget eredményez, még nagy érzékenységi beállításoknál is.

Intuitív ergonómia, könnyen használható menürendszer

A Digital IXUS 970 IS tervezéséből adódóan intuitív módon használható. A 230.000 képpontot tartalmazó, nagyfelbontású, 2,5"-os PureColor LCD II kijelző kiválóan használható a képek megkomponálására, és a menürendszerben történő navigálásra. A PureColor LCD II több jelentős előnnyel is rendelkezik a hagyományos LCD kijelzőkhöz képest. Többek között jobb a színkontrasztja, nagyobb látószögből is megtekinthetők, és a tükröződés elleni bevonatnak köszönhetően erős fényben is jól láthatók a képek. A Digital IXUS 970 IS az optikai keresővel (OVF) további lehetőségeket is kínál a kép megkomponálására.
Az IXUS modellek közül a Digital IXUS 970 IS az első, amely többfunkciós vezérlőtárcsával rendelkezik. Ennek segítségével a felhasználó villámgyorsan elvégezheti a beállításokat, illetve választhat a témaautomatika módok közül. Emellett intuitíven navigálhat a menüben, és kényelmesen lapozhat a képek között lejátszáskor.

 

Canon Digital IXUS 970 IS

 

 

Funkciók egész tárháza, többek között 19 felvételi mód áll a felhasználó rendelkezésre.  A Különleges Téma módok a gyakori témákhoz tartalmaznak gyári beállításokat, így például az új Naplemente módot, amely ennek a nehéz témának a fényképezéséhez nyújt segítséget. A videó-rögzítési módok között megtalálható a hosszú idejű videó (LP) mód, amely a normál felvételekhez képest csak fele annyi memóriát foglal el, és a Hosszú Időközű Videó mód, amellyel szórakoztató, hangulatos felgyorsított filmek rögzítésére nyílik lehetőség.

Egyes funkciókkal a felhasználó még a fényképezőgépben manipulálhatja a felvételeket, külön számítógépes szoftver segítsége nélkül. A vágás funkcióval például a kívánt méretűre igazíthatja a képeket. A vágás kombinálható az arcfelismerő funkcióval, így ha több arc van a képen, a felhasználó bármelyikből azonnal készíthet portrét. Az átméretező funkcióval a nagyobb képek kisebbé alakíthatók a képfájl méretének csökkenése mellett. Az eredeti kép ezután akár törölhető is, így szabadítva fel helyet a memóriakártyán, míg a kisméretű kép e-mailben elküldhető vagy feltölthető az internetre.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle