Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény...
2014. július 02. 08:57, szerda - WayteQ

Megszokott külső, megnövelt teljesítmény. A processzort a nagy teljesítményű MStar MSB2531 kétmagos, Cortex-A7 alapú, 800 MHz-re skálázott példánya váltja, a memória pedig megduplázódott: 256 MB RAM és 8 GB tárhely áll rendelkezésre.

Új zászlóshajó a Panasonictól - DMC-FX500

2008. április 06. 17:27, vasárnap - Panasonic Magyarország
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Panasonic örömmel mutatja be a vékony és stílusos Lumix FX-sorozat új zászlóshajóját. Az új 10,1 megapixeles DMC-FX500 25 mm-es ultra-nagylátószögű, 5-szörös optikai zoommal ellátott Leica DC objektívvel büszkélkedik. A nagyméretű 3 collos érintőképernyős LCD-kijelző még élvezetesebbé teszi a digitális fényképezést, és megkönnyíti a manuális vezérlést, ami abszolút újdonság az "FX"-sorozatnál. A fényképezőgép lehetőségeit és a felhasználói élményt egy sor fejlett funkció gazdagítja, mint például az Intelligens Automata Üzemmód, a nagyfelbontású mozgóképrögzítés és a HD komponenskimenet.

Panasonic DMC-FX500
 Az újonnan kifejlesztett 5-szörös optikai zoommal ellátott Leica DC objektív 25 mm-es nagylátószöggel rendelkezik, amely a hagyományos 35 mm-es nagylátószögű objektívekhez viszonyítva csaknem kétszer akkora területet képes befogni ugyanakkora távolságról. Ez a fejlett lencserendszer 4 aszférikus lencsetagot tartalmaz 6 aszférikus felülettel. A lencsetagok egyike extramagas fénytörésmutatójú aszférikus konkáv lencse (EA), amelynek köszönhetően ez a vékony fényképezőgép egyedülállóan széles látószöget képes nyújtani, méghozzá úgy, hogy közben a Leica által támasztott szigorú minőségi elvárásoknak megfelelve rendkívül alacsony torzítási paraméterekkel, és kiváló felbontással büszkélkedhet.

Az intuitív vezérlés érdekében az FX500 a joystick és az érintőképernyő kombinálásával kialakított hibrid vezérlőrendszert kapott. Az alapbeállítások közvetlenül a joystick segítségével elérhetők, a gyakorlottabb felhasználók pedig a finombeállításokat érintéssel, a képernyő szélén található csúszka mozgatásával, vagy a tartozékként járó érintőceruza segítségével végezhetik el. A kép valamely kiválasztott részének megérintésével az adott területre állítható az automatikus élességállítás (AF) és az expozíció (AE) is. Manuális módban a rekesz érték és a záridő a csúszka segítségével módosítható igény szerint. Visszajátszás üzemmódban a képek rendezését megkönnyíti az új "Easy Organisation" menü. A főablak alatt elhelyezett miniatűrök végiggörgetésével a felhasználó könnyedén kiválaszthatja a megtekinteni kívánt képet, majd ugyanannak az érintőmenüs felületnek a segítségével szerkesztheti is azt.

Az FX500 másik újdonsága az AF-követés. E funkciónak köszönhetően az élességállítás rugalmasan alkalmazkodik a téma mozgásához, akkor is, ha az az autofókusz előzetes rögzítése után elmozdul. Ez különösen izgő-mozgó gyerekek vagy állatok fényképezésénél bizonyulhat hasznosnak.

Panasonic DMC-FX500

 Az FX500 is rendelkezik az Intelligens Automata (iA) üzemmóddal, amely 5 fotózást segítő funkciót tartalmaz: MEGA O.I.S. optikai képstabilizátor, Intelligens ISO-vezérlés, Intelligens Motívumprogram választó, Arcfelismerés és Intelligens expozíciószabályozás. A MEGA O.I.S. kompenzálja a kézremegés hatását, éles képeket biztosítva számtalan olyan helyzetben, amikor egy optikai képstabilizátor nélküli készülékkel erre esély sem lenne. Az Intelligens ISO-vezérlés a fotótéma mozgása által okozott életlenséget előzi meg, az Intelligens Motívumprogram-választó pedig beállítja a helyzetnek leginkább megfelelő motívumprogramot, amelyet automatikusan választ ki a leggyakrabban alkalmazott felvételi módok, azaz a Portré, Tájkép, Makró, Éjszakai portré és Éjszakai tájkép közül. Az Arcfelismerő rendszer érzékeli az emberi arcok jelenlétét, és automatikusan rájuk állítja az élességet és az expozíciót. Az Intelligens expozíciószabályozás képes rá, hogy a kép különböző területein egymástól eltérő mértékben automatikusan módosítsa az ISO-beállítást. A módosítások célja, hogy az elkészült kép valóban olyan legyen, mint amilyennek azt szabad szemmel látjuk. Ennek megfelelően az ellenfény vagy a nem megfelelő vakus megvilágítás miatt keletkező sötét (alulexponált) képrészleteket a rendszer világosítja, míg a megfelelően exponált világos (nem beégett) területeket változatlanul hagyja, így egyenlítve ki a kép sötét és világos részletei közötti különbségeket.

Ha belépünk iA üzemmódba, az itt felsorolt, sokoldalú funkciók automatikusan működnek, tehát anélkül fotózhatunk, hogy a körülmények megváltozásakor minden alkalommal a beállításokon kellene gondolkodnunk. A körülményektől függetlenül élvezhetjük az egyszerű, problémamentes fotózás örömét, és megelégedettséggel nézhetjük vissza az elkészült gyönyörű felvételeket.

A fejlett DMC-FX500 a futurisztikus vezérlőrendszert egy sor egyszerűen használható praktikus funkcióval, sőt manuális vezérléssel kombinálja annak érdekében, hogy a felhasználók minél szélesebb körének igényeit elégíthesse ki. Az elülső görbülettel ellátott alumíniumpanelekbe burkolt új modell ezüst és fekete* színben lesz kapható Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle